E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη και απολύθηκε λίγο πριν πετάξει

Η ακατανόητη του αναγγελία προκάλεσε πανικό στους επιβάτες

Δημοσίευση 31/12/2016 | 16:56

Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη και απολύθηκε λίγο πριν πετάξει

Ένας ινδονήσιος πιλότος, το ακατανόητο μήνυμα του οποίου είχε προκαλέσει πανικό στους επιβάτες πριν από την απογείωση και ο οποίος είχε νωρίτερα βιντεοσκοπηθεί να τρεκλίζει στη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας, απολύθηκε, ανακοίνωσε η ινδονησιακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Citilink.

Αυτή η θυγατρική της εθνικής ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας Garuda διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη προσδιορίσει αν ο 32χρονος πιλότος Τεκάντ Πούρνα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών τη στιγμή του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη.

Εικόνες από τις κάμερες επιτήρησης που αναρτήθηκαν στο YouTube δείχνουν τον Τεκάντ Πούρνα να δυσκολεύεται πολύ τη στιγμή που περνάει, την Τετάρτη, τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στο ανατολικό τμήμα του νησιού της Ιάβας, όπου είχε φθάσει με καθυστέρηση για να αναλάβει το πηδάλιο μιας πτήσης με προορισμό την Τζακάρτα.

Στο βίντεο, ο τριαντάχρονος μοιάζει να παραπαίει, αφήνει επανειλημμένα να του πέσουν από τα χέρια τα πράγματά του και οι αστυνομικοί που χειρίζονται τον σαρωτή ακτίνων Χ αναγκάζονται να τον βοηθήσουν.

Τον συναγερμό σήμαναν επιβάτες μέσα στο αεροπλάνο, τρομαγμένοι από το ακατανόητο μήνυμα του πιλότου που δεν μπορούσε να αρθρώσει κανονικά τις λέξεις. Τελικά η πτήση απογειώθηκε με καθυστέρηση και άλλον πιλότο, όμως πολλοί επιβάτες αρνήθηκαν να παραμείνουν σ' αυτή.

«Τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας είναι επαρκή για να δραστηριοποιηθεί η διεύθυνση και να απολύσει τον πιλότο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μπένι Σίγκα Μπουταρμπουτάρ.

«Στις αερομεταφορές, έχουμε τη φιλοσοφία του 'μηδενικού λάθους'», πρόθεσε διευκρινίζοντας πως η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε εξαιτίας του περιστατικού αυτού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρχάν.

Η Ινδονησία έχει φτωχές επιδόσεις στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας. Τον Δεκέμβριο 2014, ένα Airbus A320-200 της AirAsia συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας μισή ώρα μετά την απογείωσή του από τη Σουραμπάγια για τη Σιγκαπούρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 162 άνθρωποι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλαμαριά: Η απολογία του 19χρονου φίλου του Κλεομένη ‑ «Δεν καταλάβαμε ότι τον μαχαίρωσε»

Ελλάδα 26.03.2026
Οδηγήθηκε στις φυλακές μετά την απολογία του ο 19χρονος

«Καμπανάκι» από Κομισιόν: Σε κλοιό ελέγχου το Snapchat και pornhub

Κόσμος 26.03.2026
Έρευνα για την ελλιπή προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

Κολωνάκι: Συνελήφθη 54χρονη για ληστεία μαμούθ σε σπίτι ηλικιωμένης με λεία 200.000 ευρώ

Ελλάδα 26.03.2026
Στο σπίτι της βρέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, ναρκωτικά, ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρακολούθησης και δύο οχήματα

ΟΑΣΘ: Στα 100 ευρώ το πρόστιμο για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα λεωφορεία

Ελλάδα 26.03.2026
Πώς μπορείτε να μειώσετε το πρόστιμο του ΟΑΣΘ στο μισό

Καρχαρίες γεμάτοι με κοκαΐνη και καφεΐνη: Τι βρήκαν οι επιστήμονες σε τουριστικό «παράδεισο»

Κόσμος 26.03.2026
Μελέτη στις Μπαχάμες εντόπισε καφεΐνη, κοκαΐνη και παυσίπονα σε καρχαρίες, ανοίγοντας νέα ερωτήματα για τη ρύπανση των θαλασσών.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι τρανς αθλήτριες: Νέα απόφαση της ΔΟΕ ενόψει Λος Αντζελες 2028

Αθλητικά Νέα 26.03.2026
Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με σχετικό εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα γυναικεία αθλήματα

Δόθηκε εντολή κράτησης για την Τουρκάλα ηθοποιό Χαντέ Ερτσέλ

Κόσμος 26.03.2026
Εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τουφέκι στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Για παν ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν εχθροί»

Κόσμος 26.03.2026
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν

Δίδυμοι γορίλες γεννήθηκαν στο Κονγκό σε ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στη φύση

Κόσμος 26.03.2026
Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί και τον Ιανουάριο στο ίδιο πάρκο, με τη γέννηση δύο αρσενικών

Κολυδάς: Η «Deborah» πλήττει και την Αττική, 1η Απριλίου η πιο αξιόλογη επιδείνωση

Καιρός 26.03.2026
Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία

Αγιο Όρος: Βίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού των 4,9 Ρίχτερ

Ελλάδα 26.03.2026
Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή όχι μόνο στη χερσόνησο του Αθω αλλά και στη Θεσσαλονίκη

Χάος στην Ινδία υπό τον φόβο έλλειψης καυσίμων: Τεράστιες ουρές, ξύλο και αναφορές για νεκρούς σε βενζινάδικα, δείτε βίντεο

Κόσμος 26.03.2026
Η Ινδία προμηθεύεται πάνω από το 40% των καυσίμων της αποκλειστικά από τα Στενά του Ορμούζ