E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβλήματα από το χιονιά: Δεμένα πλοία στα λιμάνια ‑ Ως Κηφισιά πλέον ο ηλεκτρικός

Μετ εμποδίων και η κίνηση σε κάποιες λεωφορειακές γραμμές

Δημοσίευση 29/12/2016 | 08:21

Προβλήματα από το χιονιά: Δεμένα πλοία στα λιμάνια ‑ Ως Κηφισιά πλέον ο ηλεκτρικός

Πριν καλά καλά ξημερώσει ξεκίνησαν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική, όπου χιονίζει από τις 3 τα ξημερώματα. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, ο ΗΣΑΠ ανακοίνωσε πως τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου εκτελούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στις 8:40 ανακοινώθηκε πως αποκαταστάθηκαν κανονικά τα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο.

Μετ' εμποδίων γίνεται η κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση ή σε δρόμους που η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης. Ενδεικτικά ανέφερε περιοχές όπως του Ζωγράφου, του Παπάγου και της Ηλιούπολης όπου, όπως είπε, υπάρχει μερική διακοπή δρομολογίων.

«Η οδηγία που έχουμε δώσει στους οδηγούς είναι να μεταφέρουν με ασφάλεια τους επιβάτες» υπογράμμισε μιλώντας στον Σκάι.

Κάλεσε, δε, τους πολίτες να καλούν είτε στο 11185 είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ προκειμένου να ενημερώνονται για τις τροποποιήσεις καθώς πρόκειται, όπως είπε για μια εικόνα που συνεχώς μεταβάλλεται από τις αυτοψίες που διενεργούνται.

Μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν νωρίς το πρωί στα αμαξοστάσια ξεπεράστηκαν γρήγορα και αφορούσαν κυρίως στο χιόνι που είχε πέσει έξω από αυτά, ιδίως στην Ανθούσα.

Κλειστοί στην πρωτεύουσα παραμένουν οι δρόμοι στην Πάρνηθα από τον Ζυγό και πάνω, στην Πεντέλης - Νέας Μάκρης από την Διονύσου, στην Διονύσου από Θησέως, ενώ απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, περίπου από τις 7 το πρωί.

Στο μεταξύ, προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος - Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

14ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές ο Μπιτάδος και η Μαρινάκου

Ελλάδα 08.03.2026
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 30.000 δρομέων, διεξήχθησαν οι τέσσερις αποστάσεις

Ιράν: Απόκοσμες εικόνες μετά το χτύπημα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ‑ Επιθέσεις και στο Κουβέιτ

Κόσμος 08.03.2026
«Βυθισμένη» στον καπνό και τις φλόγες η Τεχερανη - Φωτογραφίες και βίντεο στα social media αποτυπώνουν την ασφυκτική κατάσταση

Τι συμβαίνει με το διάδοχο του Χαμενεΐ ‑ Γιατί δεν ανακοινώνεται το όνομά του

Κόσμος 08.03.2026
Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο της δημόσιας ανακοίνωσης της απόφασης

ΕΝΦΙΑ 2026: Οι παγίδες, οι απαλλαγές και οι κερδισμένοι

Ελλάδα 08.03.2026
Αντίστροφη μέτρηση για τα εκκαθαριστικά

Θεσπρωτία: Βίντεο από την στιγμή του σεισμού των 5,3 Ρίχτερ – Ο λόγος που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές

Ελλάδα 08.03.2026
Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί μεγέθους 4,7 και 3,5 Ρίχτερ από την ίδια περιοχή και σε παρόμοιο βάθος - Ζημιές σε ένα σπίτι, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ελλάδα 08.03.2026
Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 8 το πρωί από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Οικονομία Χτες
Δόσεις, εκπτώσεις και τι πρέπει να προσέξετε

Τι θα γίνει με τις τράπεζες σε περίπτωση πολέμου

Οικονομία Χτες
Τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση πολεμικής κρίσης και ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Ενταση με τηλεοπτικό συνεργείο στη Βηρυτό: `Δεν θέλουν οι άνθρωποι να είμαστε εδώ`

Κόσμος Χτες
Η σύνδεση κόπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Καύσιμα: Στα 2 ευρώ ήδη η βενζίνη – Τι φταίει τελικά για τις αυξήσεις

Οικονομία Χτες
Τα καύσιμα ανεβαίνουν με ταχύτητα λόγω του πολέμου στο Ιράν – Ακραίες τιμές στα νησιά – Τα αίτια

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «χρυσές λίρες»

Ελλάδα Χτες
Κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ - Πως δρούσαν;

Ημαθία: Λύκοι κόβουν βόλτες έξω από σπίτια, φτάνουν ακόμα και μέσα στην Αλεξάνδρεια

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό