E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη συνεργός του μακελάρη του Βερολίνου

Ο δράστης είχε αποθηκεύσει τον αριθμό του στο κινητό του

Δημοσίευση 28/12/2016 | 17:58

Συνελήφθη συνεργός του μακελάρη του Βερολίνου

Η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ένας Τυνήσιος 40 ετών, ο οποίος φέρεται ότι ήταν σε επαφή με τον Άνις Άμρι, συνελήφθη την Τετάρτη στο Βερολίνο.

«Ο εκλιπών Άνις Άμρι είχε αποθηκεύσει στο κινητό τηλέφωνό του τον αριθμό αυτού του Τυνήσιου πολίτη ηλικίας 40 ετών. Οι έρευνες μας επιτρέπουν να σκεφθούμε ότι μπορεί να συνδέεται με την επίθεση», ανέφερε η ομοσπονδιακή εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με θέματα διερεύνησης τρομοκρατίας, σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, οι αρχές εκτιμούν ότι ο συλληφθείς ήταν ο σύνδεσμος του Άμρι με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι γερμανικές αρχές ψάχνουν για ενδεχόμενους συνεργούς, ενώ τρεις άνθρωποι που πρόσκεινται στον φερόμενο ως δράστη, μεταξύ των οποίων ο ανιψιός του, ανακρίθηκαν το Σάββατο στην Τυνησία. Προτεραιότητα των γερμανών ανακριτών είναι να μάθουν αν ένα δίκτυο υποστήριξης συνέβαλε στην προετοιμασία της επίθεσης με φορτηγό, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, και στη διαφυγή του υπόπτου.

Ίσως πέρασε από την Ολλανδία ο Αμρι

Ο Άνις Άμρι, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, είχε περάσει με αυτοκίνητο από την Ολλανδία προτού διέλθει από τη Γαλλία, έγινε σήμερα γνωστό από πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, επιβεβαιώνοντας μια είδηση του LCI.

Δύο ημέρες μετά την επίθεση που προκάλεσε 12 θανάτους σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, ο 24χρονος Τυνήσιος «ταξίδεψε τη νύχτα της 21ης προς 22α Δεκεμβρίου με αυτοκίνητο από τον οδικό σταθμό Ναϊμέχεν», μια πόλη της Ολλανδίας που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και σε απόσταση περίπου μίας ώρας από το Άμστερνταμ, «έως τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιόν-Παρτ-Ντιέ», διευκρίνισε μία από τις πηγές.

Ο Άνις Άμρι καταγράφηκε στη συνέχεια από τις κάμερες βιντεοεπιτήρησης στις 22 Δεκεμβρίου στον Λιόν-Παρ-Ντιέ. Μετά πήρε το τρένο για το Σαμπερί και τέλος για το Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία, όπου σκοτώθηκε τη νύχτα της 22ας προς 23η Δεκεμβρίου στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ρουτίνας, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό τεσσάρων ημερών.

Εισιτήρια τρένου για τη διαδρομή Λιόν-Σαμπερί-Μιλάνο μέσω Τορίνου, που πληρώθηκαν με μετρητά, βρέθηκαν πάνω του.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να προσδιοριστεί κυρίως πώς έφυγε από τη γερμανική πρωτεύουσα μετά το μακελειό για να μεταβεί στην Ολλανδία, κάτω από τη μύτη της αστυνομίας όλης της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Fake news στην Ευρώπη: Η θέση της Ελλάδας

Κόσμος 03.02.2026
Τι δείχνει νέα έρευνα

Νεκρός άνδρας στη Βούλα: Έφερε τραύμα στον λαιμό

Ελλάδα 03.02.2026
Συναγερμός στις Αρχές - Οι πρώτες πληροφορίες

Όταν ο Επστάιν κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι του: «Όχι ευχαριστώ, τα κορίτσια επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι μου»

Κόσμος 03.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος απαγωγής» - Σοκ από την ατάκα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού

Νατσιός για θεωρία εξέλιξης: «Eίναι βλασφημία να είσαι Χριστιανός και να δέχεσαι τον Δαρβίνο»

Πολιτική 03.02.2026
«Εμείς δεν βάζουμε ομοφυλόφιλους στα ψηφοδέλτια»

«Βόμβα» Καραχάλιου για πιθανή συνεργασία Καρυστιανού με τον Παύλο Ντε Γκρες

Πολιτική 03.02.2026
«Λέτε τελικά να βρέθηκε ο ηγέτης που έψαχνε η Μαρία;»

Ρουβίκωνας: Συνελήφθη αρχηγικό μέλος, μετά την επίθεση σε γραφεία λάθος εταιρείας

Ελλάδα 03.02.2026
Συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ζήτησε συγγνώμη για τη φράση «το τζάμπα πέθανε» ‑ «Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς»

Πολιτική 03.02.2026
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η φράση της «το τζάμπα πέθανε»

FT: Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ συμφώνησαν σε σχέδιο για επιβολή εκεχειρίας με τη Ρωσία – Η τριπλή αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης

Κόσμος 03.02.2026
Το σχέδιο συζητήθηκε μεταξύ Ουκρανών, Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων και προβλέπει πολυεπίπεδη αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης μιας ενδεχόμενης ανακωχής

Επέστρεψε σπίτι του ο 5χρονος Λίαμ που είχε συλλάβει η ICE

Κόσμος 03.02.2026
Πατέρας και γιος φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί έξω από το σπίτι τους με μια πινακίδα που έγραψε «ευχαριστούμε για τις προσευχές σας»

Τέλος στις κρυφές λαβές στις πόρτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Auto + Moto 03.02.2026
Το σύστημα που έγινε δημοφιλές από τα Tesla του Έλον Μασκ βρίσκεται στο επίκεντρο ελέγχων έπειτα από μία σειρά θανατηφόρων συμβάντων