E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Reuters: Συμφωνία Ελλάδας ‑ δανειστών

Φημολογείται σύγκλιση και στα ενεργειακά, θέμα αιχμής για τον Πάνο Σκουρλέτη

Δημοσίευση 29/3/2017 | 13:18

Reuters: Συμφωνία Ελλάδας ‑ δανειστών

Σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία στα βασικά σημεία της β΄ αξιολόγησης φέρεται να καταλήγουν Ελλάδα και δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters. «Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως, και όχι από διαρροή» δήλωνε από πλευράς της κυβερνητική πηγή.

Ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο, σημειώνουν ότι η συμφωνία αφορά τόσο την αγορά εργασίας, όσο και το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Όσον αφορά το ζήτημα των ενεργειακών, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε την πώληση κεντρικών παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ,  με το «πωλητήριο» να αφορά το 40% των εργοστασίων λιγνίτη.

H κατ’ αρχήν συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει επίσης, την περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ το 2019, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ, με στόχο την εξοικονόμηση ακόμη 1% του ΑΕΠ.

Στο «μέτωπο» των εργασιακών, η Ελλάδα «κέρδισε» τη μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μετά τη λήξη του προγράμματος βοήθειας, το 2018.

Αποστάσεις από το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters περί συμφωνίας κυβέρνησης - θεσμών κράτησαν Βρυξέλλες και Αθήνα. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τις αναφορές αυτές» δήλωνε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ. «Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως, και όχι από διαρροή» δήλωνε από πλευράς της κυβερνητική πηγή.

Το δημοσίευμα δεν διαψεύστηκε ευθέως, με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών να σημειώνουν ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία» επικαλούμενοι και τις σχετικές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου την Τρίτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλησιάζει με άγριες διαθέσεις η κακοκαιρία Erminio ‑ Οι περιοχές που θα βρεθούν σε κόκκινο συναγερμό

Καιρός 31.03.2026
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τρίτη (31/3) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους.

Ακίνητα: Τι αλλάζει με το νέο Μητρώο της ΑΑΔΕ – Ποιοι πρέπει να κάνουν διορθώσεις

Οικονομία 31.03.2026
Σε πλήρη λειτουργία τίθεται τις επόμενες ημέρες από την ΑΑΔΕ το νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων

Επεισόδιο μεταξύ Ναν και Ντόρσεϊ που αποβλήθηκαν

Αθλητικά Νέα Χτες
Ενεπλάκη και ο Λεσόρ, με σκισμένη φανέλα ο γκαρντ του Ολυμπιακού

Καθηγήτρια έκανε σeξ με μαθητή, απολύθηκε και τον παρενοχλούσε μέχρι που μπήκε φυλακή

Κόσμος Χτες
«Ήταν πραγματικά περίεργο, την είδα μπροστά μου»

Γερμανία: 14χρονος μαχαιρώθηκε έξω από σχολείο στο Αμβούργο

Κόσμος Χτες
O ανήλικος τραυματίας μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση

Η επιστήμη απαντά εάν γίνεται να αναπαραχθούμε σε άλλους πλανήτες

Tech + Science Χτες
Σε συνθήκες μικροβαρύτητας, τα σπερματοζωάρια εξακολουθούν να κινούνται, απλώς δεν μπορούν να βρουν τον δρόμο τους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακυρη η καθαίρεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου, δικαστήριο διατάσσει να επιστρέψει στη θέση της

Ελλάδα Χτες
Το Μονομελές Πρωτοδικείο ανέτρεψε την απόφαση της διοίκησης Μπαμπασίδη, έκρινε ότι η καθαίρεσή της ήταν παράνομη και καταχρηστική και διατάσσει την επανατοποθέτησή της στη θέση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου