E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Αεροπορική εταιρεία αποζημίωσε ζευγάρι με 4.000 ευρώ

Δείτε γιατί

Δημοσίευση 15/1/2020 | 10:49

Θεσσαλονίκη: Αεροπορική εταιρεία αποζημίωσε ζευγάρι με 4.000 ευρώ

Αποζημίωση ύψους 4.000 ευρώ καλείται να καταβάλει διεθνής αεροπορική εταιρία σε ζευγάρι από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την ταλαιπωρία που υπέστη το οποίο κατά διάρκεια υπερατλαντικού ταξιδιού, όταν χάθηκε η αποσκευή του. Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι δύο ταξιδιώτες για την ταλαιπωρία τους, καθώς η μοναδική βαλίτσα τους επεστράφη 46 ημέρες μετά, φυσικά αφού είχαν επιστρέψει από το ταξίδι τους στο Τορόντο.

Με την υπ’ αρίθμ. 619/2019 απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ότι η αεροπορική εταιρία θα πρέπει να καταβάλει στον κάθε ενάγοντα το ποσό των 1.500 ευρώ για την καταστροφή της αποσκευής και προσωπικών τους αντικειμένων, και επιπλέον 711,96 ευρώ στον πρώτο ενάγοντα και 351,41 ευρώ στην δεύτερη για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης.

Όπως αναφέρει, «εξαιτίας της αθέτησης της υποχρέωσης εκ μέρους του μεταφορέα, η οποία συνίσταται σε παράλειψη, εφόσον στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση προφυλάξεως του προσβληθέντος πράγματος (αποσκευής), οι ενάγοντες υπέστησαν ηθική βλάβη και εφόσον η αθέτηση αποτελεί και αδικοπραξία (άρθρο 932 ΑΚ), οφείλεται στους ενάγοντες και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, εφόσον η αθέτηση αποτελεί και αδικοπραξία (άρθρο 932 ΑΚ). Για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης κρίνεται εύλογο το ποσό των 300,00 ευρώ για κάθε ενάγοντα», ενώ σύμφωνα με την απόφαση, «για την καταστροφή της αποσκευής και του περιεχομένου της ευθύνεται η εταιρία, διότι οι προστηθέντες αυτής επέδειξαν αμέλεια ως προς την προστασία της μεταφερόμενης αποσκευής».

Ταξίδι χωρίς αποσκευές

Στη δικαστική απόφαση καταγράφεται ότι το ζευγάρι επιβιβάστηκε στις 25 Ιουλίου 2017 σε αεροπλάνο της καναδικής εταιρίας, με τελικό προορισμό το Τορόντο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η μοναδική αποσκευή τους δεν είχε αφιχθεί και δεν τους παραδόθηκε καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον Καναδά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δικαστήριο, «κύριος σκοπός του ταξιδιού των εναγόντων στον Καναδά ήταν να παρευρεθούν σε γάμο στις 29 Ιουλίου στο Τορόντο και επ' ευκαιρία του ταξιδιού, σχεδίασαν ένα ταξίδι αναψυχής στο Κεμπέκ. Είναι εύλογο ότι έπρεπε να αντικαταστήσουν τα ενδύματα τους για τον γάμο και τις σχετικές κοινωνικές εκδηλώσεις, επιπλέον των απλών ενδυμάτων που χρειάζονταν για το υπόλοιπο ταξίδι».

Κατά την άφιξή τους δήλωσαν την καθυστέρηση αρχικά της αποσκευής, η οποία δεν τους επεστράφη μέχρι τις 7 Αυγούστου, οπότε και επέστρεψαν στην Ελλάδα. Πέντε ημέρες μετά, στην προσωρινή διεύθυνση που είχαν στο Τορόντο, η αποσκευή τους αφέθηκε ασυνόδευτη «χωρίς κανονική παράδοση, ούτε πραγματοποιήθηκε ειδοποίηση για την παράδοση της αποσκευής και κανείς δεν υπέγραψε για την παράδοση αυτή της αποσκευής, ούτε παρευρέθηκε για τη βέβαιη και ασφαλή παραλαβή της».

Τελικά, 46 ημέρες μετά την απώλεια της αποσκευής ειδοποιήθηκε ο πρώτος ενάγων τηλεφωνικά και παρέλαβε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης την αποσκευή κατεστραμμένη με μουχλιασμένο περιεχόμενο της, με αποτέλεσμα να πρσφύγουν στην ελληνική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Πέθανε ο «Ποπάι» της Βραζιλίας, με τα μπράτσα μεγαλύτερα από το κεφάλι του

Κόσμος 16.01.2026
Το παράδειγμά του προειδοποιούσε για τους κινδύνους μη εγκεκριμένων ουσιών

Σύλληψη μοντέλου στην Αττική: Ο ρόλος του σε ένοπλες ληστείες

Ελλάδα 16.01.2026
Η αστυνομία εξιχνίασε 12 περιπτώσεις ληστειών στην Αττική - Η συνολική λεία ξεπερνά το ποσό των 8.960 ευρώ

To TikTok βάζει νέο φίλτρο για τον εντοπισμό χρηστών κάτω των 13 στην ΕΕ

Κόσμος 16.01.2026
Το σύστημα αξιολογεί το προφίλ, το περιεχόμενο και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, ώστε να εντοπίζει λογαριασμούς που φαίνεται να ανήκουν σε παιδιά κάτω των 13

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα

Ελλάδα 16.01.2026
Σε ηλικία 92 ετών

Φόβοι ότι η 16χρονη Λόρα έχει φύγει από την Αθήνα, «σαρώνουν» πτήσεις, λιμάνια και ΚΤΕΛ

Ελλάδα 16.01.2026
Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος της από τις 8 Ιανουαρίου, οι Αρχές έχουν ανοίξει τις έρευνες σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο

Το X επιτρέπει ακόμη την ανάρτηση σεξουαλικού περιεχομένου που δημιουργείται με το Grok AI

Tech + Science 16.01.2026
Παρά τους περιορισμούς που ανακοίνωσε πρόσφατα το δίκτυο του Έλον Μασκ, η εφαρμογή Grok Imagine συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε εντολές για ψηφιακή αφαίρεση ρούχων από εικόνες γυναικών

Αδημοσίευτο βίντεο από φυλή που ζει απομονωμένη στον Αμαζόνιο: «Σκεφτόμουν από πού θα έρθει το βέλος»

Κόσμος 16.01.2026
Τελικά η απειλή που ένιωσαν μετατράπηκε σε περιέργεια