E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μυστηριώδεις πτήσεις»: Η πρωτοποριακή ιδέα για ασφαλή ταξίδια στην πανδημία

Η Qantas θέλει να ξυπνήσει νοσταλγικές αναμνήσεις

Δημοσίευση 4/3/2021 | 20:25

«Μυστηριώδεις πτήσεις»: Η πρωτοποριακή ιδέα για ασφαλή ταξίδια στην πανδημία
@Anthonymphoto via Twenty20

«Μυστηριώδεις πτήσεις» λανσάρει η Qantas, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον εσωτερικό τουρισμό ανά την χώρα, ξυπνώντας παράλληλα νοσταλγικές αναμνήσεις.

Τα ημερήσια ταξίδια, όπου οι επιβάτες κατά την επιβίβαση δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο προορισμός τους, ήταν δημοφιλή κατά τη δεκαετία του 1990.

Η Qantas ήταν μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που πρόσφεραν πτήσεις… στο πουθενά, οι οποίες απογειώνονται και προσγειώνονται στον ίδιο αερολιμένα μετά από ένα σύντομο ταξίδι πάνω από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Αυστραλίας.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με ένα από τα τρία αεροσκάφη Qantas Boeing 737 από το Μπρίσμπεϊν, τη Μελβούρνη ή το Σίδνεϊ, με οικονομικούς ναύλους που ξεκινούν από 737 αυστραλιανά δολάρια (480 ευρώ).

Το ημερήσιο πακέτο περιλαμβάνει δραστηριότητες που κυμαίνονται από παραγωγή κρασιού και γκουρμέ γεύματα, έως κολύμβηση με αναπνευστήρα σε τροπικά νησιά.

Βαθιά κρίση

Η κίνηση της Quantas εντάσσεται στο πλαίσιο των εναλλακτικών στρατηγικών τις οποίες αναζητούν οι εταιρείες αερομεταφορών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη βαθιά κρίση που πλήττει τον κλάδο εξαιτίας της πανδημίας.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τις αεροπορικές εταιρείες έχει οδηγήσει σε κρατικές ενισχύσεις, πτωχεύσεις και τεράστιες περικοπές στις θέσεις εργασίας.

Οι αερομεταφορείς βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σοβαρή πτώση του αριθμού των επιβατών εν μέσω μιας «άνισης διάθεσης εμβολιασμών σε όλο τον κόσμο, η οποία μόνο θα καθυστερήσει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων», σύμφωνα με την Ένωση Ασιατικών Αερογραμμών (AAPA).

Τα στοιχεία της AAPA που κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα έδειξαν ότι ο αριθμός επιβατών για τον Ιανουάριο ήταν μόλις το 4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όταν 33,5 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν στην περιοχή.

Την Τρίτη, η Thai Airways International δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της στο μισό τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης της εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να απασχολεί 13.000 έως 15.000 υπαλλήλους έως το 2025, έχοντας ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα μειώσει επίσης εκατοντάδες διοικητικές και εποπτικές θέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείξε μου τα δάχτυλα των ποδιών σου και θα σου πω από πού κατάγεσαι

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Μικρές λεπτομέρειες που κρύβουν μεγάλα μυστικά - ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται μια διαδεδομένη θεωρία για το σχήμα των δαχτύλων των ποδιών

Το viral φιλί του Javier Bardem με την Kate Hudson που προκάλεσε σχόλια – Τι συμβαίνει πραγματικά

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Μια σειρά από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στα social media έβαλαν φωτιά στις συζητήσεις

Βόμβα στο MEGA: Τέλος η Φαίη Σκορδά και το «Buongiorno»

E-Daily 3.Left Χτες
Η παρουσιάστρια ενημερώθηκε επίσημα για την απόφαση σε συνάντηση με τη διοίκηση του σταθμού, με την τελευταία εκπομπή να έχει ήδη ορισθεί.

Κριστίνα Ρίτσι: Στα δικαστήρια με τον πρώην σύζυγό της για την επιμέλεια του γιου τους

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Τζέιμς Χίρντεγκεν κατέθεσε αίτημα για επείγουσα ακρόαση σχετικά με τη ρύθμιση της επιμέλειας

Έρρικα Πρεζεράκου για τον Τάκη Γκώνια: «Ο Θεός σε ήθελε κοντά του ψυχή μου»

E-Daily 3.Left Χτες
H Έρρικα Πρεζεράκου, αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media τον Τάκη Γκώνια

Μουντιάλ 2026: Μετά τη Βοστώνη οι Σκωτσέζοι βάζουν φωτιά και στο Μαϊάμι, βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τους οπαδούς που έχουν κλέψει την παράσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αυτοί της Σκωτίας

Αννα Βίσση: Ποια είναι η εκπληκτική νέα εμφάνισή της ενόψει της μεγάλης συναυλίας στο ΟΑΚΑ;

E-Daily 3.Left Χτες
Η κορυφαία Ελληνίδα σταρ αποκάλυψε πρώτες εικόνες από τα παρασκήνια των προβών για το μεγαλεπήβολο show της 26ης Σεπτεμβρίου.

Στο ΣΚΑΪ για τα επόμενα τρία χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα της GBL με 25 εκατομμύρια ευρώ

E-Daily 3.Left Χτες
Η συμφωνία είναι οριστική και οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ θα μεταδίδονται από το ΣΚΑΪ μέχρι το 2029

Ο εμβληματικός φίλαθλος «άγαλμα» του Κονγκό έφτασε στο Μουντιάλ ‑ Ποιος είναι ο «Λουμούμπα»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Μισέλ Κούκα Μπολαντίνγκα έγινε viral στα social media κατά τη διάρκεια του φετινού Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, καθώς πόζαρε ως άγαλμα του δολοφονημένου ηγέτη της ανεξαρτησίας του Κονγκό, Πατρίς Λουμούμπα πάνω σε ένα βάθρο, έχοντας το δεξί του χέρι υψωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων

Ποιος φίλησε τη Σακίρα στις κερκίδες του Μουντιάλ, το βίντεο που έγινε viral

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια βρέθηκε στο στάδιο του Ντάλας για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Αργεντινής ενάντια στην Αυστρία και ένα στιγμιότυπο που προβλήθηκε στις κάμερες σχολιάστηκε έντονα στα social media