E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιμένει ο Ερντογάν: «Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά αλλά η Ελλάδα το έκανε» – «Ο Μητσοτάκης έσπασε την συμφωνία μας»

Για ακόμα μια φορά τα έβαλε με την Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2022 | 17:23

Επιμένει ο Ερντογάν: «Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά αλλά η Ελλάδα το έκανε» – «Ο Μητσοτάκης έσπασε την συμφωνία μας»

Για ακόμα μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε με την Ελλάδα. Και αναφέρθηκε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας: «Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά αλλά η Ελλάδα το έκανε».

Ο Ερντογάν, κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αθέτησε όλα όσα είχαν συμφωνήσει στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε την δυσφορία του για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

«Η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την δική μας αντίληψη περί πολιτικής. Πρόσφατα έκανα μια προσφορά στον Μητσοτάκη στο γεύμα που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη. Του είπα ότι δεν πρέπει να φέρνουμε τρίτα πρόσωπα στα δικά μας θέματα. Φυσικά έσπασε αυτή την συμφωνία με την εμφάνισή του στο Κογκρέσο δυο με τρεις εβδομάδες αργότερα. Σε αυτές τις επισκέψεις ο Μητσοτάκης έκανε μια προσπάθεια για εξοπλισμούς. Υπάρχει επίσης ένα θέμα με την ίδρυση αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Όταν ρωτάμε γι’ αυτό μας απαντούν ότι είναι εναντίον της Ρωσίας. Αλλά οι δικοί μου δεν το «καταπίνουν». Δεν το βλέπουμε αυτό θετικά και το είπαμε στους ηγέτες στις διμερείς μας συναντήσεις», δήλωσε ο Ερντογάν.

Δεν θα περάσει από την Βουλή

Να μην μείνει στα χαρτιά η εκπεφρασμένη αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, ζήτησε από την Μαδρίτη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Απείλησε μάλιστα ότι αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους Φινλανδία και Σουηδία δεν θα περάσει η συμφωνία από την Βουλή.

Για το θέμα της αναβάθμισης των F-16 είπε: «Οι ειλικρινείς προσπάθειες του κ. Μπάιντεν γι αυτό το θέμα θα βρουν σοβαρή υποστήριξη. Θα στείλω αντιπροσωπεία στην Αμερική χωρίς καθυστέρηση».

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για διπλωματική νίκη της Τουρκίας αναφερόμενος στην συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Φινλανδία και την Σουηδία και τόνισε ότι η Άγκυρα βλέπει την υπογραφή του μνημονίου με τη Φινλανδία και τη Σουηδία ως αναγνώριση της ευαισθησίας της για την τρομοκρατία.

«Το υπογεγραμμένο μνημόνιο είναι μια αρχή, μια πρόσκληση. Το βασικό είναι να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί. Στην επόμενη διαδικασία θα παρακολουθήσουμε σχολαστικά την εφαρμογή όσων αναφέρει το μνημόνιο και θα κάνουμε τα βήματά μας», είπε.

Υποστήριξε ότι η Σουηδία έχει ήδη συμφωνήσει για την έκδοση 73 τρομοκρατών στην Τουρκία.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να δείξουμε την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να καταπολεμήσει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Ωστόσο, αυτή η αποφασιστικότητα δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Πρέπει να κάνουμε ως Σύμμαχοι πιο ειλικρινή βήματα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Επιμένοντας στο ίδιο θέμα είπε ότι «Αυτό που συνέβη στο πλαίσιο των αιτήσεων της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ αποκάλυψε τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας για την τρομοκρατία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά: «Γλυκιά» ήττα με 89‑85 από τη Μούρθια

Αθλητικά Νέα Χτες
Κράτησαν το +6 του πρώτου αγώνα οι «ασπρόμαυροι»

«Θα καταστρέψουμε όποιο πλοίο περάσει χωρίς άδεια»: Το μήνυμα του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν και πλοιοκτήτες, στους οποίους επισημάνθηκε ότι η διέλευση παραμένει κλειστή χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις ιρανικές δυνάμεις

Πρωτοπορεί η Ελλάδα: Εκτενής προβολή από διεθνή ΜΜΕ για την απόφαση να απαγορευτούν τα social media σε ανήλικους κάτω των 15 ετών

Κόσμος Χτες
Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την απόφαση αυτή, μιας και συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που νομοθετούν μέτρα για την προστασία παιδιών κι εφήβων

Apple: Πότε έρχεται το πρώτο foldable iPhone

Tech + Science Χτες
Πάνω από 2.000€ η τιμή

Το Ιράν θα αποσυρθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

Κόσμος Χτες
Σταμάτησε η διέλευση δεξαμενόπλοιων από τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο

Το Ιράν θα αποσυρθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

Ελλάδα Χτες
Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να ισχύει για όλα τα μέτωπα όπως προβλέπει η συμφωνία μας με την Ουάσινγκτον, τονίζει το Ιράν

Νέα απάτη σε εξέλιξη με παραπλανητικά SMS για το Fuel Pass, τι πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα Χτες
Το επίσημο Fuel Pass δεν ζητά προσωπικά δεδομένα μέσω συνδέσμων - Αγνοήστε ύποπτα links που υποδύονται δημόσιες υπηρεσίες

Μεγάλη κατολίσθηση με μέτωπο 4 χιλιομέτρων έκοψε στα δύο την Ιταλία

Κόσμος Χτες
Ο Ιταλικός Τύπος μιλά για μια από τις μεγαλύτερες κατολισθήσεις της Ευρώπης

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα βρεφικού γάλακτος λόγω υπέρβασης του ορίου της τοξίνης cereulide

Ελλάδα Χτες
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν ALMIRON PROFUTURA 1, παρτίδα 111572333, με ημερομηνία λήξης 5 Νοεμβρίου 2027, καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Η κυκλοφορία έχει μάλιστα διακοπεί στο ύψος της οδού Αλκμήνης