E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Πράγα μετά από απειλή για βόμβα

Συνελήφθη Πολωνός που απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό

Δημοσίευση 31/12/2016 | 10:16

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Πράγα μετά από απειλή για βόμβα

Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε έναν Πολωνό λίγη ώρα μετά την κατεπείγουσα προσγείωση που αναγκάστηκε να κάνει στην Πράγα ο πιλότος ενός επιβατικού το οποίο εκτελούσε πτήση από την Λας Πάλμας (Κανάριες Νήσοι, Ισπανία) προς τη Βαρσοβία, διότι ο άνδρας, που επέβαινε στο αεροπλάνο, απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Μίλαν Χοβάνετς.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737 της πολωνικής εταιρείας Enter Air, οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου καθώς η αστυνομία της Τσεχίας διεξήγαγε έρευνα. Σύμφωνα με ιστοτόπους παρακολούθησης της αεροπορικής κίνησης, οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Πράγας γίνονται και πάλι κανονικά.

Ο Χοβάνετς, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την τσεχική δημόσια τηλεόραση, απέφυγε να διευκρινίσει εάν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος. Ωστόσο λίγο αργότερα, σε αναρτήσεις του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας διαβεβαίωσε πως «δεν φαίνεται να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» και ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

«Ένας άνδρας που απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα (...) συνελήφθη από την αστυνομία», είχε πει νωρίτερα ο Χοβάνετς, διευκρινίζοντας ότι «ο άνδρας αυτός είναι Πολωνός, όπως η πλειονότητα των επιβατών» του Boeing.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ρίχαρντ Κλίμα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, διευκρίνισε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ζήτησε να του επιτραπεί η κατεπείγουσα προσγείωση στην τσεχική πρωτεύουσα εξαιτίας της απειλής του επιβάτη.

Όλοι οι επιβαίνοντες, περίπου 160 συνολικά, αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος και περνούν τη νύχτα στην Πράγα καθώς επρόκειτο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από τις τσεχικές αρχές στο Boeing. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, όπως διευκρίνισε ο Χοβάνετς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς»: Και η Γερμανία λέει όχι στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 16.03.2026
Και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψετο αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη

Χωρισμένη στα δύο η εβδομάδα: Ανοιξη μέχρι αύριο, χειμώνας από Τετάρτη

Καιρός 16.03.2026
Έρχονται έντονες βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
Λόγω του ύψους των ποσών, τόσο η μη δήλωση όσο και η ανακριβής δήλωση τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Ταξί: Μέχρι πότε η απεργία στην Αττική

Ελλάδα 16.03.2026
Η απόφαση του ΣΑΤΑ

Χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Κόσμος 16.03.2026
Το Αμπου Ντάμπι αναφέρει θύματα μετά από περιστατικό με πυραύλους

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν

Ταξί: Έρχονται απεργίες διαρκείας

Ελλάδα 16.03.2026
Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό

Επιμένει ο Τραμπ στους τελωνειακούς δασμούς – «Έχω το απόλυτο δικαίωμα να τους επαναφέρω»

Κόσμος 16.03.2026
Διεξάγεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Λιανεμπορικό... SOS στην αγορά λόγω πολέμου ‑ Κίνδυνος για «λουκέτα» αν δεν ληφθούν μέτρα

Οικονομία 16.03.2026
Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο εισέρχεται ο κλάδος το ελληνικού εμπορίου