E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Αντωνά: Ποια σχόλια την «έκραξαν» άγρια μετά τις φωτογραφίες με μαγιό

Δύο καλοκαιρινές φωτογραφίες στο Facebook πυροδότησαν καταιγισμό σεξιστικών σχολίων και λεκτικής κακοποίησης σε βάρος της Μαρίας Αντωνά.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/7/2026 | 15:59

Μαρία Αντωνά: Ποια σχόλια την «έκραξαν» άγρια μετά τις φωτογραφίες με μαγιό
Instagram

Δύο φωτογραφίες με ροζ μαγιό αρκούσαν για να ξεσπάσει κύμα διαδικτυακής τοξικότητας εναντίον της Μαρίας Αντωνά, με χρήστες να ξεπερνούν κάθε όριο στα σχόλιά τους.

Δύο καλοκαιρινές φωτογραφίες με ένα ροζ μαγιό ήταν αρκετές για να ανοίξει ξανά ο ασκός του Αιόλου. Η Μαρία Αντωνά δημοσίευσε τα στιγμιότυπα στο Facebook και κάτω από τις αναρτήσεις της ακολούθησε ένας πραγματικός καταιγισμός σχολίων, με αρκετούς χρήστες να ξεπερνούν κάθε όριο.

Οι χαρακτηρισμοί ήταν σκληροί, προσβλητικοί και σε πολλές περιπτώσεις ακραία σεξιστικοί. Δεν σχολίασαν απλώς τις φωτογραφίες της — έκριναν το σώμα της, τον τρόπο που ντύνεται, την προσωπική της ζωή και κυρίως τη σχέση της με τον Γιώργο Λιάγκα.

Αντωνά μαγιό

Τα σχόλια που ξεπέρασαν κάθε όριο

Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά σχόλια που καταγράφηκαν κάτω από τις αναρτήσεις της ξεχωρίζουν φράσεις όπως: «Χαθήκανε οι ελεύθεροι άντρες στην ηλικία σου, αλλά για τα λεφτά ρε ψόφιες πουλάτε και την ψυχή σας», «τρέξε από πίσω μη χάσεις την σιγουριά των χρημάτων και την άνετη εύκολη ζωή, αυτό λέγεται ξεπεσμός» και το εξαιρετικά υποτιμητικό «Θα γυρίσουμε καμιά τσόντα με τον Σαλιάγκα;».

Το πιο ανησυχητικό δεν είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν με τις επιλογές της, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται. Βρισιές, προσβολές και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν αποτελούν «άποψη» — είναι λεκτική βία.

Σχόλιο

Στοχοποίηση γυναίκας για τις προσωπικές της επιλογές

Πολλοί έφτασαν στο σημείο να τη λοιδορούν επειδή βρίσκεται στο πλευρό ενός ανθρώπου μεγαλύτερου σε ηλικία, διαζευγμένου και πατέρα παιδιών — λες και η προσωπική ζωή δύο ενηλίκων αποτελεί δημόσιο δικαστήριο. Αλήθεια, από πότε μια γυναίκα πρέπει να απολογείται επειδή φόρεσε μαγιό;

Από πότε η σχέση της με έναν γνωστό παρουσιαστή ακυρώνει την προσωπικότητά της; Και γιατί το βάρος πέφτει σχεδόν πάντα πάνω στη γυναίκα; Είναι η εύκολη στοχοποίηση μιας γυναίκας που, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με τις επιλογές της, δεν παύει να έχει το δικαίωμα να ζει όπως εκείνη επιθυμεί.

Σχόλιο Σχόλιο

Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κριτική και την κακοποίηση

Η Μαρία Αντωνά δεν είναι η πρώτη ούτε δυστυχώς θα είναι η τελευταία που βιώνει αυτό το κύμα διαδικτυακής τοξικότητας. Κάθε της ανάρτηση γίνεται αφορμή για να επανέλθει η ίδια συζήτηση, με ανθρώπους που θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να την προσβάλλουν επειδή δεν εγκρίνουν την προσωπική της ζωή.

Η δημόσια έκθεση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ενός αναγνωρίσιμου προσώπου και η κριτική είναι θεμιτή όταν αφορά δημόσιες πράξεις. Υπάρχει όμως μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την κριτική από την κακοποίηση. Και όταν αυτή ξεπερνιέται με βρισιές και προσωπικές επιθέσεις, δεν μιλάμε πλέον για ελευθερία λόγου αλλά για κουλτούρα διαδικτυακού λιθοβολισμού.

Μαρία Αντωνά, Γιώργος Λιάγκας Γιώργος Λιάγκας - Μαρία Αντωνά

Η Μαρία Αντωνά μπορεί να συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις με τις αναρτήσεις της — αυτό είναι μέρος της δημόσιας εικόνας της. Κανείς όμως δεν αξίζει να γίνεται αποδέκτης τέτοιας χυδαιότητας επειδή ερωτεύτηκε τον άνθρωπο που επέλεξε ή επειδή δημοσίευσε δύο φωτογραφίες με μαγιό. Η διαφωνία είναι δικαίωμα — η ανθρωποφαγία δεν θα έπρεπε ποτέ να θεωρείται κανονικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αλλαγή στην εμφάνιση της Κάιλι Τζένερ που δίχασε το κοινό

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Η επιχειρηματίας και Influencer εμφανίστηκε αλλαγμένη στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας

Ο Γεωργιάδης σε επίσημη εκδήλωση με… μια αναπάντεχη αμφίεση ‑ τι είπε για να δικαιολογηθεί

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σε συγκέντρωση κατοίκων στα Μελίσσια φορώντας ρούχα τένις, ζητώντας συγγνώμη για την εμφάνισή του.

Αθηνά Οικονομάκου: Ποια διάσημη σταρ του Χόλιγουντ έβγαλε selfie μαζί της στο Παρίσι;

Social 09.07.2026
Η Ελληνίδα ηθοποιός και επιχειρηματίας βρέθηκε στο Παρίσι για την επίδειξη μόδας της Σήλιας Κριθαριώτη και έζησε μια αξέχαστη συνάντηση που της «έκοψε» την ανάσα.

Ποιος «καίει» την Οδύσσεια του Νόλαν στο X και γιατί ο Μασκ επιτίθεται σε ιστορικό;

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε τον Αγγλο ιστορικό Τομ Χόλαντ «υποτακτικό» μετά την υπεράσπισή του στην πολυδισκυτημένη κινηματογραφική διασκευή του ομηρικού έπους.

Ο Δημήτρης Γιαννέτος υποψήφιος με βραβείο Emmy για τα μαλλιά της Κιμ Καρντάσιαν στη σειρά «All’s Fair»

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Bραβείο Emmy για το hair styling στη σειρά «All`s Fair» του Hulu, με την ανάρτησή του να αποσπά σχόλια από κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ.

Ποια διάσημη κόρη έκλεψε τις εντυπώσεις στην αποφοίτησή της και μοιάζει... με το μαμά της

Social 09.07.2026
Η 18χρονη Σάντυ Τριανταφυλλοπούλου αποφοίτησε από το σχολείο και οι φωτογραφίες με την Κιμ Κίλιαν έχουν κάνει τους πάντες να μιλούν για «κλώνο».

Μαρία Αντωνά: Ποια σχόλια την «έκραξαν» άγρια μετά τις φωτογραφίες με μαγιό

Social 09.07.2026
Δύο καλοκαιρινές φωτογραφίες στο Facebook πυροδότησαν καταιγισμό σεξιστικών σχολίων και λεκτικής κακοποίησης σε βάρος της Μαρίας Αντωνά.

Σάκης Ρουβάς: Ποιος ήταν πραγματικά στα 17 του – Δείτε το σπάνιο βίντεο που «ξέθαψε» το TikTok

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ένα αρχειακό βίντεο από το 1989 αποκαλύπτει τον Σάκη Ρουβά ως έφηβο πρωταθλητή του άλματος επί κοντώ, πριν ακόμα τον κερδίσει η μουσική βιομηχανία.

Στραβελάκης – Καραμήτρου: Ξεσπούν για τα σχόλια από τα τουρκικά ΜΜΕ «Δε ντρέπεστε λιγάκι;»

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Το δίδυμο του «10 Παντού» αντέδρασε έντονα στον τρόπο που τουρκικό κανάλι σχολίασε την υποδοχή Μητσοτάκη στην Αγκυρα με Γενίτσαρους και οθωμανικούς παιάνες.

Κέρδισε 13,9 εκατ. ευρώ στο Λόττο αλλά δεν μπορεί να αγγίξει ούτε ένα ευρώ – Τι συνέβη με το τυχερό δελτίο

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Μητέρα δύο παιδιών από τη Νότια Ουαλία ισχυρίζεται ότι κέρδισε το τζάκποτ των 12 εκατ. λιρών, αλλά το δελτίο της πετάχτηκε στα σκουπίδια αφού χαρακτηρίστηκε λανθασμένα ως μη κερδισμένο.

Χάρης Βαρθακούρης: Η γυναίκα μου με τον σκούφο μιας χρήσης δείχνει σαν τοπ μόντελ και εγώ σαν ελαιοχρωματιστής

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο τραγουδιστής έκανε χιουμοριστικό σχόλιο σε φωτογραφία από την οικογενειακή του απόδραση στα Λουτρά Αιδηψού.