E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η υπόσχεση Ομπάμα στους αμερικανούς πριν έρθει ο Τράμπ

Αποχαιρετά τους Αμερικανούς ευχόμενος οι ΗΠΑ να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους

Δημοσίευση 31/12/2016 | 19:38

Η υπόσχεση Ομπάμα στους αμερικανούς πριν έρθει ο Τράμπ

Ο Ομπάμα φεύγει και αποχαιρετά τους Αμερικανούς ευχόμενος οι ΗΠΑ να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, αλλά και να βελτιώσουν όσα έχουν επιτύχει.

Στο εβδομαδιαίο μήνυμά του ενόψει και της παράδοσης της σκυτάλης στον Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε την κατάσταση που παρέλαβε, με την αμερικανική οικονομία σε κρίση, και ποικίλες προκλήσεις στο εξωτερικό και τι παραδίδει ως απερχόμενος πρόεδρος. Μεταξύ άλλων, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι μέσω της διπλωματίας, η κυβέρνησή του έδωσε τέλος στο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο με το λαό της Κούβας, ενώ υπεγράφη η συμφωνία για το κλίμα.

Επίσης, ο απερχόμενος πρόεδρος ζήτησε από όλους τους Αμερικανούς πολίτες να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια για μια μεγάλη Αμερική.

»Ήταν το προνόμιο της ζωής μου να υπηρετήσω ως ο Πρόεδρος σας. Και ενώ προετοιμάζομαι για να αναλάβω τον ακόμα πιο σημαντικό ρόλο του πολίτη..»

Η δήλωση Ομπάμα αναλυτικά

«Καλή χρονιά σε όλους. Καθώς γυρίζουμε τη σελίδα σε ένα χρόνο για να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα όσα έχετε κάνει για να γίνει η Αμερική ισχυρότερη αυτά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

»Μόλις πριν από οκτώ χρόνια, ενώ ετοιμαζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντά μου, η οικονομία μας έφτανε στο χείλος της ύφεσης. Σχεδόν 800.000 Αμερικανοί έχαναν τη δουλειά τους κάθε μήνα. Σε ορισμένες κοινότητες, σχεδόν ένα στα πέντε άτομα ήταν εκτός εργασίας. Σχεδόν 180.000 στρατιώτες υπηρετούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ακόμη καταζητούνταν. Και σε προκλήσεις από η υγειονομική περίθαλψη και η κλιματική αλλαγή, αναβάλλαμε τις αποφάσεις για πάρα πολύ καιρό.

»Οκτώ χρόνια αργότερα, έχετε πει μια διαφορετική ιστορία. Έχουμε μετατρέψει την ύφεση σε ανάκαμψη. Οι επιχειρήσεις μας έχουν δημιουργήσει 15,6 εκατ. νέες θέσεις εργασίας από τις αρχές του 2010 - και φέραμε περισσότερες θέσεις εργασίας από όλες τις άλλες μεγάλες προηγμένες οικονομίες μαζί. Η ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει προσθέσει σχεδόν 700.000 θέσεις εργασίας, και παράγει περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ. Η φτώχεια μειώνεται. Τα εισοδήματα αυξάνονται. Στην πραγματικότητα, το περασμένο έτος, το μέσο εισόδημα ενός νοικοκυριού αυξήθηκε κατά 2.800 δολάρια, με περισσότερο ευνοημένα τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα παρά τα υψηλά.

»Είκοσι εκατομμύρια περισσότεροι Αμερικανοί γνωρίζουν την οικονομική ασφάλεια της υγειονομικής περίθαλψης. Το ποσοστό αποφοίτησης των παιδιών μας βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Φέραμε πίσω 165.000 στρατιώτες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, και εξουδετερώσαμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μέσω της διπλωματίας, τερματίζουμε το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν, ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο με το λαό της Κούβας, και φέραμε σχεδόν 200 έθνη σε μια συμφωνία για το κλίμα που θα μπορούσε να σώσει τον πλανήτη για τα παιδιά μας. Σχεδόν κάθε χώρα στη Γη βλέπει την Αμερική ισχυρότερη και πιο σεβαστή σήμερα από ό, τι πριν από οκτώ χρόνια. Και η ισότητα του γάμου είναι επιτέλους πραγματικότητα από ακτή σε ακτή.

»Έχουμε κάνει εξαιρετική πρόοδο ως χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Και εδώ είναι το θέμα: τίποτε από αυτά δεν ήταν δεδομένο . Ήταν το αποτέλεσμα δύσκολων επιλογών που κάναμε, και το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της ανθεκτικότητας σας. Και το να κρατήσουμε την Αμερική σε πρόοδο είναι ένα έργο που επιφορτιζόμαστε όλοι μας. Η διατήρηση η βελτίωση όλων όσων έχουμε επιτύχει - από τη βοήθεια σε περισσότερους νέους ανθρώπους να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στον τερματισμό των διακρίσεων που βασίζονται σε προϋπάρχουσες συνθήκες, στην ενίσχυση των κανονισμών για την Wall Street, την προστασία αυτού του πλανήτη για τα παιδιά μας – θα χρειαστεί να δουλέψουμε γι’ αυτά όλοι μαζί. Γιατί αυτή ήταν πάντα η ιστορία μας - η ιστορία απλών ανθρώπων που συνασπίζονται στο σκληρό, αργό, μερικές φορές απογοητευτικό, αλλά πάντα ζωτικής σημασίας έργο της αυτοδιοίκησης.

»Ήταν το προνόμιο της ζωής μου να υπηρετήσω ως ο Πρόεδρος σας. Και ενώ προετοιμάζομαι για να αναλάβω τον ακόμα πιο σημαντικό ρόλο του πολίτη, να ξέρετε ότι θα είμαι πάντα μαζί σας σε κάθε βήμα για να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η χώρα πάντα θα προσπαθεί να αντεπεξέρχεται στην διακήρυξή της ίδρυσή μας - ότι όλοι μας γεννηθήκαμε ίσοι, και όλοι μας αξίζουμε κάθε ευκαιρία να ζήσουν τα όνειρά μας. Ευχές από την οικογένεια Ομπάμα για ένα ευτυχισμένο και ευλογημένο 2017».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: 45χρονος με τσεκούρι σπάει αυτοκίνητο και σπίτια, συνελήφθη στα Βριλήσσια

Ελλάδα 13.10.2025
Ο 45χρονος είναι γνώριμος των Αρχών αφού έχει απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά

Ρόδος: Εννέα μήνες φυλάκιση με αναστολή σε Δανή τουρίστρια που κατέβασε την ελληνική σημαία

Ελλάδα 13.10.2025
Ένοχη κρίθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου η 28χρονη αλλοδαπή από τη Δανία

Η Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα τεσσάρων ομήρων των οποίων τα πτώματα θα παραδοθούν σήμερα

Κόσμος 13.10.2025
Έντονη διαμαρτυρία των οικογενειών των θυμάτων και των ομήρων

Σοκ στα Χανιά: 15χρονη βρέθηκε αιμόφυρτη και μεθυσμένη σε πάρκο ‑ Συνελήφθη η μητέρα της

Ελλάδα 13.10.2025
Σύμφωνα με πληροφορίες, την 15χρονη εντόπισε ξαπλωμένη ένας περαστικός, λίγο μετά τη 1:30 το βράδυ, ο οποίος κάλεσε απευθείας την αστυνομία.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αγωνιστεί στο πλουσιότερο τουρνουά επίδειξης τένις στον κόσμο

Αθλητικά Νέα 13.10.2025
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος στο «Six Kings Slam», το οποίο θα διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας κι είναι το πλουσιότερο τουρνουά επίδειξης τένις στον κόσμο.

Απελευθερώθηκε και ο Εβιατάρ Ντέιβιντ, ο όμηρος που αναγκάστηκε να σκάψει τον τάφο του

Κόσμος 13.10.2025
Στο βίντεο φαινόταν να σκάβει και να λέει στην κάμερα πως πεινάει

Λαμία: Καθηγήτρια κατέρρευσε μπροστά στους συναδέλφους της και κατέληξε λίγο αργότερα

Ελλάδα 13.10.2025
Η άτυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της μπροστά στα μάτια των συναδέλφων της

Ξεμπλοκάρει η οικοδομή: Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει το ΝΟΚ

Ελλάδα 13.10.2025
Κρίθηκε συνταγματικό και νόμιμο το Περιβαλλοντικό Ισοδύναμο Αναβάθμισης των πόλεων