E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβλήματα από το χιονιά: Δεμένα πλοία στα λιμάνια ‑ Ως Κηφισιά πλέον ο ηλεκτρικός

Μετ εμποδίων και η κίνηση σε κάποιες λεωφορειακές γραμμές

Δημοσίευση 29/12/2016 | 08:21

Προβλήματα από το χιονιά: Δεμένα πλοία στα λιμάνια ‑ Ως Κηφισιά πλέον ο ηλεκτρικός

Πριν καλά καλά ξημερώσει ξεκίνησαν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική, όπου χιονίζει από τις 3 τα ξημερώματα. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, ο ΗΣΑΠ ανακοίνωσε πως τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου εκτελούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στις 8:40 ανακοινώθηκε πως αποκαταστάθηκαν κανονικά τα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο.

Μετ' εμποδίων γίνεται η κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση ή σε δρόμους που η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης. Ενδεικτικά ανέφερε περιοχές όπως του Ζωγράφου, του Παπάγου και της Ηλιούπολης όπου, όπως είπε, υπάρχει μερική διακοπή δρομολογίων.

«Η οδηγία που έχουμε δώσει στους οδηγούς είναι να μεταφέρουν με ασφάλεια τους επιβάτες» υπογράμμισε μιλώντας στον Σκάι.

Κάλεσε, δε, τους πολίτες να καλούν είτε στο 11185 είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ προκειμένου να ενημερώνονται για τις τροποποιήσεις καθώς πρόκειται, όπως είπε για μια εικόνα που συνεχώς μεταβάλλεται από τις αυτοψίες που διενεργούνται.

Μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν νωρίς το πρωί στα αμαξοστάσια ξεπεράστηκαν γρήγορα και αφορούσαν κυρίως στο χιόνι που είχε πέσει έξω από αυτά, ιδίως στην Ανθούσα.

Κλειστοί στην πρωτεύουσα παραμένουν οι δρόμοι στην Πάρνηθα από τον Ζυγό και πάνω, στην Πεντέλης - Νέας Μάκρης από την Διονύσου, στην Διονύσου από Θησέως, ενώ απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, περίπου από τις 7 το πρωί.

Στο μεταξύ, προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος - Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα Μάκρη: Αγρια δoλoφovία 36χρονου ‑ Συνελήφθη η σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Ελλάδα 03.05.2026
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Ελλάδα 03.05.2026
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

Tech + Science 03.05.2026
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.