E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στις φυλακές Χανίων, προσπάθησαν να περάσουν με drone κινητά, σουγιά και λάμες

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση του drone

Δημοσίευση 8/6/2026 | 14:38

Συναγερμός στις φυλακές Χανίων, προσπάθησαν να περάσουν με drone κινητά, σουγιά και λάμες

Μία ακόμη απόπειρα εισαγωγής απαγορευμένων αντικειμένων σε σωφρονιστικό κατάστημα μέσω μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) απέτρεψαν οι αρχές στα Χανιά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης και τη χρήση ειδικού συστήματος αντι-drone.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις φυλακές Χανιών, όταν εξωτερικοί φρουροί που εκτελούσαν υπηρεσία εντόπισαν ένα drone να προσεγγίζει τις εγκαταστάσεις με κατεύθυνση προς τους χώρους προαυλισμού των κρατουμένων.    

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση του drone και την πτώση του κοντά σε σκοπιά των φυλακών. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε στην ταράτσα του σωφρονιστικού συγκροτήματος σακούλα την οποία είχε ρίξει το drone πριν αυτό καταρριφθεί από τους σωφρονιστικούς.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας από τους κρατούμενος προσπάθησε να προσεγγίσει την ταράτσα προκειμένου να παραλάβει το «φορτίο», ωστόσο ακινητοποιήθηκε άμεσα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η σακούλα περιείχε πέντε κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους, δύο ασύρματα ρούτερ, τρεις κάρτες SIM, τέσσερα ζεύγη ακουστικών, καθώς και εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παράνομες ενέργειες εντός του καταστήματος. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν πέντε μεταλλικές λάμες σιδηροπρίονου, αναδιπλούμενος σουγιάς τύπου «πεταλούδα», μεταλλικός κόφτης, αναρριχητικό σχοινί μήκους περίπου 20 μέτρων, κρίκος ασφάλισης αναρρίχησης και δύο κλειδιά τύπου Allen.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των ατόμων που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα μεταφοράς του παράνομου φορτίου.

Πρόκειται για το πέμπτο περιστατικό αποτροπής εισαγωγής απαγορευμένων αντικειμένων σε φυλακές της χώρας κατά τη διάρκεια του 2026 μέσω drone. Όπως επισημαίνεται από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά καταδεικνύουν την αυξανόμενη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων από εγκληματικά δίκτυα, αλλά και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Καθοριστική θεωρείται η συμβολή των προηγμένων συστημάτων αντιμετώπισης drones, τα οποία αναπτύχθηκαν από το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και έχουν ήδη ενισχύσει σημαντικά την προστασία των φυλακών απέναντι σε νέες μορφές απειλών. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής τονίζει ότι συνεχίζει να επενδύει σε σύγχρονο εξοπλισμό και καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για τη θωράκιση του σωφρονιστικού συστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Παραλύει» η Μαγιόρκα από τις ιστορικές κινητοποιήσεις κατά του υπερτουρισμού – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι κάτοικοι στα ισπανικά νησιά εξεγείρονται για το κόστος ζωής και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Channel 12: Το Ισραήλ σταματά τις επιθέσεις κατά του Ιράν, έπειτα από εντολή του Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Νωρίτερα, o στρατός του Ιράν ανακοίνωσε ότι το πρώτο κύμα επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ από την εκεχειρία του Απριλίου έχει πλέον τελειώσει

Κρίστιαν Έρικσεν: Νέα ενημέρωση από τον γιατρό της Δανίας ‑ «Θα πάρει εξιτήριο»

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
«Μίλησα μαζί του το πρωί, τα πηγαίνει καλύτερα» είπε ο γιατρός της Δανίας για τον Κρίστιαν Έρικσεν

Συναγερμός στις φυλακές Χανίων, προσπάθησαν να περάσουν με drone κινητά, σουγιά και λάμες

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση του drone

Στον εισαγγελέα ο Τζέιμς Δαλαμάγκας μετά από 27 χρόνια καταζητούμενος ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Ο 55χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Αιγίου, όπου σύμφωνα με τις Αρχές ζούσε τα τελευταία 27 χρόνια χρησιμοποιώντας το όνομα «Αντώνης Τζίμας»

Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός, πιθανώς σήμερα ή αύριο, μικρές αλλαγές και αναπληρώσεις θέσεων

Πολιτική 08.06.2026
Πιο πιθανό σενάριο να μείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Παύλος Μαρινάκης και να πάει στο υπουργείο Μεταφορών ο Γιώργος Κώτσηρας

Τι είναι το Posokanei και πότε ανοίγει

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Πώς θα αξιοποιηθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη στη νέα πλατφόρμα Posokanei

Ιαπωνία: Δήμαρχος «γράφει» ιστορία παίρνοντας άδεια μητρότητας ενώ βρίσκεται στην εξουσία

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Θα απουσιάσει από τα καθήκοντά της για 16 εβδομάδες - Ελπίζει η απόφασή της να λειτουργήσει ως αφορμή για αλλαγές στην Ιαπωνία

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο γενικός γραμματέας

Κατασχέθηκαν 5,3 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων, μετά από καταγγελία για εστιατόριο στην Πεντέλη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Αποκαλύφθηκε μεγάλη εγκατάσταση επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών - «Μηδενική ανοχή σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία» το μήνυμα Χαρδαλιά

Η υψηλότερη θερμοκρασία της χρονιάς καταγράφηκε χθες σε πόλη της Θεσσαλίας

Ελλάδα 08.06.2026
Μόλις μπήκαμε στο φετινό καλοκαίρι και ήδη έχουμε ρεκόρ υδραργύρου - η υψηλότερη θερμοκρασία του 2025 καταγράφηκε σε πόλη της Θεσσαλίας.