E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη συνεργός του μακελάρη του Βερολίνου

Ο δράστης είχε αποθηκεύσει τον αριθμό του στο κινητό του

Δημοσίευση 28/12/2016 | 17:58

Συνελήφθη συνεργός του μακελάρη του Βερολίνου

Η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ένας Τυνήσιος 40 ετών, ο οποίος φέρεται ότι ήταν σε επαφή με τον Άνις Άμρι, συνελήφθη την Τετάρτη στο Βερολίνο.

«Ο εκλιπών Άνις Άμρι είχε αποθηκεύσει στο κινητό τηλέφωνό του τον αριθμό αυτού του Τυνήσιου πολίτη ηλικίας 40 ετών. Οι έρευνες μας επιτρέπουν να σκεφθούμε ότι μπορεί να συνδέεται με την επίθεση», ανέφερε η ομοσπονδιακή εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με θέματα διερεύνησης τρομοκρατίας, σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, οι αρχές εκτιμούν ότι ο συλληφθείς ήταν ο σύνδεσμος του Άμρι με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι γερμανικές αρχές ψάχνουν για ενδεχόμενους συνεργούς, ενώ τρεις άνθρωποι που πρόσκεινται στον φερόμενο ως δράστη, μεταξύ των οποίων ο ανιψιός του, ανακρίθηκαν το Σάββατο στην Τυνησία. Προτεραιότητα των γερμανών ανακριτών είναι να μάθουν αν ένα δίκτυο υποστήριξης συνέβαλε στην προετοιμασία της επίθεσης με φορτηγό, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, και στη διαφυγή του υπόπτου.

Ίσως πέρασε από την Ολλανδία ο Αμρι

Ο Άνις Άμρι, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, είχε περάσει με αυτοκίνητο από την Ολλανδία προτού διέλθει από τη Γαλλία, έγινε σήμερα γνωστό από πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, επιβεβαιώνοντας μια είδηση του LCI.

Δύο ημέρες μετά την επίθεση που προκάλεσε 12 θανάτους σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, ο 24χρονος Τυνήσιος «ταξίδεψε τη νύχτα της 21ης προς 22α Δεκεμβρίου με αυτοκίνητο από τον οδικό σταθμό Ναϊμέχεν», μια πόλη της Ολλανδίας που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και σε απόσταση περίπου μίας ώρας από το Άμστερνταμ, «έως τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιόν-Παρτ-Ντιέ», διευκρίνισε μία από τις πηγές.

Ο Άνις Άμρι καταγράφηκε στη συνέχεια από τις κάμερες βιντεοεπιτήρησης στις 22 Δεκεμβρίου στον Λιόν-Παρ-Ντιέ. Μετά πήρε το τρένο για το Σαμπερί και τέλος για το Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία, όπου σκοτώθηκε τη νύχτα της 22ας προς 23η Δεκεμβρίου στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ρουτίνας, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό τεσσάρων ημερών.

Εισιτήρια τρένου για τη διαδρομή Λιόν-Σαμπερί-Μιλάνο μέσω Τορίνου, που πληρώθηκαν με μετρητά, βρέθηκαν πάνω του.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να προσδιοριστεί κυρίως πώς έφυγε από τη γερμανική πρωτεύουσα μετά το μακελειό για να μεταβεί στην Ολλανδία, κάτω από τη μύτη της αστυνομίας όλης της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε μία εβδομάδα η ΑΑΔΕ θα πατήσει το κουμπί ...για σένα ‑ Οι παγίδες των προσυμπληρωμένων δηλώσεων

Οικονομία 09.04.2026
Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί από την ΑΑΔΕ

Σήμερα …πληρώνει: Ποιοι θα δουν το Fuel Pass στην κάρτα τους ή στην τράπεζα

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και η προθεσμία

Τραμπ: Αν δεν τηρηθεί η «πραγματική συμφωνία» για εκεχειρία, «θα αρχίσει το πιστολίδι»

Κόσμος 09.04.2026
Όλα τα πλοία, αεροσκάφη και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ θα παραμείνουν γύρω από το Ιράν, τονίζει

Μετρό Αθήνας: Αλλα τρία καλοκαίρια χωρίς κλιματισμό ‑ Αναβαθμίζονται μόνο 12 από τους 28 συρμούς

Ελλάδα 09.04.2026
Εντός του Μαίου ο διαγωνισμός για τον κλιματισμό στους συρμούς με τριετή διάρκεια

WSJ: Η Ελλάδα στις χώρες του ΝΑΤΟ που θα ανταμείψει ο Τραμπ – Ποιες θα υποστούν κυρώσεις

Κόσμος 09.04.2026
Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας ενεργά στη Συμμαχία και στις δράσεις της για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ ‑ Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής

Ελλάδα 09.04.2026
Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε σχετικό έγγραφο, με το οποίο συνιστά τη χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του και θεωρούνται υψηλού κινδύνου

Τέμπη: Δεκτό έγινε αίτημα συγγενούς θύματος για αποστολή δειγμάτων της σορού του για εξέταση στο εξωτερικό

Ελλάδα 09.04.2026
Ανοίγει ο δρόμος για εκταφές και αποστολές δειγμάτων σε εργαστήρια του εξωτερικού προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος του Πάσχα: Γεμάτα τα πλοία και λεωφορεία με τιμές «φωτιά»

Ελλάδα 09.04.2026
Το «χατίρι» στους εκδρομείς κάνει ο καιρός

Ο ΠΑΟΚ στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά: «Γλυκιά» ήττα με 89‑85 από τη Μούρθια

Αθλητικά Νέα Χτες
Κράτησαν το +6 του πρώτου αγώνα οι «ασπρόμαυροι»

«Θα καταστρέψουμε όποιο πλοίο περάσει χωρίς άδεια»: Το μήνυμα του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν και πλοιοκτήτες, στους οποίους επισημάνθηκε ότι η διέλευση παραμένει κλειστή χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις ιρανικές δυνάμεις