E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρέφος: Πέθανε από θερμοπληξία σε αυτοκίνητο

Το 15ο περιστατικό φέτος

Δημοσίευση 12/8/2022 | 18:39

Βρέφος: Πέθανε από θερμοπληξία σε αυτοκίνητο

Πρόκειται για το 15ο τραγικό περιστατικό στις ΗΠΑ φέτος, όπου βρέφη χάνουν τη ζωή τους από θερμοπληξία σε αυτοκίνητο. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα αγοράκι τριών μηνών που πέθανε την Τρίτη, καθώς η οικογένειά του το είχε αφήσει μόνο του στο αυτοκίνητο.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα σπίτι στο Park View, έξω από το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο το όχημα στο οποίο ήταν το μικρό αγόρι αναίσθητο και χωρίς να αναπνέει. Το βρέφος μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τι ερευνά η αστυνομία
Δεν είναι σαφές ποιος είχε αφήσει το βρέφος στο όχημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι βρήκε το μωρό μέσα στο αυτοκίνητο και ότι το μωρό βρισκόταν στο όχημα για έως και δύο ώρες. Η αστυνομία πιστεύει ότι επρόκειτο για τραγικό δυστύχημα αλλά είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται. Διενεργείται επίσης νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια και ο τρόπος θανάτου.

Ο θάνατος του μικρού αγοριού έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ένα 2χρονο παιδί βρέθηκε νεκρό μέσα σε αυτοκίνητο στο Κάνσας. Σε αυτή την περίπτωση οι αρχές πιστεύουν ότι το παιδί μπήκε μόνο του στο όχημα.

Φούρνος μέσα σε λίγο λεπτά
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα αυτοκίνητα γίνονται φούρνος μέσα σε λίγα λεπτά. Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι το 80% της αύξησης της θερμοκρασίας μέσα σε ένα όχημα συμβαίνει μέσα στα πρώτα 10 λεπτά, σύμφωνα με την διευθύντρια του KidsandCars.org, Άμπερ Ρόλινς.

Στοιχεία από το μη κερδοσκοπικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας δείχνουν ότι από το 1998, κατά μέσο όρο, 38 παιδιά κάτω των 15 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από θερμοπληξία σε εθνικό επίπεδο, αφού μένουν κλειδωμένα σε αυτοκίνητο. Ήδη στις ΗΠΑ για το 2022 έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι παιδιών σε αυτοκίνητα. Αυτός ο αριθμός είναι πάνω από τους μισούς από τους 23 θανάτους που αναφέρθηκαν συνολικά το 2021 και περισσότεροι από τους μισούς από τους 25 θανάτους το 2020. Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων μικρών παιδιών σε ζεστά αυτοκίνητα που αναφέρθηκαν μέσα σε ένα χρόνο ήταν 53, το 2018 όσο και το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού

Ηράκλειο: 17,5 χρόνια κάθειρξη στον διευθυντή Γυμνασίου για σeξουαλική κακοποίηση μαθήτριας ‑ Αναγκάστηκε να ομολογήσει

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τρεις από τις τέσσερις αποδιδόμενες πράξεις, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και δεν έδωσε ανασταλτικό στην έφεση

Σεισμοί Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση τριών παιδιών από συντρίμμια κτηρίου

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Οι εικόνες της διάσωσης έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα ελπίδας και αλληλεγγύης

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο – Καίγονται τρία σπίτια – Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή

Ελλάδα 25.06.2026
Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από το εργοστάσιο είναι ορατός από πολλές περιοχές του Ηρακλείου

Θλίψη για τον θάνατο 27χρονης από την Κρήτη που έδινε μάχη με τη νόσο ALS

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Την απώλεια της νεαρής γυναίκας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ελληνικός Σύλλογος Ατόμων με Νόσους του Κινητικού Νευρώνα