E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη και απολύθηκε λίγο πριν πετάξει

Η ακατανόητη του αναγγελία προκάλεσε πανικό στους επιβάτες

Δημοσίευση 31/12/2016 | 16:56

Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη και απολύθηκε λίγο πριν πετάξει

Ένας ινδονήσιος πιλότος, το ακατανόητο μήνυμα του οποίου είχε προκαλέσει πανικό στους επιβάτες πριν από την απογείωση και ο οποίος είχε νωρίτερα βιντεοσκοπηθεί να τρεκλίζει στη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας, απολύθηκε, ανακοίνωσε η ινδονησιακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Citilink.

Αυτή η θυγατρική της εθνικής ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας Garuda διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη προσδιορίσει αν ο 32χρονος πιλότος Τεκάντ Πούρνα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών τη στιγμή του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη.

Εικόνες από τις κάμερες επιτήρησης που αναρτήθηκαν στο YouTube δείχνουν τον Τεκάντ Πούρνα να δυσκολεύεται πολύ τη στιγμή που περνάει, την Τετάρτη, τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στο ανατολικό τμήμα του νησιού της Ιάβας, όπου είχε φθάσει με καθυστέρηση για να αναλάβει το πηδάλιο μιας πτήσης με προορισμό την Τζακάρτα.

Στο βίντεο, ο τριαντάχρονος μοιάζει να παραπαίει, αφήνει επανειλημμένα να του πέσουν από τα χέρια τα πράγματά του και οι αστυνομικοί που χειρίζονται τον σαρωτή ακτίνων Χ αναγκάζονται να τον βοηθήσουν.

Τον συναγερμό σήμαναν επιβάτες μέσα στο αεροπλάνο, τρομαγμένοι από το ακατανόητο μήνυμα του πιλότου που δεν μπορούσε να αρθρώσει κανονικά τις λέξεις. Τελικά η πτήση απογειώθηκε με καθυστέρηση και άλλον πιλότο, όμως πολλοί επιβάτες αρνήθηκαν να παραμείνουν σ' αυτή.

«Τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας είναι επαρκή για να δραστηριοποιηθεί η διεύθυνση και να απολύσει τον πιλότο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μπένι Σίγκα Μπουταρμπουτάρ.

«Στις αερομεταφορές, έχουμε τη φιλοσοφία του 'μηδενικού λάθους'», πρόθεσε διευκρινίζοντας πως η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε εξαιτίας του περιστατικού αυτού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρχάν.

Η Ινδονησία έχει φτωχές επιδόσεις στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας. Τον Δεκέμβριο 2014, ένα Airbus A320-200 της AirAsia συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας μισή ώρα μετά την απογείωσή του από τη Σουραμπάγια για τη Σιγκαπούρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 162 άνθρωποι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ζυγώνει η ώρα», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο κόμμα

Πολιτική 18.04.2026
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο Ωρα Ευθύνης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ζωτική ανάγκη «μια νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά»

Νέο σοκ στην παγκόσμια οικονομία: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν αναφέρει ότι κλείνουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ σόκαρε τον Νετανιάχου: Το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις

Κόσμος 18.04.2026
Το αυστηρό ύφος της ανάρτησης Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο και η «απαγόρευση» που φέρεται να επιβάλει στο Ισραήλ, αιφνιδίασε Νετανιάχου και συνεργάτες

Τιμές καυσίμων: Ανάσα μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου ‑ Πότε θα φανεί η μείωση στις αντλίες

Οικονομία 18.04.2026
Γιατί παραμένουν υψηλές οι τιμές στα πρατήρια

Ιράν: Ανοιγμα μέρους του ιρανικού εναέριου χώρου, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 28 Φεβρουαρίου

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε πως τη βiασε 21χρονος – Είχε καταναλώσει αλκοόλ σε μπαρ στον Εύοσμο

Ελλάδα 18.04.2026
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές

Δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα – Θα χάσουμε το 1/3 του πληθυσμού μας έως το τέλος του 2099

Ελλάδα 18.04.2026
Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat για τη γήρανση του πληθυσμού και τη συρρίκνωση της Ε.Ε.

Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, Όσκαρ Σμιντ, σε ηλικία 68 χρονών

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Ο μεγαλύτερος Βραζιλιάνος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών

Η Αθήνα στις πιο αγχωτικές πόλεις για οδήγηση

Ελλάδα 18.04.2026
Τι προτείνει συγκοινωνιολόγος

Γνωστός ράπερ συνελήφθη από μέλη της ΟΠΚΕ

Ελλάδα 18.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Κοζάνη, όπου μετέβη για επαγγελματικές υποχρεώσεις

Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές

Πολιτισμός 18.04.2026
Eντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε πισίνα κι έκτοτε νοσηλευόταν σε κώμα

Τέξας: Σύλληψη μοντέλου OnlyFans, μητέρας τριών παιδιών για υπόθεση μαστροπείας

Κόσμος 18.04.2026
Eκδιδόταν κι η ίδια από τον σύζυγό της