E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι είπε στην πρώτη κατάθεσή του ο σταθμάρχης του μετρό μετά την επίθεση

Γνωστό στις Αρχές το δρομολόγιο των δραστών, θέμα χρόνου η ταυτοποίησή τους

Δημοσίευση 14/1/2021 | 16:55

Τι είπε στην πρώτη κατάθεσή του ο σταθμάρχης του μετρό μετά την επίθεση

Τα ίχνη των δραστών της βάναυσης επίθεσης στον σταθμάρχη μέρα μεσημέρι στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια αναζητούν οι αστυνομικές αρχές.

Ηδη, η αστυνομία με βάση καταγραφές από τις κάμερες εντός κι εκτός σταθμών του μετρό έχει καταγράψει το δρομολόγιό τους: Οι δράστες μπήκαν από τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου, κατέβηκαν στην Ομόνοια και χτύπησαν τον σταθμάρχη και λίγα λεπτά αργότερα οι κάμερες τους έχουν καταγράψει να μπαίνουν στον σταθμό στο Μοναστηράκι, όπου όπως εκτιμάται πήγαν με τα πόδια. Μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικοί στο Μοναστηράκι «η συμπεριφορά τους έχει αλλάξει»: Προσπαθούσαν να καλυφθούν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να πρόκειται για σεσημασμένους. Η ταυτοποίησή τους, πάντως, θεωρείται ζήτημα (λίγου) χρόνου. Οι αστυνομικοί, πάντως, δεν θεωρούν απίθανο να επιλεξουν τελικά να παραδοθούν.

Σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί της ασφάλειας πήραν την πρώτη κατάθεση από τον σταθμάρχη ο οποίος όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών, Λεωνίδας Γεωργόπουλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, υπέστη κάταγμα στο πρόσωπο από τον ξυλοδαρμό.

Τα πρώτα δεδομένα, θέλουν τον σταθμάρχη να δήλωσε στους αστυνομικούς πως άκουσε τους νεαρούς να μιλούν κανονικά τα ελληνικά και τους τοποθέτησε μεταξύ των ηλικιών 18 και 22.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν πριν τον ξυλοδαρμό, το θύμα είπε πως όταν τους είδε να κάθονται με τα πόδια πάνω στις καρέκλες τους είπε να τα κατεβάσουν και να φορέσουν τις μάσκες τους. Στην συνέχεια αντιλήφθηκε ότι τον ακολούθησαν, αυτοί τον έβρισαν και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν.

Μάλιστα όπως είπε ο σταθμάρχης, επειδή δεν φορούσαν μάσκα, θα μπορούσε να τους αναγνωρίσει εάν τους έβλεπε σε φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τις βοηθήσουν να στοιχειοθετήσουν τα προφίλ των δραστών, καθώς προς το παρόν το μόνο στοιχείο που διαθέτουν είναι το υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση με κλωτσιές στον άτυχο σταθμάρχη.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί θα μιλήσουν με αυτόπτες μάρτυρες και με εργαζομένους του μετρό που είδαν το περιστατικό καθώς και με όποιον άλλον μπορεί να δώσει στοιχεία για τους δράστες. Επίσης θα εξεταστεί και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία τους όχι μόνο κατά την είσοδο και έξοδο από τους σταθμούς αλλά και έξω από αυτούς.

Με την διαδικασία αυτή, η οποία ωστόσο αναμένεται να είναι χρονοβόρα, οι αστυνομικές αρχές θα αποτυπώσουν την πορεία των δραστών προκειμένου να στοιχειοθετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ποιοι είναι οι δράστες, από πού ήρθαν και πού κατευθύνθηκαν.

Παράλληλα το υλικό από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει θα αξιοποιηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δράστες είναι σεσημασμένοι και να διαφανεί το κατά πόσο είναι αρκετά τα εν λόγω βίντεο έτσι ώστε οι αρχές να φτάσουν στα ίχνη τους.

Αστυνομικές πηγές, ωστόσο, μιλώντας στο protothema.gr δηλώνουν σιγουριά για τον εντοπισμό των νεαρών.

Οι δύο τραμπούκοι του έστησαν καρτέρι

Το περιστατικό έχει σοκάρει την κοινή γνώμη από το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι δηλωτικό της βαναυσότητας της επίθεσης. Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό, υπάρχει ανησυχία στους εργαζομένους αφού οι ίδιοι δηλώνουν πως φοβούνται να πάνε στην δουλειά τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Λεωνίδα Γεωργόπουλου, Πρόεδρου Συνδικάτων Σταθμαρχών, ο οποίος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε πως «δεν γίνεται να σκεφτόμαστε ότι πάμε στις δουλειές και φοβόμαστε μήπως δεν γυρίσουμε». Συμπλήρωσε δε πως «οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι» στο θύμα, το οποίο νοσηλεύτηκε με κατάγματα στο πρόσωπο. «Υπάρχει ανησυχία σε όλο το εργατικό δυναμικό»
, υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργόπουλος, κατήγγειλε ότι έχει επανειλημμένα ζητηθεί περισσότερο αστυνόμευση στις αποβάθρες, καθώς είναι ελλιπής. Όπως είπε, ναι μεν υπάρχει αλλά είναι σε κάποιους σταθμούς και κάποιες ώρες. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι θα φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο: Το μοναδικό γιγάντιο πάντα αλμπίνος στον πλανήτη εντοπίστηκε σε καταφύγιο στην Κίνα

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Το εντυπωσιακό ζώο, το οποίο ξεχωρίζει για το εντελώς λευκό τρίχωμά του, εντοπίστηκε να κινείται στην προστατευόμενη περιοχή, προσφέροντας στους επιστήμονες νέα στοιχεία για τη ζωή του στην άγρια φύση

Τουρκία: Παιδιά πηγαίνουν σχολείο πεινασμένα και δουλεύουν 9ωρα – Σοκαριστική έκθεση για τα Αδανα

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Έκθεση του συνδικάτου Eğitim Sen αποκαλύπτει εκτεταμένη παιδική φτώχεια στα Αδανα της Τουρκίας

Ένας άνδρας βγήκε ζωντανός από το σπήλαιο στο Λάος, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τους υπόλοιπους

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Οι επτά άνδρες μπήκαν στο σπήλαιο στην επαρχία Σαϊσομπούν την περασμένη εβδομάδα για να ψάξουν για χρυσό, αλλά κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές απέκλεισε το σημείο εξόδου

Ελεύθεροι τρεις έφηβοι που βίαζαν κορίτσια – Θα πληρώσουν 30 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Θα παρακολουθούνται από υπηρεσίες, παρά τις σκληρές πράξεις τους

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός στην Ηλεία από τις ισχυρές καταιγίδες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Ηράκλειο: 20 χρόνια κάθειρξη στον Γάλλο που σκότωσε με το αμάξι γυναίκα που παρακολουθούσε

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Κατά την απολογία του, ανέφερε ότι φοβάται την φυλακή

Φωτιστικό έπεσε πάνω σε δικηγόρο κατά τη διάρκεια της δίκης στη Νάουσα

E-Daily 3.Left 29.05.2026
«Ήμουν τόσο τυχερή, που κι εγώ δεν μπορώ να πιστέψω. Έπεσε ακριβώς από πάνω μου, διαλύθηκε το φωτιστικό και δεν έπαθα τίποτα» λέει η δικηγόρος

Αλωση Κωνσταντινούπολης: Το βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη του τουρκικού TRT για την πτώση της Πόλης

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Με σύγχρονα μέσα αναπαρίστανται οι οθωμανικές πολιορκητικές επιχειρήσεις - από τα γιγαντιαία κανόνια και τις υπόγειες σήραγγες έως τη μεταφορά πλοίων διά ξηράς προς τον Κεράτιο Κόλπο.

Μπορεί ο Αρειος Πάγος να μην εγκρίνει το όνομα ΕΛΑΣ για το νέο κόμμα Τσίπρα;

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία και τί δηλώνει η εκπρόσωπος του νέου φορέα Θεώνη Κουφονικολάκου

Βρετανία: Ελληνας συνελήφθη για υπόθεση κατασκοπείας υπέρ του Ιράν

Κόσμος 29.05.2026
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση από τη σύλληψή του στις 16 Μαΐου

Μήνυμα Μεντβέντεφ προς Ευρωπαίους: «Βρίσκεστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, ο γαλήνιος ύπνος τελείωσε»

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

Για προσευχή στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν ανήμερα της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε τόσο στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου όσο και στις εκδηλώσεις που ακολουθούν στην Κωνσταντινούπολη