E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πράσινο λεωφορείο‑θρύλος του Πειραιά και πάλι στους δρόμους

Όχι για να εξυπηρετήσει πολίτες αλλά για να τους θυμίσει τις παλιές καλές εποχές

Δημοσίευση 31/12/2016 | 18:20

Το πράσινο λεωφορείο‑θρύλος του Πειραιά και πάλι στους δρόμους

Το θρυλικό «Πράσινο» λεωφορείο βγήκε ξανά στους δρόμους του Πειραιά σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, όχι για να εξυπηρετήσει πολίτες αλλά για να τους θυμίσει τις παλιές καλές εποχές.

Το συγκεκριμένο όχημα ανακατασκευάστηκε χάρη στη φροντίδα των αδερφών Λαζαρόπουλου και παραπέμπει έτσι πίσω σε όχι και τόσο πολύ παλιές εποχές. Πριν 15 χρόνια, το 2001, είχε κάνει το τελευταίο του δρομολόγιο Πειραιάς – Αθήνα, αφού πάντως τα τελεταία χρόνια της λειτουργίας του είχε χάσει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα του και είχε υιοθετήσει το μπλε όλων των άλλων λεωφορείων.

Για δεκαετίες πάντως νωρίτερα το Πράσινο αποτελούσε σταθερό σημείο αναφοράς (μαζί με τον Ηλεκτρικό επίσης των ΗΣΑΠ) στη σύνδεση του Πειραιά με την Αθήνα. Μάλιστα ήταν το μοναδικό Μέσο που λειτουργούσε, όπως θα έλεγαν οι σημερινοί τεχνοκράτες 24/7/365.

Επτά μέρες την εβομάδα, όλο το 24ωρο (ανά μισή ώρα από τις 6 το πρωί ως τις 12 το βράδυ και ανά μια ώρα από τις 12 ως τις 6 το πρωί), όλες τις μέρες του χρόνου. Ένα ιδιαίτερο «πορθμείο» που συνέδεε το «νησί» με την πρωτεύουσα.

Με αφετηρία στου Βρυώνη, Σαχτούρη και Χατζηκυριακού (αργότερα η αφετηρία μεταφέρθηκε στην περιοχή του Καμπά, σήμερα Γυμναστήριο Π.Σαλπέα), διέτρεχε όλο τον κεντρικό Πειραιά και από την Ευαγγελίστρια μέσω Τζαβέλλα, κατέβαινε στην παλιά παραλιακή, ανέβαινε τη Θησέως, έστριβε δεξιά στη Χαροκόπου, στη συνέχεια έμπαινε στην Αθήνα και είχε τερματισμό στη Φιλελλήνων, στο Σύνταγμα. Μια αξιόπιστη για την εποχή του σύνδεση Αθήνας – Πειραιά, γι’ αυτό και ιδιαίτερα αγαπημένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παίχτης στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής παραλίγο να σπάσει τον αυχένα του στον πανηγυρισμό

Αθλητικά Νέα 23.12.2025
Ο Πάτσον Ντάκα που αγωνίζεται στη Λέστερ, έμεινε ακινήτος για αρκετά δευτερόλεπτα μετά τον επικίνδυνο πανηγυρισμό του

Ελληνίδα έπεσε θύμα ερωtικής απάτης στην Κωνσταντινούπολη: Εμπιστεύτηκε τον «Μουράτ από τον Λίβανο» και έχασε €60.000

Ελλάδα 23.12.2025
Όπως αποδείχθηκε ο απατεώνας λεγόταν Ισμαήλ και είχε καταγωγή από το Χατάι - Τι ανέφερε στην καταγγελία της η Ελένη Μ. που είχε συνάψει ερωtική σχέση με τον άνδρα

Ευρωπαϊκός «κόφτης» στα μέτρα στήριξης των αγροτών ‑ Με δεμένα χέρια το οικονομικό επιτελείο λόγω de minimis

Οικονομία 23.12.2025
Ο κανονισμός de minimis επιτρέπει στα κράτη-μέλη να χορηγούν μικρές ενισχύσεις χωρίς προέγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό αυστηρούς όμως περιορισμούς.

Τους έπιασαν στα πράσα οι κάμερες – Πάνω από 1.000 οδηγούσαν με το κινητό στο χέρι στη Συγγρού

Ελλάδα 23.12.2025
To νέο δίκτυο θα αριθμεί συνολικά περίπου 3.000 κάμερες

ΕΦΕΤ: Μην καταναλώσετε αυτές τις καραμέλες – Προσοχή στα παιδιά

Ελλάδα 23.12.2025
«Μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά»

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε 13χρονο γιατί τους ενοχλούσε το τύμπανο κατά τη διάρκεια αγώνα

Ελλάδα 23.12.2025
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δυο άνδρες 52 και 56 ετών συνελήφθησαν, καθώς επιτέθηκαν σε ανήλικο χτυπώντας το επειδή ενοχλούνταν από τον ήχο ενός τυμπάνου.

ΗΠΑ: 26χρονη δασκάλα έστειλε… 35.000 ερωτικά μηνύματα σε 11χρονο & ξέσπασε σε κλάματα όταν καταδικάστηκε!

Κόσμος 23.12.2025
«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για κάθε όριο που ξεπέρασα», είπε στο δικαστήριο

Καιρός Χριστουγέννων: Διπλό κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Καιρός 23.12.2025
Τι δείχνουν οι προβλέψεις της ΕΜΥ και των μετεωρολόγων

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης

Ελλάδα Χτες
Η σπουδή ενοχοποίησης του Κώστα Ανεστίδη για δύο κακουργήματα, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης μάλλον δικαιώνει όσους μιλούν για προφανή σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος, εις βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τέμπη: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δε σταματάμε»: Ανακοίνωση‑καταπέλτης από τον Σύλλογο Συγγενών για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ελλάδα Χτες
«Η σημειολογία της συγκυρίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι απέναντί μας έχουμε ένα εχθρικό κράτος».