E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Αεροπορική εταιρεία αποζημίωσε ζευγάρι με 4.000 ευρώ

Δείτε γιατί

Δημοσίευση 15/1/2020 | 10:49

Θεσσαλονίκη: Αεροπορική εταιρεία αποζημίωσε ζευγάρι με 4.000 ευρώ

Αποζημίωση ύψους 4.000 ευρώ καλείται να καταβάλει διεθνής αεροπορική εταιρία σε ζευγάρι από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την ταλαιπωρία που υπέστη το οποίο κατά διάρκεια υπερατλαντικού ταξιδιού, όταν χάθηκε η αποσκευή του. Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι δύο ταξιδιώτες για την ταλαιπωρία τους, καθώς η μοναδική βαλίτσα τους επεστράφη 46 ημέρες μετά, φυσικά αφού είχαν επιστρέψει από το ταξίδι τους στο Τορόντο.

Με την υπ’ αρίθμ. 619/2019 απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ότι η αεροπορική εταιρία θα πρέπει να καταβάλει στον κάθε ενάγοντα το ποσό των 1.500 ευρώ για την καταστροφή της αποσκευής και προσωπικών τους αντικειμένων, και επιπλέον 711,96 ευρώ στον πρώτο ενάγοντα και 351,41 ευρώ στην δεύτερη για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης.

Όπως αναφέρει, «εξαιτίας της αθέτησης της υποχρέωσης εκ μέρους του μεταφορέα, η οποία συνίσταται σε παράλειψη, εφόσον στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση προφυλάξεως του προσβληθέντος πράγματος (αποσκευής), οι ενάγοντες υπέστησαν ηθική βλάβη και εφόσον η αθέτηση αποτελεί και αδικοπραξία (άρθρο 932 ΑΚ), οφείλεται στους ενάγοντες και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, εφόσον η αθέτηση αποτελεί και αδικοπραξία (άρθρο 932 ΑΚ). Για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης κρίνεται εύλογο το ποσό των 300,00 ευρώ για κάθε ενάγοντα», ενώ σύμφωνα με την απόφαση, «για την καταστροφή της αποσκευής και του περιεχομένου της ευθύνεται η εταιρία, διότι οι προστηθέντες αυτής επέδειξαν αμέλεια ως προς την προστασία της μεταφερόμενης αποσκευής».

Ταξίδι χωρίς αποσκευές

Στη δικαστική απόφαση καταγράφεται ότι το ζευγάρι επιβιβάστηκε στις 25 Ιουλίου 2017 σε αεροπλάνο της καναδικής εταιρίας, με τελικό προορισμό το Τορόντο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η μοναδική αποσκευή τους δεν είχε αφιχθεί και δεν τους παραδόθηκε καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον Καναδά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δικαστήριο, «κύριος σκοπός του ταξιδιού των εναγόντων στον Καναδά ήταν να παρευρεθούν σε γάμο στις 29 Ιουλίου στο Τορόντο και επ' ευκαιρία του ταξιδιού, σχεδίασαν ένα ταξίδι αναψυχής στο Κεμπέκ. Είναι εύλογο ότι έπρεπε να αντικαταστήσουν τα ενδύματα τους για τον γάμο και τις σχετικές κοινωνικές εκδηλώσεις, επιπλέον των απλών ενδυμάτων που χρειάζονταν για το υπόλοιπο ταξίδι».

Κατά την άφιξή τους δήλωσαν την καθυστέρηση αρχικά της αποσκευής, η οποία δεν τους επεστράφη μέχρι τις 7 Αυγούστου, οπότε και επέστρεψαν στην Ελλάδα. Πέντε ημέρες μετά, στην προσωρινή διεύθυνση που είχαν στο Τορόντο, η αποσκευή τους αφέθηκε ασυνόδευτη «χωρίς κανονική παράδοση, ούτε πραγματοποιήθηκε ειδοποίηση για την παράδοση της αποσκευής και κανείς δεν υπέγραψε για την παράδοση αυτή της αποσκευής, ούτε παρευρέθηκε για τη βέβαιη και ασφαλή παραλαβή της».

Τελικά, 46 ημέρες μετά την απώλεια της αποσκευής ειδοποιήθηκε ο πρώτος ενάγων τηλεφωνικά και παρέλαβε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης την αποσκευή κατεστραμμένη με μουχλιασμένο περιεχόμενο της, με αποτέλεσμα να πρσφύγουν στην ελληνική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρoχαίo ατύχημα για την Τόρι Σπέλινγκ: Στο νοσοκομείο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της

Κόσμος 05.04.2026
Ένα όχημα φέρεται να χτύπησε το SUV της ηθοποιού με μεγάλη ταχύτητα

Καιρός – Πάσχα: Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά βροχές με ανέμους

Καιρός 05.04.2026
Τα δεδομένα δείχνουν ασθενή έως μέτρια ένδειξη για βροχές το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές»

Ελλάδα 05.04.2026
Ο πατέρας των κοριτσιών μίλησε στην εκπομπή «Face 2 Face» της Κατερίνας Παναγοπούλου στο MEGA

Fuel Pass: Ανοίγει αύριο 6 Απριλίου η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Ελλάδα 05.04.2026
Τα εισοδηματικά κριτήρια βασίζονται στη φορολογική δήλωση του 2024, ενώ τα ποσά της επιδότησης κυμαίνονται από 25 έως 60 ευρώ

Η Αραμπατζή ζητά σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να αποδείξει την αθωότητά της για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα 05.04.2026
«Θέτω τον εαυτό μου, χωρίς καμία επιφύλαξη, στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής », τονίζει σε ανάρτησή της

Καλλιθέα: Συνελήφθη καθηγήτρια Γυμνασίου για ναρκωτικά

Ελλάδα 05.04.2026
Η καθηγήτρια συνελήφθη μαζί με έναν 17χρονο

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Ελλάδα 05.04.2026
Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών

Πειραιάς: Στη ΜΕΘ ο μαθητής που παρασύρθηκε από λεωφορείο ‑ «Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά»

Ελλάδα 05.04.2026
Οι Αρχές ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή: Τι ώρα κλείνουν

Ελλάδα 05.04.2026
Τα καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για το Πάσχα 2026

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία