E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη και απολύθηκε λίγο πριν πετάξει

Η ακατανόητη του αναγγελία προκάλεσε πανικό στους επιβάτες

Δημοσίευση 31/12/2016 | 16:56

Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη και απολύθηκε λίγο πριν πετάξει

Ένας ινδονήσιος πιλότος, το ακατανόητο μήνυμα του οποίου είχε προκαλέσει πανικό στους επιβάτες πριν από την απογείωση και ο οποίος είχε νωρίτερα βιντεοσκοπηθεί να τρεκλίζει στη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας, απολύθηκε, ανακοίνωσε η ινδονησιακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Citilink.

Αυτή η θυγατρική της εθνικής ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας Garuda διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη προσδιορίσει αν ο 32χρονος πιλότος Τεκάντ Πούρνα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών τη στιγμή του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη.

Εικόνες από τις κάμερες επιτήρησης που αναρτήθηκαν στο YouTube δείχνουν τον Τεκάντ Πούρνα να δυσκολεύεται πολύ τη στιγμή που περνάει, την Τετάρτη, τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στο ανατολικό τμήμα του νησιού της Ιάβας, όπου είχε φθάσει με καθυστέρηση για να αναλάβει το πηδάλιο μιας πτήσης με προορισμό την Τζακάρτα.

Στο βίντεο, ο τριαντάχρονος μοιάζει να παραπαίει, αφήνει επανειλημμένα να του πέσουν από τα χέρια τα πράγματά του και οι αστυνομικοί που χειρίζονται τον σαρωτή ακτίνων Χ αναγκάζονται να τον βοηθήσουν.

Τον συναγερμό σήμαναν επιβάτες μέσα στο αεροπλάνο, τρομαγμένοι από το ακατανόητο μήνυμα του πιλότου που δεν μπορούσε να αρθρώσει κανονικά τις λέξεις. Τελικά η πτήση απογειώθηκε με καθυστέρηση και άλλον πιλότο, όμως πολλοί επιβάτες αρνήθηκαν να παραμείνουν σ' αυτή.

«Τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας είναι επαρκή για να δραστηριοποιηθεί η διεύθυνση και να απολύσει τον πιλότο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μπένι Σίγκα Μπουταρμπουτάρ.

«Στις αερομεταφορές, έχουμε τη φιλοσοφία του 'μηδενικού λάθους'», πρόθεσε διευκρινίζοντας πως η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε εξαιτίας του περιστατικού αυτού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρχάν.

Η Ινδονησία έχει φτωχές επιδόσεις στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας. Τον Δεκέμβριο 2014, ένα Airbus A320-200 της AirAsia συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας μισή ώρα μετά την απογείωσή του από τη Σουραμπάγια για τη Σιγκαπούρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 162 άνθρωποι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις