E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιμένει ο Ερντογάν: «Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά αλλά η Ελλάδα το έκανε» – «Ο Μητσοτάκης έσπασε την συμφωνία μας»

Για ακόμα μια φορά τα έβαλε με την Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2022 | 17:23

Επιμένει ο Ερντογάν: «Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά αλλά η Ελλάδα το έκανε» – «Ο Μητσοτάκης έσπασε την συμφωνία μας»

Για ακόμα μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε με την Ελλάδα. Και αναφέρθηκε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας: «Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά αλλά η Ελλάδα το έκανε».

Ο Ερντογάν, κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αθέτησε όλα όσα είχαν συμφωνήσει στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε την δυσφορία του για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

«Η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την δική μας αντίληψη περί πολιτικής. Πρόσφατα έκανα μια προσφορά στον Μητσοτάκη στο γεύμα που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη. Του είπα ότι δεν πρέπει να φέρνουμε τρίτα πρόσωπα στα δικά μας θέματα. Φυσικά έσπασε αυτή την συμφωνία με την εμφάνισή του στο Κογκρέσο δυο με τρεις εβδομάδες αργότερα. Σε αυτές τις επισκέψεις ο Μητσοτάκης έκανε μια προσπάθεια για εξοπλισμούς. Υπάρχει επίσης ένα θέμα με την ίδρυση αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Όταν ρωτάμε γι’ αυτό μας απαντούν ότι είναι εναντίον της Ρωσίας. Αλλά οι δικοί μου δεν το «καταπίνουν». Δεν το βλέπουμε αυτό θετικά και το είπαμε στους ηγέτες στις διμερείς μας συναντήσεις», δήλωσε ο Ερντογάν.

Δεν θα περάσει από την Βουλή

Να μην μείνει στα χαρτιά η εκπεφρασμένη αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, ζήτησε από την Μαδρίτη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Απείλησε μάλιστα ότι αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους Φινλανδία και Σουηδία δεν θα περάσει η συμφωνία από την Βουλή.

Για το θέμα της αναβάθμισης των F-16 είπε: «Οι ειλικρινείς προσπάθειες του κ. Μπάιντεν γι αυτό το θέμα θα βρουν σοβαρή υποστήριξη. Θα στείλω αντιπροσωπεία στην Αμερική χωρίς καθυστέρηση».

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για διπλωματική νίκη της Τουρκίας αναφερόμενος στην συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Φινλανδία και την Σουηδία και τόνισε ότι η Άγκυρα βλέπει την υπογραφή του μνημονίου με τη Φινλανδία και τη Σουηδία ως αναγνώριση της ευαισθησίας της για την τρομοκρατία.

«Το υπογεγραμμένο μνημόνιο είναι μια αρχή, μια πρόσκληση. Το βασικό είναι να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί. Στην επόμενη διαδικασία θα παρακολουθήσουμε σχολαστικά την εφαρμογή όσων αναφέρει το μνημόνιο και θα κάνουμε τα βήματά μας», είπε.

Υποστήριξε ότι η Σουηδία έχει ήδη συμφωνήσει για την έκδοση 73 τρομοκρατών στην Τουρκία.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να δείξουμε την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να καταπολεμήσει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Ωστόσο, αυτή η αποφασιστικότητα δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Πρέπει να κάνουμε ως Σύμμαχοι πιο ειλικρινή βήματα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Επιμένοντας στο ίδιο θέμα είπε ότι «Αυτό που συνέβη στο πλαίσιο των αιτήσεων της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ αποκάλυψε τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας για την τρομοκρατία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έφυγε στα 75 της χρόνια

Σοβαρές καταγγελίες στον Ασπρόπυργο: «Ξέφραγο αμπέλι, κανένα μέτρο ασφαλείας»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα»

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Trivago θα πρέπει να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για το νησί

Πέθανε η Πάολα Ρεβενιώτη σε ηλικία 68 ετών

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ποια ήταν η Πάολα Ρεβενιώτη

Ιός Δυτικού Νείλου: Πού εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του 2026 και τι προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ

Κόσμος 09.07.2026
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της φετινής περιόδου και καλεί τους πολίτες να τηρούν άμεσα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Τόκιο: Συνελήφθη γυναίκα που έραψε τα χείλια της συγκατοίκου της

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το θύμα ζήτησε βοήθεια με σημείωμα