E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2026 | 10:24

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Σημαντική δικαστική εξέλιξη που αφορά τo Netflix, καθώς ιταλικό δικαστήριο έκρινε ότι οι αυξήσεις στις τιμές συνδρομής των τελευταίων ετών δεν ήταν σύμφωνες με την εθνική νομοθεσία, ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφές χρημάτων σε χιλιάδες συνδρομητές.

Η απόφαση αφορά την περίοδο από το 2017 έως και τον Ιανουάριο του 2024 και δικαιώνει την προσφυγή της καταναλωτικής οργάνωσης Movimento Consumatori, η οποία υποστήριξε ότι οι ανατιμήσεις επιβλήθηκαν χωρίς επαρκή νομική βάση.

Επιστροφές έως και 500 ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι συνδρομητές ενδέχεται να λάβουν έως περίπου 500 ευρώ για το πρόγραμμα Premium και έως περίπου 250 ευρώ για το πρόγραμμα Standard.

Οι αυξήσεις υπολογίζεται ότι έφτασαν τα 8 ευρώ μηνιαίως για Premium και τα 4 ευρώ για Standard.

Γιατί κρίθηκαν παράνομες

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αλλαγές στις τιμές δεν συνοδεύονταν από σαφή και βάσιμο λόγο στη σύμβαση, κάτι που παραβιάζει τον Κώδικα Καταναλωτή.

Παράλληλα, διατάχθηκε η δημοσιοποίηση της απόφασης τόσο στον ιστότοπο της εταιρείας όσο και σε εθνικά μέσα ενημέρωσης, ώστε οι καταναλωτές να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους.

Έφεση από την εταιρεία

Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση, υποστηρίζοντας ότι οι όροι χρήσης της ήταν και παραμένουν σύμφωνοι με την ιταλική νομοθεσία.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει ευρύτερο αντίκτυπο, καθώς ενδέχεται να ανοίξει συζήτηση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται οι αυξήσεις στις συνδρομητικές υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.