E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης θα έχουν οι αεροσυνοδοί της Korean Air

Ώστε να εξουδετερώνουν επικίνδυνους επιβάτες

Δημοσίευση 28/12/2016 | 18:20

Συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης θα έχουν οι αεροσυνοδοί της Korean Air

Οι κορεατικές αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στα μέλη του πληρώματος να χρησιμοποιούν συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης για την αντιμετώπιση βίαιων επιβατών. Επιπλέον θα υπάρξουν προσλήψεις περισσότερων αντρών αεροσυνοδών.

Όλα αυτά μετά την κριτική που δέχτηκαν με αφορμή το περιστατικό με τον αμερικανό τραγουδιστή Richard Marx, ο οποίος βοήθησε στην εξουδετέρωση ενός βίαιου επιβάτη κατά τη διάρκεια πτήσης και κατηγόρησε το προσωπικό για «ελλιπή εκπαίδευση« και άγνοια για το πώς να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο συμβάν.

Η Korean Air, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με την εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα ειπώθηκε ότι θα γίνεται και χρήση μιας συσκευής με την οποία θα καθηλώνεται με σχοινιά ένας επιβάτης που προκαλεί προβλήματα και θα απαγορεύεται η πτήση σε επιβάτες με ιστορικό βίας.

Οι υπεύθυνοι πρόσθεσαν πως σε κάθε βάρδια θα βρίσκεται κι ένας άντρας αεροσυνοδός, τη στιγμή όμως που οι άντρες αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα δέκατο των αεροσυνοδών της Korean Air.

«Τη στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ, λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών εν ώρα πτήσης, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, οι εταιρείες στην Ασία δεν έχουν επιβάλει αυστηρούς κανόνες λόγω της ασιατικής κουλτούρας», είπε ο πρόεδρος της Korean Air, Chi Chang-hoon κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, θα θέσουμε την ασφάλεια ως προτεραιότητα», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Θρήνος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο 25χρονος πολίστας Στάθης Λαλιάς – Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιουλίου

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.