E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μυστηριώδεις πτήσεις»: Η πρωτοποριακή ιδέα για ασφαλή ταξίδια στην πανδημία

Η Qantas θέλει να ξυπνήσει νοσταλγικές αναμνήσεις

Δημοσίευση 4/3/2021 | 20:25

«Μυστηριώδεις πτήσεις»: Η πρωτοποριακή ιδέα για ασφαλή ταξίδια στην πανδημία
@Anthonymphoto via Twenty20

«Μυστηριώδεις πτήσεις» λανσάρει η Qantas, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον εσωτερικό τουρισμό ανά την χώρα, ξυπνώντας παράλληλα νοσταλγικές αναμνήσεις.

Τα ημερήσια ταξίδια, όπου οι επιβάτες κατά την επιβίβαση δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο προορισμός τους, ήταν δημοφιλή κατά τη δεκαετία του 1990.

Η Qantas ήταν μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που πρόσφεραν πτήσεις… στο πουθενά, οι οποίες απογειώνονται και προσγειώνονται στον ίδιο αερολιμένα μετά από ένα σύντομο ταξίδι πάνω από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Αυστραλίας.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με ένα από τα τρία αεροσκάφη Qantas Boeing 737 από το Μπρίσμπεϊν, τη Μελβούρνη ή το Σίδνεϊ, με οικονομικούς ναύλους που ξεκινούν από 737 αυστραλιανά δολάρια (480 ευρώ).

Το ημερήσιο πακέτο περιλαμβάνει δραστηριότητες που κυμαίνονται από παραγωγή κρασιού και γκουρμέ γεύματα, έως κολύμβηση με αναπνευστήρα σε τροπικά νησιά.

Βαθιά κρίση

Η κίνηση της Quantas εντάσσεται στο πλαίσιο των εναλλακτικών στρατηγικών τις οποίες αναζητούν οι εταιρείες αερομεταφορών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη βαθιά κρίση που πλήττει τον κλάδο εξαιτίας της πανδημίας.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τις αεροπορικές εταιρείες έχει οδηγήσει σε κρατικές ενισχύσεις, πτωχεύσεις και τεράστιες περικοπές στις θέσεις εργασίας.

Οι αερομεταφορείς βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σοβαρή πτώση του αριθμού των επιβατών εν μέσω μιας «άνισης διάθεσης εμβολιασμών σε όλο τον κόσμο, η οποία μόνο θα καθυστερήσει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων», σύμφωνα με την Ένωση Ασιατικών Αερογραμμών (AAPA).

Τα στοιχεία της AAPA που κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα έδειξαν ότι ο αριθμός επιβατών για τον Ιανουάριο ήταν μόλις το 4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όταν 33,5 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν στην περιοχή.

Την Τρίτη, η Thai Airways International δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της στο μισό τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης της εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να απασχολεί 13.000 έως 15.000 υπαλλήλους έως το 2025, έχοντας ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα μειώσει επίσης εκατοντάδες διοικητικές και εποπτικές θέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη μήνυση στον Αδωνι Γεωργιάδη: «Από παλικαρισμούς και νταηλίκια χορτάσαμε»

Tabloid 01.02.2026
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε σε ζωντανή σύνδεση η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ποιος είναι ο Κρητικό πιλότος που έγινε viral χάρη στις ξεκαρδιστικές ατάκες του

Tabloid 01.02.2026
Η προσγείωση δεν ήταν εύκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά ο πιλότος δεν άφησε το άγχος να φανεί

Το «απίθανο ζευγάρι» των 00s που μάγεψε τα tabloids και τελείωσε νωρίς

Celebrity Stories 01.02.2026
Από τα πλατό του Scrubs μέχρι τα τραγούδια της καρδιάς – η σχέση που καθήλωσε τα φώτα της δημοσιότητας και… τελείωσε λόγω διαφοράς ηλικίας

Έλλη Κοκκίνου – Αμηχανία στο «Καλύτερα δε γίνεται» για τον Διονύση Σχοινά

Tabloid Χτες
«Έχουν περάσει τα χρόνια, έχουν παραγραφεί αυτά»

Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Με προσβάλλει να με υποστηρίζει»

Tabloid Χτες
Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος καυτηρίασε τη στάση του Γιώργου Λιάγκα

Evangelia: Παντρεύεται στην Κρήτη

Tabloid Χτες
Όλα δείχνουν πως η τραγουδίστρια Evangelia και ο αρραβωνιαστικός της, Jay Stolar ετοιμάζονται για κρητικό γάμο

Γιώργος Σεϊταρίδης: Τρία χρόνια παρακαλούσα τη σύζυγό μου να με παντρευτεί

Tabloid Χτες
Έχουμε φτάσει στα 12 χρόνια και ακόμα με αντέχει, πρόσθεσε ο ηθοποιός

Η Πέγκυ Ζήνα «μεταμορφώθηκε» σε Αμαλία από το «Παρά Πέντε» και τραγούδησε το «Ματώνω»

Tabloid Χτες
Χρόνια περιμέναμε αυτό το το βίντεο και πλέον, ήρθε

Τσουβέλας: «Μπορεί κάποια στιγμή να ασχοληθώ με την πολιτική» – Τι είπε για Καρυστιανού

Tabloid Χτες
Είχε δηλώσει πως θα ήθελε να εκλεγεί ευρωβουλευτής

Σ. Χρηστίδου: «Ως Θεσσαλονικιά και ΠΑΟΚτσού θέλω να πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια»

TV Buzz Χτες
Συγκλονισμένη εμφανίστηκε η Σίσσυ Χρηστίδου μιλώντας για τη φρικτή τραγωδία στη Ρουμανία