E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση Πούτιν κατά Ευρώπης: «Γουρουνάκια που ήλπιζαν να καταρρεύσει η Ρωσία» οι ηγέτες τους

«Αν δεν θέλουν ουσιαστική συζήτηση», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, «τότε η Ρωσία θα απελευθερώσει τα ιστορικά της εδάφη στο πεδίο της μάχης»

Δημοσίευση 17/12/2025 | 16:35

Επίθεση Πούτιν κατά Ευρώπης: «Γουρουνάκια που ήλπιζαν να καταρρεύσει η Ρωσία» οι ηγέτες τους

Επίθεση στους Ευρωπαίους ηγέτες εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την Τετάρτη (17/12), αποκαλώντας τους «γουρουνάκια», ενώ τόνισε ότι η Μόσχα θα επιτύχει τους εδαφικούς της στόχους είτε με διπλωματικά μέσα είτε με τη στρατιωτική της δύναμη.

Μιλώντας σε ετήσια συνάντηση με το υπουργείο Άμυνας, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί την πλήρη εισβολή της Ουκρανίας η Μόσχα, θα επιτευχθούν «χωρίς όρους».

«Αν δεν θέλουν ουσιαστική συζήτηση», είπε, «τότε η Ρωσία θα απελευθερώσει τα ιστορικά της εδάφη στο πεδίο της μάχης».

Πούτιν: Ο Μπάιντεν οδήγησε σκόπιμα την κατάσταση σε σύγκρουση

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση «οδήγησε σκόπιμα την κατάσταση σε ένοπλη σύγκρουση», προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον πίστευε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αποδυναμωθεί ή ακόμη και να καταστραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες, κατηγορώντας τους ότι συμμάχησαν με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. «Τα γουρουνάκια της Ευρώπης εντάχθηκαν αμέσως στο έργο της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης, ελπίζοντας να επωφεληθούν από την κατάρρευση της χώρας μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πρόοδος στις συνομιλίες

Οι σκληρές δηλώσεις του Πούτιν ήρθαν την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως οι προηγούμενες συνομιλίες με την Ουκρανία στο Βερολίνο είχαν επιλύσει περίπου το 90% των πιο δύσκολων ζητημάτων. Ωστόσο, παραμένουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς το αν ο Ρώσος ηγέτης είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί στις ριζικές απαιτήσεις του.

Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι το Κίεβο πρέπει να παραχωρήσει τα υπόλοιπα τμήματα της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας – ένα αίτημα που ο Λευκός Οίκος φαίνεται να υποστηρίζει κατά καιρούς, αλλά το οποίο η Ουκρανία έχει απορρίψει κατηγορηματικά.

Η Μόσχα έχει επίσης πιέσει για την επιβολή αυστηρών περιορισμών στον ουκρανικό στρατό, την απαγόρευση της παρουσίας δυτικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος και τον τερματισμό της δυτικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο.

Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε επίσης την Τετάρτη ότι η Μόσχα σχεδιάζει να εισβάλει σε έδαφος του ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενος αντίθετα ότι η συμμαχία έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για μια πιθανή στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, με ορίζοντα το 2030.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν το χωράει ανθρώπου νους: Από ασιτία ο θάνατος του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα 18.12.2025
Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη.

Αντί‑τρανς νόμος στο Τέξας: Ένοπλοι αστυνομικοί φρουρούν τις τουαλέτες μετά την απαγόρευση

Κόσμος 18.12.2025
Αστυνομικοί της πολιτείας του Τέξας πραγματοποιούν ελέγχους ταυτότητας έξω από τις γυναικείες τουαλέτες, μετά τον σχετικό αντί-τρανς νόμο στην πολιτεία

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες ‑ Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Ελλάδα 18.12.2025
Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποιούν οι αγρότες και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα

Eπίθεση Κωνσταντοπούλου στη σύζυγο Σκέρτσου ‑ «Bροχή» οι μηνύσεις και μια εξεταστική εκτός ορίων

Πολιτική 18.12.2025
«Κάνετε τον εισαγγελέα, σπιλώνετε υπολήψεις, θίγετε γυναίκες! Δεν είστε θύμα, είστε θύτης!», κατήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας.

Κωνσταντοπούλου σε Λαζαρίδη: Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου; ‑ Το βίντεο στο TikTok από την εξεταστική

Πολιτική Χτες
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου- Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Eurostat: Βουλιάζει η παραγωγικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα – Αυξάνεται στην ΕΕ

Ελλάδα Χτες
Tην τρίτη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ σημείωση η παραγωγικότητα της εργασίας στην αγροτικό τομέα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat.

Εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς: «Πρόκληση απέναντι μου» – Όσα ισχυρίζεται για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
«Τα γεγονότα μεταφέρθηκαν όπως πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν».

«Ροντέο» στην Εξεταστική Ζωής και Μυλωνάκη: «Αληθεύει ότι παρακολουθείτε τα τηλέφωνα βουλευτών;» – «Τώρα μιλάτε σοβαρά;»

Ελλάδα Χτες
Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε εγκληματία τόσο τον κ. Βορίδη όσο και τον κ. Μυλωνάκη.

Καβάλα – Παναθηναϊκός 1‑2: Ο Ταμπόρδα τον έστειλε στους «8»

Αθλητικά Νέα Χτες
Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τους «πράσινους»

Οι αγρότες ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Κλιμάκωση αποφάσισε η Νίκαια

Είμαι καλά, τα γεγονότα νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους, λέει ο Γιαννόπουλος για την επίθεση από τον Παππά

Ελλάδα Χτες
Ο δημοσιογράφος ευχαρίστησε για τη στήριξη ενώ ενημέρωσε πως είναι καλά