E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Πράγα μετά από απειλή για βόμβα

Συνελήφθη Πολωνός που απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό

Δημοσίευση 31/12/2016 | 10:16

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Πράγα μετά από απειλή για βόμβα

Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε έναν Πολωνό λίγη ώρα μετά την κατεπείγουσα προσγείωση που αναγκάστηκε να κάνει στην Πράγα ο πιλότος ενός επιβατικού το οποίο εκτελούσε πτήση από την Λας Πάλμας (Κανάριες Νήσοι, Ισπανία) προς τη Βαρσοβία, διότι ο άνδρας, που επέβαινε στο αεροπλάνο, απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Μίλαν Χοβάνετς.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737 της πολωνικής εταιρείας Enter Air, οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου καθώς η αστυνομία της Τσεχίας διεξήγαγε έρευνα. Σύμφωνα με ιστοτόπους παρακολούθησης της αεροπορικής κίνησης, οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Πράγας γίνονται και πάλι κανονικά.

Ο Χοβάνετς, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την τσεχική δημόσια τηλεόραση, απέφυγε να διευκρινίσει εάν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος. Ωστόσο λίγο αργότερα, σε αναρτήσεις του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας διαβεβαίωσε πως «δεν φαίνεται να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» και ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

«Ένας άνδρας που απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα (...) συνελήφθη από την αστυνομία», είχε πει νωρίτερα ο Χοβάνετς, διευκρινίζοντας ότι «ο άνδρας αυτός είναι Πολωνός, όπως η πλειονότητα των επιβατών» του Boeing.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ρίχαρντ Κλίμα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, διευκρίνισε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ζήτησε να του επιτραπεί η κατεπείγουσα προσγείωση στην τσεχική πρωτεύουσα εξαιτίας της απειλής του επιβάτη.

Όλοι οι επιβαίνοντες, περίπου 160 συνολικά, αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος και περνούν τη νύχτα στην Πράγα καθώς επρόκειτο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από τις τσεχικές αρχές στο Boeing. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, όπως διευκρίνισε ο Χοβάνετς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.