E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικαστής καταγγέλλει τον βουλευτή Μάριο Σαλμά για παρέμβαση στο έργο του

Υπέβαλε αναφορά στον πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2019 | 13:34

Δικαστής καταγγέλλει τον βουλευτή Μάριο Σαλμά για παρέμβαση στο έργο του

Αναφορά στον πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπέβαλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαρ. Σεβαστίδης, ότι δέχθηκε παρέμβαση από τον βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά για να επισπεύσει την έκδοση αποφάσεως (βούλευμα), προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δικαστικού λειτουργού.

Για το θέμα η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, συνιστώντας προς κάθε κατεύθυνση να απέχουν από ενέργειες που βάλλουν κατά της δικαστικής ανεξαρτησίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κίνηση αυτή είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την έκδοση της ανακοίνωσης σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης ήταν θετικό. Και τα 15 μέλη της, είπαν «Ναι» στην δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής παρέμβασης. Το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου θα πάρει την μορφή αναφοράς, η οποία θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς να αποκλείεται η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά. Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα. Ο Πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

​Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα 04.01.2026
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα 04.01.2026
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα 04.01.2026
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα 04.01.2026
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα 04.01.2026
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Κόσμος 04.01.2026
Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Κόσμος 04.01.2026
Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Ελλάδα 04.01.2026
Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

Κοκτέιλ γρίπης και ιώσεων: Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ελλάδα 04.01.2026
Μεγάλο ποσοστό των εισαγωγών αφορά πολίτες με επιβαρυμένη κλινική εικόνα

Επίθεση ΗΠΑ στη Βενεζουέλα: Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη δήλωση Μητσοτάκη ‑ «Δουλική στάση»

Πολιτική 04.01.2026
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά καταγγέλλουν «σιωπή», «υποκρισία» και «δουλική στάση», κάνοντας λόγο για υπονόμευση της διεθνούς νομιμότητας και επικίνδυνα διπλά μέτρα και σταθμά

Τι θα γίνει με τον «μαύρο χρυσό» της Βενεζουέλας ‑ Ο ρόλος των αμερικανικών πετρελαϊκών κολοσσών

Κόσμος 04.01.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες είναι έτοιμες να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην ανοικοδόμηση υποδομών μετά την απομάκρυνση του Μαδούρο. Οι αμερικανικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί ωστόσο τηρούν σιγή ιχθύος