E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη και απολύθηκε λίγο πριν πετάξει

Η ακατανόητη του αναγγελία προκάλεσε πανικό στους επιβάτες

Δημοσίευση 31/12/2016 | 16:56

Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη και απολύθηκε λίγο πριν πετάξει

Ένας ινδονήσιος πιλότος, το ακατανόητο μήνυμα του οποίου είχε προκαλέσει πανικό στους επιβάτες πριν από την απογείωση και ο οποίος είχε νωρίτερα βιντεοσκοπηθεί να τρεκλίζει στη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας, απολύθηκε, ανακοίνωσε η ινδονησιακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Citilink.

Αυτή η θυγατρική της εθνικής ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας Garuda διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη προσδιορίσει αν ο 32χρονος πιλότος Τεκάντ Πούρνα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών τη στιγμή του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη.

Εικόνες από τις κάμερες επιτήρησης που αναρτήθηκαν στο YouTube δείχνουν τον Τεκάντ Πούρνα να δυσκολεύεται πολύ τη στιγμή που περνάει, την Τετάρτη, τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στο ανατολικό τμήμα του νησιού της Ιάβας, όπου είχε φθάσει με καθυστέρηση για να αναλάβει το πηδάλιο μιας πτήσης με προορισμό την Τζακάρτα.

Στο βίντεο, ο τριαντάχρονος μοιάζει να παραπαίει, αφήνει επανειλημμένα να του πέσουν από τα χέρια τα πράγματά του και οι αστυνομικοί που χειρίζονται τον σαρωτή ακτίνων Χ αναγκάζονται να τον βοηθήσουν.

Τον συναγερμό σήμαναν επιβάτες μέσα στο αεροπλάνο, τρομαγμένοι από το ακατανόητο μήνυμα του πιλότου που δεν μπορούσε να αρθρώσει κανονικά τις λέξεις. Τελικά η πτήση απογειώθηκε με καθυστέρηση και άλλον πιλότο, όμως πολλοί επιβάτες αρνήθηκαν να παραμείνουν σ' αυτή.

«Τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας είναι επαρκή για να δραστηριοποιηθεί η διεύθυνση και να απολύσει τον πιλότο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μπένι Σίγκα Μπουταρμπουτάρ.

«Στις αερομεταφορές, έχουμε τη φιλοσοφία του 'μηδενικού λάθους'», πρόθεσε διευκρινίζοντας πως η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε εξαιτίας του περιστατικού αυτού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρχάν.

Η Ινδονησία έχει φτωχές επιδόσεις στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας. Τον Δεκέμβριο 2014, ένα Airbus A320-200 της AirAsia συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας μισή ώρα μετά την απογείωσή του από τη Σουραμπάγια για τη Σιγκαπούρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 162 άνθρωποι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη: Θα πλησιάσει πιο κοντά από το ένα τέταρτο της απόστασης μέχρι τη Σελήνη

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια

Θείος και ανιψιοί ξυλοκοπούσαν και εκβίαζαν αγρότες στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Κατέστρεφαν καλλιέργειες, έκλεβαν χωράφια και εισέπρατταν παράνομες επιδοτήσεις από ΟΠΕΚΕΠΕ

Μαλδίβες: Εντοπίστηκαν οι σοροί των τεσσάρων δυτών από την Ιταλία

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος

Η νέα Siri της Apple θα λειτουργεί σαν το ChatGPT και θα διαγράφει αυτόματα τις συνομιλίες

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Το νέο πρότζεκτ της Apple με τη Sir αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά ως beta έκδοση μέσα στο iOS 27

Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε πλοία του Global Sumud Flotilla με προορισμό τη Γάζα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Τέσσερα ισραηλινά πολεμικά πλοία έδωσαν εντολή στους ακτιβιστές να σβήσουν τις μηχανές - 100 συλλήψεις σύμφωνα με το Al Jazeera

Βενζίνη: Πάνω από τα 2,10 ‑ Πού οδεύουν οι τιμές και τι ζητά τώρα η αγορά

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Η αμόλυβδη έχει ήδη ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ και παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν για περαιτέρω ανατιμήσεις έως και τα 2,5 ευρώ, ζητώντας παράταση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης.

Κύκλωμα με πλαστά φάρμακα: Οι δύο παραπλανητικές πρακτικές που απαιτούν προσοχή

Ελλάδα 18.05.2026
Τα φάρμακα που πωλούνται παράνομα, μπορεί να είναι από αδρανή μέχρι και επικίνδυνα

Δακρυγόνα, ξύλο και ουρές για ένα ρολόι 400 ευρώ: Χάος σε ΗΠΑ και Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Επεισόδια, σπρωξίματα και χημικά για τη νέα συλλεκτική έκδοση ρολογιού της Swatch

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν εν κινήσει

Ελλάδα 18.05.2026
Η οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 22χρονο και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους

Ελλάδα 18.05.2026
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης