E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Ολα τα σκοτεινά σημεία που εξετάζονται

Δημοσίευση 13/1/2026 | 07:20

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Πώληση κοσμημάτων σε ενεχυροδανειστήριο, πώληση ρούχων και καλλυντικών της, αγορά κινητού τηλεφώνου από συμμαθητή της, συνάντηση με μεγάλο άνδρα σε φούρνο, επιβίβαση σε ταξί και μεταφορά στην Αθήνα. Ενδείξεις προετοιμασίας φυγής, έχουν οι αστυνομικοί, που ερευνούν την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας Λομτέφ από την Γερμανία, η οποία δεν επέστρεψε σπίτι της στις 8 Ιανουαρίου, στο Ρίο της Πάτρας.

Στην πορεία της έρευνας για τον εντοπισμό της οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η 16χρονη "συγκέντρωνε" χρήματα. Είχε επισκεφθεί ενεχυροδανειστήριο, όπου πούλησε κοσμήματα δικά της και της οικογένειάς της, όπως επίσης ρούχα και καλλυντικά σε συμμαθήτριές της. Όταν φίλες της την είχαν ρωτήσει γιατί πουλά πράγματά της, εκείνη τους είχε απαντήσει πως δεν "την εκφράζουν πλέον" και δεν τα χρειάζεται.

Με χρήματα που είχε εξοικονομήσει από τις πωλήσεις αντικειμένων της, αγόρασε ένα κινητό iphone από έναν συμμαθητή της. Σε φίλη της είχε εκμυστηρευτεί ότι μάζευε χρήματα για να φύγει από το σπίτι, να πάει Αθήνα και από εκεί στη Γερμανία. Σημειώνεται πως η ανήλικη, εκτός από μία τσάντα πλάτης που ενδεχομένως είχε ρούχα της, πήρε μαζί της και το διαβατήριό της. Την επόμενη μέρα της εξαφάνισής της, οι γονείς βρήκαν βιντεοληπτικό υλικό από έναν φούρνο της περιοχής, όπου φαίνεται να συναντάται με έναν άνδρα ηλικία περίπου 60 χρόνων, που επιβαίνει σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και φέρεται να συνοδεύεται από ένα ανήλικο κορίτσι.

Η 16χρονη φαίνεται να λαμβάνει κάτι ή να δίνει κάτι στον συγκεκριμένο άνδρα. Η ανήλικη δεν φαίνεται να επιβιβάζεται στο συγκεκριμένο όχημα. Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία του οχήματος προκειμένου να εντοπίσουν τον συγκεκριμένο άνδρα.

Την ημέρα της αγοράς του κινητού τηλεφώνου, φαίνεται να επιβιβάζεται σε ταξί και με αυτό να φθάνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στου Ζωγράφου, όπου χάνονται τα ίχνη της. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον οδηγό ταξί, ο οποίος τους έδωσε λεπτομέρειες για το σημείο επιβίβασης της ανήλικης και το τελευταίο σημείο αποβίβασής της στη Αθήνα, προκειμένου να εντοπίσουν βιντεοληπτικό υλικό για τις επόμενες κινήσεις της.

Σημειώνεται πως η 16χρονη και οι γονείς της βρίσκονταν στη Γερμανία και ήρθαν στο Ρίο της Πάτρας, όπου εγκαταστάθηκαν πριν από περίπου 3 χρόνια. Έχει άλλα δύο αδέρφια από άλλο γάμο γονέα της, με τα οποία όμως δεν είχε ιδιαίτερες επαφές και σχέσεις, που να δικαιολογούν την πιθανότητα να έχει ταξιδέψει στη Γερμανία για να τους επισκεφθεί.

Σημειώνεται ότι φίλες και φίλοι της από το σχολικό περιβάλλον, ανέφεραν ότι την Λόρα την δυσκόλευε η αλλαγή περιβάλλοντος από Γερμανία σε Ελλάδα. Αντιμετώπιζε προβλήματα με τη γλώσσα και την προσαρμογή της στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον. Αυτές οι δυσκολίες προκαλούσαν προβλήματα απόδοσής της στα μαθήματα, κάτι που προκαλούσε τριβές με τους γονείς της, όπως ανέφεραν συμμαθητές της, καθώς της είχαν περιορίσει τον χρόνο ενασχόλησής της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους φίλους της και πρόσβασής της στο κινητό της τηλέφωνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση εξαφάνισης, ο σχετικός νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στον δικαστικό λειτουργό να δώσει διάταξη άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, εκτός αν το αστυνομικό αίτημα προβάλει πιθανολογούμενο αδίκημα που την δικαιολογεί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο νέο αίτημα για άρση απορρήτου των επικοινωνιών, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνουν τις υποψίες πιθανής αρπαγής της 16χρονης, κάτι που ενδεχομένως προκαλέσει την έκδοση διάταξης από τον Εισαγγελέα. Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τις περιοχές και τα σημεία εκπομπής του κινητού τηλεφώνου της ανήλικης, σε μία προσπάθεια ανεύρεσής της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ αυξάνει την πίεση στο Ιράν: Ανακοίνωσε δασμούς 25% σε όποια χώρα συνεργάζεται με την Τεχεράνη

Κόσμος 13.01.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ σφίγγει τον κλοιό και εξετάζει στρατιωτική παρέμβαση στην περίπτωση που χυθεί περισσότερο αίμα διαδηλωτών

Μήνυση κατά του Charlie Hebdo για σκίτσο που σατιρίζει την τραγωδία του Κραν Μοντανά

Κόσμος 13.01.2026
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών

Νέες ταυτότητες: Μπλακ άουτ στην πλατφόρμα – Υπομονή για ραντεβού από το… καλοκαίρι

Ελλάδα 13.01.2026
Έλλειψη ραντεβού παρατηρείται στην ψηφιακή πλατφόρμα

Σε πορεία σύγκρουσης η κυβέρνηση με τα μπλόκα που λένε όχι στο διάλογο ‑Στις 3 η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

Πολιτική 13.01.2026
Μητσοτάκης: «Όλοι κρίνονται για τη στάση τους απέναντι στον διάλογο»

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Ελλάδα 13.01.2026
Ολα τα σκοτεινά σημεία που εξετάζονται

Xωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας

Ελλάδα 13.01.2026
Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί στην Αττική, λόγω της νέας απεργίας των αυτοκινητιστών.

Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ ‑ Είναι παράτυπο, απαντά

Ελλάδα 13.01.2026
`Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω` είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»

Κόσμος 13.01.2026
«Το νησί αποτελεί «μέρος του βασιλείου της Δανίας» και, υπό αυτή την ιδιότητα, είναι «ως μέρος της δανικής κοινοπολιτείας, μέλος του ΝΑΤΟ»

Καιρός: Τελειώνει το τσουχτερό κρύο, άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τα κανονικά

Καιρός 13.01.2026
Κολυδάς, Τσατραφύλλιας και Καλλιάνος εξηγούν την εξέλιξη του καιρού

Τα Best of της 16ης αγωνιστικής στη Super League: Γκολ, Ασίστ και Αποκρούσεις

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα καλύτερα Γκολ, τις Ασίστ και τις Αποκρούσεις του διημέρου

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα