E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε το κορίτσι που ζούσε μέσα σε μπολ στην Νιγηρία

Σε ηλικία 19 ετών

Δημοσίευση 28/12/2016 | 13:29

Πέθανε το κορίτσι που ζούσε μέσα σε μπολ στην Νιγηρία

Η Rahma Haruna, πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων. Το κορίτσι που ζούσε μέσα σε ένα πλαστικό μπολ, «έφυγε» σε ηλικία 19 ετών.

Το κορίτσι από τη Νιγήρια έπασχε από μια σπάνια ασθένεια που την είχε αφήσει χωρίς άκρα. Η ανάπτυξή της είχε σταματήσει από όταν ήταν έξι μηνών.

Την είδηση του θανάτου της κοπέλας έδωσε στο φως η τοπική δημοσιογράφος Sani Maikatanga. «Η 19χρονη Rahma Haruna πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο παντοδύναμος ας αναπαύσει την ψυχή της».

Η ζωή της Rahma ήταν ένα μαρτύριο καθώς ήταν αναγκασμένη να ζει μέσα σε μια πλαστική λεκάνη. Έμενε με την οικογένειά της στο χωριό Lahadin Makole κοντά στο Κάνο της Νιγηρία.

Πρακτικά ήταν ακίνητη και υπέφερε από χρόνιους πόνους. Όταν ήταν ξύπνια βρισκόταν σε ένα μπολ και την μετέφεραν οι γονείς και τα αδέρφια της.

Ο μικρότερος αδερφός της παρακαλούσε για ελεημοσύνη μέχρι που πέρσι ο δημοσιογράφος Ibrahim Jirgi, έδωσε στην οικογένεια ένα αναπηρικό καροτσάκι.

H μητέρα περιέγραψε τον Γολγοθά της κόρης της: «Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν έξι μηνών. Έκανε υψηλό πυρετό. Αρχικά δεν μπορούσε να σταθεί και καταλάβαμε ότι δεν αναπτύσσονταν. Ούτε στα χέρια, ούτε στα πόδια, ούτε στον κορμό. Υπέφερε από πόνους στο στομάχι».

Η αδερφή της Fahad αποκάλυψε ότι την βοηθούσε κάνοντάς της μπάνιο. «Εγώ την έκανα μπάνιο. Γενικά μας βοηθούσαν πολλοί συγγενείς. Ηταν πολύ χαρούμενη όταν κόσμος την επισκέπτονταν».

Η οικογένεια της Haruna πούλησε ότι περιουσία είχε με στόχο να καλυτερέψει την ποιότητα της ζωής της. Η ίδια η Rahma παρά την βαριά της αναπηρία σε συνέντευξή της είχε πει ότι έχει όνειρα και φιλοδοξίες: «Θα ήθελα να ανοίξω ένα δικό μου μπακάλικο και να πουλάω ότι οι άνθρωποι αγοράζουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Ελλάδα Χτες
Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα Χτες
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα Χτες
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα Χτες
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων