E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απετράπη κατάρριψη αεροσκάφους στην Αυστραλία από τρομοκράτες

Οι αρχές της χώρας έφτασαν σε τέσσερις συλλήψεις

Δημοσίευση 30/7/2017 | 10:21

Απετράπη κατάρριψη αεροσκάφους στην Αυστραλία από τρομοκράτες

Οι αρχές της Αυστραλίας απέτρεψαν ένα «τρομοκρατικό σχέδιο» φερόμενων ισλαμιστών που στόχευε στην «κατάρριψη» ενός αεροσκάφους με την χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, τονίζοντας ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν έπειτα από επιδρομές της αστυνομίας σε προάστια του Σίδνεϊ.

«Μπορώ να ανακοινώσω ότι χθες το βράδυ οι υπηρεσίες καταπολέμησης τρομοκρατίας πραγματοποίησαν μια μεγάλη επιχείρηση για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού σχεδίου κατάρριψης ενός αεροσκάφους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αυστραλιανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε πως η επιχείρηση των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλα τα κύρια αεροδρόμια της χώρας.

Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο έπειτα από αστυνομικές επιδρομές σε σπίτια στα προάστια του Σίδνεϊ και πιστεύεται ότι έχουν «ισλαμιστικές επιρροές» τόνισε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Άντριου Κόλβιν.

Όπως τόνισε τις τελευταίες μέρες οι αρχές είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που υποδείκνυαν ότι κάποια άτομα στο Σίδνεϊ σχεδίαζαν να διαπράξουνε μια τρομοκρατική επίθεση, χρησιμοποιώντας έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν η επίθεση στόχευε εσωτερική ή διεθνή πτήση, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney's Daily Telegraph, στόχος ήταν μια πτήση εσωτερικού.

Περίπου 100 άτομα έχουν ταξιδέψει από την Αυστραλία για την Συρία για να ενταχθούν σε εξτρεμιστές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποτρέψει μια σειρά επιθέσεων, αλλά έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις «μοναχικών λύκων», ανάμεσά τους μια ομηρεία από έναν ισλαμιστή σε καφέ στην καρδιά του Σίδνεϊ τον Δεκέμβριο του 2014 που είχε αποτέλεσμα δύο ομήρους νεκρούς και τον δράστη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων