E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ του 2017

Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα στείλει, μέσω του Taxisnet, τα εκκαθαριστικά

Δημοσίευση 12/6/2017 | 09:40

Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ του 2017

Πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αφού δεν αναμένονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του σε σύγκριση με πέρυσι.

Έτσι, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα στείλει, μέσω του Taxisnet, τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2017.

Όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος», βάσει της νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε στη Βουλή, η απαλλαγή των αγροτεμαχίων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται σε όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα ισχύσει και το 2017.

Επίσης, το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχουν ο φορολογούμενος και τα μέλη της οικογένειας του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione, Γιάννης Κολοτούρας, σε ηλικία 48 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μόδας

Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη: Οδηγοί πήγαιναν αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε από τις ρυθμίσεις για τον ετήσιο ποδηλατικό γύρο «TD Five Boro Bike Tour»

Συναγερμός στο Κρεμλίνο για ενδεχόμενη δολοφονία και πραξικόπημα σε βάρος του Πούτιν

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας και ο ρόλος του Σοϊγκού

Βίντεο: Η στιγμή που αεροσκάφος της United χτυπά φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο οδηγός του φορτηγού διακομίστηκε σε νοσοκομείο

Φονικό ξέσπασμα του «ιού των τρωκτικών» σε κρουαζιερόπλοιο

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Τρεις νεκροί και ένας σε κρίσιμη κατάσταση

Παγωτά: Ακριβότερα φέτος ‑ Πόσο θα πληρώνουμε σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Νέο κύμα αυξήσεων αναμένεται να επηρεάσει την αγορά παγωτού τους επόμενους μήνες, με τις τιμές να ανεβαίνουν αισθητά ενόψει καλοκαιριού.

Πανελλήνιες 2026: Ποιοι μαθητές παίρνουν 1.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Μόνιμο γίνεται το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για επιτυχόντες των Πανελληνίων

Φοιτήτρια ιατρικής δολοφονήθηκε με ψαλιδάκι νυχιών ‑ Τη μαχαίρωσε 67 φορές

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο πρώην της διέφυγε πιθανότατα στην πατρίδα του τη Βραζιλία και αναζητείται με διεθνές ένταλμα

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»