E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καναδάς ‑ Κατάρ 6‑0: Οι οικοδεσπότες διέλυσαν την ομάδα του Λοπετέγκι

Πάρτι απέναντι στους εννέα του Κατάρ - το ποδόσφαιρο στη σκιά του τραυματισμού του Κονέ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2026 | 08:55

Καναδάς ‑ Κατάρ 6‑0: Οι οικοδεσπότες διέλυσαν την ομάδα του Λοπετέγκι

Ο Καναδάς επικράτησε με 6-0 του Κατάρ, που αγωνίστηκε με εννέα παίκτες, με τον Ντέιβιντ να πετυχαίνει χατ-τρικ. Οι οικοδεσπότες ανέβηκαν στην κορυφή του δεύτερου ομίλου και θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία για την πρώτη θέση, αφού και οι δύο ομάδες χρειάζεται ουσιαστικά να αυτοκτονήσουν για να μείνουν εκτός νοκ-άουτ. Ο αγώνας σκιάστηκε από τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του Κονέ στο 52', έπειτα από μαρκάρισμα του Μαντιμπό.

Σε μονόλογο μετέτρεψε το πρώτο ημίχρονο απέναντι στο Κατάρ ο Καναδάς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ορμή από το πρώτο λεπτό και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Λοπετέγκι.

Στο 16' ο Λάριν εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Αμπουνάντα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή για το 1-0. Ήταν το δεύτερο γκολ του Καναδού φορ, ο οποίος είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα κόντρα στη Βοσνία.

Χατ-τρικ Ντέιβιντ και διπλή αποβολή για το Κατάρ

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο επιθετικός της Γιουβέντους, Τζόναθαν Ντέιβιντ, σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο μέρος. Στο 29', μετά το σουτ του Μπιουκάναν, έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση και νίκησε τον τερματοφύλακα για το 2-0. Στο 33' οι Καταριανοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Άχμεντ, σε φάση όπου αρχικά είχε υποδειχθεί πέναλτι.

Η απόφαση ανατράπηκε μετά από έλεγχο του VAR. Οι Καναδοί συνέχισαν το σφυροκόπημα και στο 45+3' ο στράικερ της Βέκια Σενιόρα έκανε το 3-0. Μετά την κεφαλιά του Λάριν και την απόκρουση του Αμπουνάντα, ο 26χρονος επιτιθέμενος έβαλε την προβολή σε κενή εστία, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με εντυπωσιακή διαφορά.

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Κονέ σκίασε το ματς

Στο 52' το παιχνίδι αμαυρώθηκε από τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του Κονέ. Έπειτα από μαρκάρισμα του Μαντιμπό, ο Καναδός παίκτης παρέμεινε για αρκετή ώρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων στέκονταν άναυδοι και το ιατρικό τιμ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια. Ο 23χρονος απομακρύνθηκε με φορείο εν μέσω αποθεώσεων.

Μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, ο Μαντιμπό αποβλήθηκε, αφήνοντας το Κατάρ με εννέα παίκτες. Παρά το σοκ, ο αγώνας συνεχίστηκε και ο Καναδάς δεν έχασε τον ρυθμό του.

Ο Καναδάς δεν χόρτασε — τελικό 6-0

Στο 64' ο Σαλίμπα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-0, αφιερώνοντας το γκολ του στον τραυματία Κονέ. Στο 75' ο Αλ Μάναι, μετά από σουτ του Σάφελμπεργκ, έστειλε άθελά του τη μπάλα στην εστία της ομάδας του για αυτογκόλ και το 5-0.

Στο 90+2' ο Ντέιβιντ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0 και χαρίζοντας μια εντυπωσιακή νίκη στον Καναδά, που τώρα θα αντιμετωπίσει την Ελβετία για την πρωτιά του ομίλου.

Ενδεκάδες

Καναδάς (Τζέσι Μαρς): Κρεπό, Τζονστον, Ντε Φούζερολ (Σάφελμπεργκ 71'), Κορνήλιους (Μπομπίτο 46'), Λαρέα, Άχμεντ (Ολουβασέγι 71'), Εουστάκιο, Κονέ (Σαλιμπά 57'), Μπιουκάναν (Σίγκουρ 83'), Λάριν, Ντέιβιντ.

Κατάρ (Ζουλιέν Λοπετέγκι): Αμπουνάντα, Άχμεντ (αποβολή 33'), Κουκί, Μιγκέλ, Αλουί, Γκαμπέρ (Μανάι 46'), Μαντιμπό, Λαγιέ, Εντμίλσον (Φατί 46', Μέντες 87'), Αφίφ (Αλ Χουσαίν 59'), Αμπντουρισάγκ (Αλμπράκε 40').

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σιαμαία κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από εξάωρη απαιτητική επέμβαση στο Ριάντ, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τα δίδυμα βρίσκονται πλέον σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται υπό στενή παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων

Οχήματα: Ποιοι κερδίζουν απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τι ισχύει για τρίτεκνους - Οι δικαιούχοι, τα ποσοστά έκπτωσης και η διαδικασία

Λαμία: «Καμπάνα» στο αυτόφωρο για τον 30χρονο που φωτογράφιζε ανήλικες στην παραλία

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο

17χρονος στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε σπίτι και μετά ζητούσε 700 ευρώ για να επιστρέψει τα κλεμμένα

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο νεαρός αφαίρεσε από το σπίτι χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα

Αντιδράσεις στην Τουρκία για την ποινή 2.500 ευρώ σε οδηγό φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε δύο 13χρονες μαθήτριες

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Η αρχική ποινή φυλάκισης των 4 ετών μετατράπηκε τελικά σε χρηματική ποινή, καθώς οι πραγματογνωμοσύνες έκριναν ότι ο οδηγός έφερε δευτερεύουσα ευθύνη - Σύμφωνα με τα πορίσματα, τα δύο ανήλικα πέρασαν τον δρόμο ενώ το φανάρι για τους πεζούς ήταν κόκκινο

Ανω Λιόσια: 19χρονος με «κινητή ντίσκο» στο αυτοκίνητό του – Συνελήφθη για ηχορύπανση

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Eίχε εγκαταστήσει στο όχημα 14 ηχεία και δύο ενισχυτές

Καναδάς ‑ Κατάρ 6‑0: Οι οικοδεσπότες διέλυσαν την ομάδα του Λοπετέγκι

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Πάρτι απέναντι στους εννέα του Κατάρ - το ποδόσφαιρο στη σκιά του τραυματισμού του Κονέ

Σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο άσχημος τραυματισμός του Κονέ και η απίστευτη αντίδραση του αντιπάλου του ‑ Δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο μέσος του Καναδά, Ισμαέλ Κονέ, αποχώρησε με φορείο μετά από σκληρό μαρκάρισμα που οδήγησε στην απευθείας κόκκινη κάρτα του αντιπάλου του στην αναμέτρηση με το Κατάρ.

Μεξικό ‑ Νότια Κορέα 1‑0: Πήρε το δώρο και εξασφάλισε θέση στα νοκ άουτ

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Μεξικό, με νίκη 1-0 επί της Νότιας Κορέας

Αναταράξεις με το καλημέρα της συμφωνίας ΗΠΑ‑Ιράν: Οι Ιρανοί δεν πάνε Γενεύη λόγω Λιβάνου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Σε πρόβλημα με τα logistics της συνάντησης, απέδωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την αναβολή του ταξιδιού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Σοκ σε ζωολογικό κήπο: Ανδρας πέταξε αγοράκι στο κλουβί με τους κροκόδειλους

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ένα 3χρονο αγοράκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από απίστευτο περιστατικό σε ζωολογικό κήπο κοντά στο Χάντινγκτον της κεντρικής Αγγλίας.