E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολ Τόμσεν: Σε 21 χρόνια θα επανέλθει η ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης

Η αισιόδοξη πρόβλεψη

Δημοσίευση 19/1/2017 | 08:26

Πολ Τόμσεν: Σε 21 χρόνια θα επανέλθει η ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 21 χρόνια για να κατορθώσει να ρίξει την ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης έκανε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Πολ Τόμσεν, μιλώντας στην Ουάσιγκτον κατά την παρουσίαση βιβλίου γνωστού οικονομολόγου, συμπλήρωσε ότι η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία 10 και η Ισπανία 6, προκειμένου να μειώσουν την ανεργία τους στα επίπεδα της περιόδου 2001-2007. Για την Ελλάδα η εκτίμηση είναι για πτώση της ανεργίας σε ικανοποιητικά επίπεδα μετά από 21 ολόκληρα χρόνια.

Ο Π. Τόμσεν στάθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός πως, σε αυτές τις χώρες, η διαρθρωτική ανεργία είναι υψηλή, ο πληθωρισμός χαμηλός και το χρέος σε αυξημένο.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε ότι απέφυγε να απαντήσει όταν τον ρώτησαν για τη λιτότητα και τα προβλήματα που δημιουργεί, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει και η διαπίστωσή του για το 2038 και την πτώση της ανεργίας σε ανεκτά επίπεδα, όπως ήταν πριν την κρίση και τα μνημόνια.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν για το πρόβλημα που δημιουργεί η λιτότητα στην Ευρώπη απέφυγε την ουσιαστική απάντηση λέγοντας απλά λέγοντας ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα της νομισματικής ένωσης είναι ότι πρόκειται για μια οικονομική, αλλά όχι πολιτική ένωση.

Υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει κάνει πολύ πρόοδο και σε μεταρρυθμίσεις, και στην αρχιτεκτονική της και στην τραπεζική ένωση και στο τείχος προστασίας της.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (για να πεισθεί και η Γερμανία για τα παραπάνω), όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή με τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά: Θα γίνουν κανονικά στο Ομάν την Παρασκευή

Κόσμος Χτες
Με ανάρτησή του στο Χ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, επιβεβαίωσε τις συνομιλίες στο Ομάν, που θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από την Αλμπαθέτε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Καταλανοί επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας, αποφεύγοντας την έκπληξη και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την τετράδα.

Η Αρσεναλ νίκησε ξανά την Τσέλσι και πέρασε στον τελικό του League Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Με γκολ του Χάβερτς στο φινάλε, οι Gunners εξασφάλισαν την πρόκριση στο «Γουέμπλεϊ» με δύο νίκες επί των Μπλε

Το μήνυμα της Lufthansa στην ΕΛΑΣ για την 16χρονη Λόρα: «Ταξίδεψε μόνη της για την Γερμανία, δεν έχουμε άλλες πληροφορίες»

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές ρώτησαν πέντε φορές την αεροπορική εταιρεία, πριν απαντήσει εν τέλει για τη τύχη της ανήλικης που έχει εξαφανιστεί από τη Πάτρα

Χορεύτρια κατήγγειλε ότι εξαναγκάστηκε σε τρίο με Επστάιν και πρίγκιπα Αντριου

Κόσμος Χτες
«Υπήρχαν και άλλες κοπέλες, προκλητικά ντυμένες, με την ηλικία τους να φαίνεται ακόμη και 14 ετών»

Ιταλία: Σκότωσε την αδελφή του γιατί άκουγε δυνατά μουσική

Κόσμος Χτες
Την άφησε έξω από το νοσοκομείο και εξαφανίστηκε

Συλλαμβάνεται ο Μαροκινός από το ναυάγιο της Χίου, τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Οι μετανάστες που μετέφερε είναι Αφγανοί - Εντολή για τη σύλληψη του Μαροκινού από τον εισαγγελέα του νησιού

Οι Ρώσοι ζώνουν Αφρικανούς με νάρκες και τους στέλνουν στο μέτωπο

Κόσμος Χτες
Αφού τους εξαπάτησαν με υποσχέσεις για δουλειά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τι είπε ο Παύλος Ντε Γκρες για το πολιτικό του μέλλον

Πολιτική Χτες
Διαψεύδονται από το γραφείο της πρώην βασιλικής οικογένειας τα σενάρια που διακινούνται