E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Αεροπορική εταιρεία αποζημίωσε ζευγάρι με 4.000 ευρώ

Δείτε γιατί

Δημοσίευση 15/1/2020 | 10:49

Θεσσαλονίκη: Αεροπορική εταιρεία αποζημίωσε ζευγάρι με 4.000 ευρώ

Αποζημίωση ύψους 4.000 ευρώ καλείται να καταβάλει διεθνής αεροπορική εταιρία σε ζευγάρι από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την ταλαιπωρία που υπέστη το οποίο κατά διάρκεια υπερατλαντικού ταξιδιού, όταν χάθηκε η αποσκευή του. Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι δύο ταξιδιώτες για την ταλαιπωρία τους, καθώς η μοναδική βαλίτσα τους επεστράφη 46 ημέρες μετά, φυσικά αφού είχαν επιστρέψει από το ταξίδι τους στο Τορόντο.

Με την υπ’ αρίθμ. 619/2019 απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ότι η αεροπορική εταιρία θα πρέπει να καταβάλει στον κάθε ενάγοντα το ποσό των 1.500 ευρώ για την καταστροφή της αποσκευής και προσωπικών τους αντικειμένων, και επιπλέον 711,96 ευρώ στον πρώτο ενάγοντα και 351,41 ευρώ στην δεύτερη για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης.

Όπως αναφέρει, «εξαιτίας της αθέτησης της υποχρέωσης εκ μέρους του μεταφορέα, η οποία συνίσταται σε παράλειψη, εφόσον στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση προφυλάξεως του προσβληθέντος πράγματος (αποσκευής), οι ενάγοντες υπέστησαν ηθική βλάβη και εφόσον η αθέτηση αποτελεί και αδικοπραξία (άρθρο 932 ΑΚ), οφείλεται στους ενάγοντες και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, εφόσον η αθέτηση αποτελεί και αδικοπραξία (άρθρο 932 ΑΚ). Για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης κρίνεται εύλογο το ποσό των 300,00 ευρώ για κάθε ενάγοντα», ενώ σύμφωνα με την απόφαση, «για την καταστροφή της αποσκευής και του περιεχομένου της ευθύνεται η εταιρία, διότι οι προστηθέντες αυτής επέδειξαν αμέλεια ως προς την προστασία της μεταφερόμενης αποσκευής».

Ταξίδι χωρίς αποσκευές

Στη δικαστική απόφαση καταγράφεται ότι το ζευγάρι επιβιβάστηκε στις 25 Ιουλίου 2017 σε αεροπλάνο της καναδικής εταιρίας, με τελικό προορισμό το Τορόντο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η μοναδική αποσκευή τους δεν είχε αφιχθεί και δεν τους παραδόθηκε καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον Καναδά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δικαστήριο, «κύριος σκοπός του ταξιδιού των εναγόντων στον Καναδά ήταν να παρευρεθούν σε γάμο στις 29 Ιουλίου στο Τορόντο και επ' ευκαιρία του ταξιδιού, σχεδίασαν ένα ταξίδι αναψυχής στο Κεμπέκ. Είναι εύλογο ότι έπρεπε να αντικαταστήσουν τα ενδύματα τους για τον γάμο και τις σχετικές κοινωνικές εκδηλώσεις, επιπλέον των απλών ενδυμάτων που χρειάζονταν για το υπόλοιπο ταξίδι».

Κατά την άφιξή τους δήλωσαν την καθυστέρηση αρχικά της αποσκευής, η οποία δεν τους επεστράφη μέχρι τις 7 Αυγούστου, οπότε και επέστρεψαν στην Ελλάδα. Πέντε ημέρες μετά, στην προσωρινή διεύθυνση που είχαν στο Τορόντο, η αποσκευή τους αφέθηκε ασυνόδευτη «χωρίς κανονική παράδοση, ούτε πραγματοποιήθηκε ειδοποίηση για την παράδοση της αποσκευής και κανείς δεν υπέγραψε για την παράδοση αυτή της αποσκευής, ούτε παρευρέθηκε για τη βέβαιη και ασφαλή παραλαβή της».

Τελικά, 46 ημέρες μετά την απώλεια της αποσκευής ειδοποιήθηκε ο πρώτος ενάγων τηλεφωνικά και παρέλαβε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης την αποσκευή κατεστραμμένη με μουχλιασμένο περιεχόμενο της, με αποτέλεσμα να πρσφύγουν στην ελληνική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρωσία: Προειδοποιεί Ευρώπη και Ελλάδα να μην φιλοξενήσουν γαλλικά βομβαρδιστικά με πυρηνικά όπλα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τον Μάρτιο σχέδια επέκτασης του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του

Γαλλία: 40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ η ραδιενέργεια εντοπίζεται σε γάλα, τυριά και κρέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Αρχή πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας της Γαλλίας

Πέθανε ο Ντιν Ταβουλάρης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Έλληνας πίσω από τον «Νονό» και το «Αποκάλυψη Τώρα»

Ιράν: Ενεργοποιήθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Τεχεράνη

Κόσμος Χτες
Το ιρανικό πρακτορείο Mehr μεταδίδει ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που «εμπλέκονται με εχθρικούς στόχους», ενεργοποιήθηκαν στην Τεχεράνη

Έκανε μπάνιο με τους φακούς επαφής και έχασε την όρασή της μέσα σε λίγες μέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το καθημερινό λάθος με τους φακούς επαφής που μπορεί να σε τυφλώσει, όπως δυστυχώς συνέβη σε μία νεαρή Αμερικανίδα

Τραγωδία στην Πάτρα: Πέθανε βρέφος 14 ημερών

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τη γέννησή του

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τράκτορα – Ένας σοβαρά τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σοβαρά τραυματισμένος

Μυστήριο στον πλανήτη Αρη: Βράχος που θυμίζει κρανίο δεινοσαύρου «τρελαίνει» το διαδίκτυο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Perseverance της NASA φωτογράφισε «κρανίο» στον Κόκκινο Πλανήτη

Κεφαλονιά: «Δεν είχε σχέση με ναρκωτικά η Μυρτώ, ούτε ποτό δεν έπινε», λέει ο σύντροφός της 19χρονης

Ελλάδα Χτες
Ο σύντροφος της Μυρτούς κατέθεσε στην ανακρίτρια για τα γεγονότα της νύχτας πριν τον θάνατό της, με την κατάθεσή του να θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση

Ποιος ράπερ είναι αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό 14χρονης

Κόσμος Χτες
Η 14χρονη Σελέστε Ρίβας Ερνάντεζ πέθανε από πολλαπλά διαμπερή τραύματα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ανθρωποκτονία από το ιατροδικαστικό γραφείο του Λος Αντζελες

Θρίαμβος της Πρεβολαράκη! Εξασφάλισε το ασημένιο και πάει για νέο χρυσό στο Ευρωπαϊκό πάλης

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Μαρία Πρεβολαράκη προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον θρόνο της.

Τροχαίο στη Λιοσίων: Στη φυλακή ο 16χρονος που παρέσυρε την ανήλικη

Ελλάδα Χτες
Τι υποστήριξε στην απολογία του