E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβλήματα από το χιονιά: Δεμένα πλοία στα λιμάνια ‑ Ως Κηφισιά πλέον ο ηλεκτρικός

Μετ εμποδίων και η κίνηση σε κάποιες λεωφορειακές γραμμές

Δημοσίευση 29/12/2016 | 08:21

Προβλήματα από το χιονιά: Δεμένα πλοία στα λιμάνια ‑ Ως Κηφισιά πλέον ο ηλεκτρικός

Πριν καλά καλά ξημερώσει ξεκίνησαν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική, όπου χιονίζει από τις 3 τα ξημερώματα. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, ο ΗΣΑΠ ανακοίνωσε πως τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου εκτελούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στις 8:40 ανακοινώθηκε πως αποκαταστάθηκαν κανονικά τα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο.

Μετ' εμποδίων γίνεται η κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση ή σε δρόμους που η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης. Ενδεικτικά ανέφερε περιοχές όπως του Ζωγράφου, του Παπάγου και της Ηλιούπολης όπου, όπως είπε, υπάρχει μερική διακοπή δρομολογίων.

«Η οδηγία που έχουμε δώσει στους οδηγούς είναι να μεταφέρουν με ασφάλεια τους επιβάτες» υπογράμμισε μιλώντας στον Σκάι.

Κάλεσε, δε, τους πολίτες να καλούν είτε στο 11185 είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ προκειμένου να ενημερώνονται για τις τροποποιήσεις καθώς πρόκειται, όπως είπε για μια εικόνα που συνεχώς μεταβάλλεται από τις αυτοψίες που διενεργούνται.

Μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν νωρίς το πρωί στα αμαξοστάσια ξεπεράστηκαν γρήγορα και αφορούσαν κυρίως στο χιόνι που είχε πέσει έξω από αυτά, ιδίως στην Ανθούσα.

Κλειστοί στην πρωτεύουσα παραμένουν οι δρόμοι στην Πάρνηθα από τον Ζυγό και πάνω, στην Πεντέλης - Νέας Μάκρης από την Διονύσου, στην Διονύσου από Θησέως, ενώ απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, περίπου από τις 7 το πρωί.

Στο μεταξύ, προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος - Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Εύβοια: Με καφέ και μωβ μέδουσες γέμισε η θάλασσα και προκαλεί ανησυχία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

Ελλάδα 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

Κόσμος 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»