E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Πράγα μετά από απειλή για βόμβα

Συνελήφθη Πολωνός που απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό

Δημοσίευση 31/12/2016 | 10:16

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Πράγα μετά από απειλή για βόμβα

Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε έναν Πολωνό λίγη ώρα μετά την κατεπείγουσα προσγείωση που αναγκάστηκε να κάνει στην Πράγα ο πιλότος ενός επιβατικού το οποίο εκτελούσε πτήση από την Λας Πάλμας (Κανάριες Νήσοι, Ισπανία) προς τη Βαρσοβία, διότι ο άνδρας, που επέβαινε στο αεροπλάνο, απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Μίλαν Χοβάνετς.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737 της πολωνικής εταιρείας Enter Air, οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου καθώς η αστυνομία της Τσεχίας διεξήγαγε έρευνα. Σύμφωνα με ιστοτόπους παρακολούθησης της αεροπορικής κίνησης, οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Πράγας γίνονται και πάλι κανονικά.

Ο Χοβάνετς, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την τσεχική δημόσια τηλεόραση, απέφυγε να διευκρινίσει εάν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος. Ωστόσο λίγο αργότερα, σε αναρτήσεις του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας διαβεβαίωσε πως «δεν φαίνεται να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» και ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

«Ένας άνδρας που απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα (...) συνελήφθη από την αστυνομία», είχε πει νωρίτερα ο Χοβάνετς, διευκρινίζοντας ότι «ο άνδρας αυτός είναι Πολωνός, όπως η πλειονότητα των επιβατών» του Boeing.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ρίχαρντ Κλίμα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, διευκρίνισε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ζήτησε να του επιτραπεί η κατεπείγουσα προσγείωση στην τσεχική πρωτεύουσα εξαιτίας της απειλής του επιβάτη.

Όλοι οι επιβαίνοντες, περίπου 160 συνολικά, αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος και περνούν τη νύχτα στην Πράγα καθώς επρόκειτο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από τις τσεχικές αρχές στο Boeing. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, όπως διευκρίνισε ο Χοβάνετς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψάρια – εισβολείς αναστατώνουν το Αιγαίο και απειλούν το ελληνικό καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Ολοένα και αυξάνεται ο πληθυσμός ψαριών-θηρευτών στα ελληνικά νερά

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος 30.05.2026
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε