E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/7/2019 | 15:19

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού εκτιμά η ΕΜΥ σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα – Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Hπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

O Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε:

«Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος για αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος και το Σάββατο, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, εξασθενημένα θα είναι τα φαινόμενα στα νότια και κεντρικά ηπειρωτικά. Στη βόρεια Ελλάδα όμως, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία ίσως και στη Θράκης θα εκδηλωθούν πάλι καταιγίδες, οι οποίες θα είναι αρκετά έντονες ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται ότι θα είναι τόσο έντονες όσο οι καταστροφικές καταιγίδες της Χαλκιδικής.

Όμως αυτό που με ανησυχεί ιδιαιτέρως, είναι ένα σύστημα με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσει πάλι την χώρα το Σάββατο και την Κυριακή. Την Κυριακή θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και στα Επτάνησα, στο κεντρικό και στο βόρειο Αιγαίο χρειάζεται ιδαίτερη προσοχή. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και σε τμήματα της κεντροανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε περιοχές της νότιας Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του μεσημεριού πιο εξασθενημένο και μάλιστα προς την Τρίτη φαίνεται ότι θα έχουμε πάλι ένα σύστημα με βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας.

Με λίγα λόγια οι βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν για τις επόμενς 3-4 ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως το Σάββατο και ιδαίτερα την Κυριακή χρειάζεται προσοχή στη Βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Ίσως έχουμε φαινόμενα πάρα πολύ δυνατά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»