E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Πράγα μετά από απειλή για βόμβα

Συνελήφθη Πολωνός που απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό

Δημοσίευση 31/12/2016 | 10:16

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Πράγα μετά από απειλή για βόμβα

Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε έναν Πολωνό λίγη ώρα μετά την κατεπείγουσα προσγείωση που αναγκάστηκε να κάνει στην Πράγα ο πιλότος ενός επιβατικού το οποίο εκτελούσε πτήση από την Λας Πάλμας (Κανάριες Νήσοι, Ισπανία) προς τη Βαρσοβία, διότι ο άνδρας, που επέβαινε στο αεροπλάνο, απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Μίλαν Χοβάνετς.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737 της πολωνικής εταιρείας Enter Air, οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου καθώς η αστυνομία της Τσεχίας διεξήγαγε έρευνα. Σύμφωνα με ιστοτόπους παρακολούθησης της αεροπορικής κίνησης, οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Πράγας γίνονται και πάλι κανονικά.

Ο Χοβάνετς, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την τσεχική δημόσια τηλεόραση, απέφυγε να διευκρινίσει εάν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος. Ωστόσο λίγο αργότερα, σε αναρτήσεις του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας διαβεβαίωσε πως «δεν φαίνεται να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» και ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

«Ένας άνδρας που απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα (...) συνελήφθη από την αστυνομία», είχε πει νωρίτερα ο Χοβάνετς, διευκρινίζοντας ότι «ο άνδρας αυτός είναι Πολωνός, όπως η πλειονότητα των επιβατών» του Boeing.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ρίχαρντ Κλίμα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, διευκρίνισε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ζήτησε να του επιτραπεί η κατεπείγουσα προσγείωση στην τσεχική πρωτεύουσα εξαιτίας της απειλής του επιβάτη.

Όλοι οι επιβαίνοντες, περίπου 160 συνολικά, αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος και περνούν τη νύχτα στην Πράγα καθώς επρόκειτο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από τις τσεχικές αρχές στο Boeing. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, όπως διευκρίνισε ο Χοβάνετς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ