E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολ Τόμσεν: Σε 21 χρόνια θα επανέλθει η ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης

Η αισιόδοξη πρόβλεψη

Δημοσίευση 19/1/2017 | 08:26

Πολ Τόμσεν: Σε 21 χρόνια θα επανέλθει η ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 21 χρόνια για να κατορθώσει να ρίξει την ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης έκανε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Πολ Τόμσεν, μιλώντας στην Ουάσιγκτον κατά την παρουσίαση βιβλίου γνωστού οικονομολόγου, συμπλήρωσε ότι η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία 10 και η Ισπανία 6, προκειμένου να μειώσουν την ανεργία τους στα επίπεδα της περιόδου 2001-2007. Για την Ελλάδα η εκτίμηση είναι για πτώση της ανεργίας σε ικανοποιητικά επίπεδα μετά από 21 ολόκληρα χρόνια.

Ο Π. Τόμσεν στάθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός πως, σε αυτές τις χώρες, η διαρθρωτική ανεργία είναι υψηλή, ο πληθωρισμός χαμηλός και το χρέος σε αυξημένο.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε ότι απέφυγε να απαντήσει όταν τον ρώτησαν για τη λιτότητα και τα προβλήματα που δημιουργεί, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει και η διαπίστωσή του για το 2038 και την πτώση της ανεργίας σε ανεκτά επίπεδα, όπως ήταν πριν την κρίση και τα μνημόνια.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν για το πρόβλημα που δημιουργεί η λιτότητα στην Ευρώπη απέφυγε την ουσιαστική απάντηση λέγοντας απλά λέγοντας ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα της νομισματικής ένωσης είναι ότι πρόκειται για μια οικονομική, αλλά όχι πολιτική ένωση.

Υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει κάνει πολύ πρόοδο και σε μεταρρυθμίσεις, και στην αρχιτεκτονική της και στην τραπεζική ένωση και στο τείχος προστασίας της.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (για να πεισθεί και η Γερμανία για τα παραπάνω), όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα Χτες
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός Χτες
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος Χτες
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα Χτες
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science Χτες
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός Χτες
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος Χτες
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.