E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι απίστευτοι διάλογοι του κυκλώματος εκβιαστών

«Θα απαγάγω την κόρη σου και θα τη δώσω στους Πακιστανούς»

Δημοσίευση 28/12/2016 | 09:54

Οι απίστευτοι διάλογοι του κυκλώματος εκβιαστών

«Αν δεν δώσει τα λεφτά το λαμόγιο ο άντρας σου, θα απαγάγω την κόρη, θα τη δώσω στους Πακιστανούς και να δω πώς θα τη βρείτε μετά. Και τον άντρα σου, αν τον βρεις, δεν θα τον αναγνωρίζεις. Αν δεν πάτε μέχρι αύριο το απόγευμα τα λεφτά στο γραφείο του Π……, μετά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα», είπε απειλητικά ο 49χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε μεσίτες, κατασκευαστές, αγοραστές ή πωλητές ακινήτων, προκειμένου να λάβει εκβιαστικά τη «μεσιτεία».

Οι διάλογοι και τα sms των απειλών απαγωγής, εξόντωσης και ανατινάξεων, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», ανάμεσα σε μέλη του κυκλώματος εκβιαστών και τα θύματά τους, είναι ενδεικτικοί για το σκληρό τρόπο αναζήτησης της εκβιαστικής μεσιτείας από την αγοραπωλησία ακινήτων που δεν είχαν μεσολαβήσει.

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, ο 49χρονος κατηγορούμενος, που είχε «προσληφθεί» από τον 46χρονο γιο του τραγουδιστή, Γιώργου Γερολυμάτου, επικοινωνεί με τη σύζυγο του κατασκευαστή ακινήτου προκειμένου να πείσει τον άντρα της να δώσει τα χρήματα που απαιτούσαν. Ο 49χρονος λειτουργούσε για λογαριασμό του 69χρονου φερόμενου αρχηγού, ενός μεσίτη, ο οποίος το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος δήμου των δυτικών προαστίων και πεθερός του γιου του τραγουδιστή.

Το θύμα έδωσε 7.000 ευρώ στον 69χρονο μεσίτη, ενώ άλλες 4.000 ευρώ έδωσε ο αγοραστής του ακινήτου.

Στις 24 Οκτωβρίου, το ίδιο άτομο επικοινωνεί με τον κατασκευαστή άλλου ακινήτου και του λέει χαρακτηριστικά: «Θα πάθεις ό,τι έπαθε ο Γιάννης, ο συνάδελφός σου», εννοώντας τον προηγούμενο κατασκευαστή που υπέκυψε στις απειλές.

Στις 8 Νοεμβρίου επικοινωνεί με το γιο του κατασκευαστή για τον ίδιο λόγο: «Αποστόλης λέγομαι. Με ενημέρωσε ότι είχες την καλή πρόθεση να τακτοποιήσεις την οφειλή. Εγώ έχω αγοράσει το χρέος και είναι στα δικά μου χέρια. Εδωσα κάποια χρήματα και έχω τιμολόγια αγοράς του χρέους. Εάν μέχρι την Παρασκευή, 11-11-2016 και ώρα 20:00 δεν δώσεις 9.000 ευρώ στο γραφείο, θα υπάρχουν συνέπειες στον πατέρα σου».

Πατέρας και γιος δεν υποκύπτουν στις απειλές και τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου άγνωστοι ανατινάζουν το αυτοκίνητο του κατασκευαστή στο Περιστέρι.

Την επόμενη μέρα, ο γιος του τραγουδιστή επικοινωνεί με τον 49χρονο «πελάτη» του, στο γυμναστήριο που διατηρούσε, προκειμένου να συνεχίσει τις απειλές στον κατασκευαστή, με πιο έντονο και σκληρό τρόπο.

Ο «τηλεφωνητής» το κάνει λέγοντας στο θύμα: «Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ 20:00 εκεί που ξέρεις, θα πάρω 20:01 τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τι έπαθες; Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του Παντελή».

Στις 18 Νοεμβρίου, ο 49χρονος επικοινωνεί και με το γιο του κατασκευαστή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παντελάκο; Αν δεν πάει τα λεφτά ο πατέρας σου, δέκα χιλιάρικα, 20:00 ώρα στο γραφείο, θα σας τινάξω το σπίτι ή θα σας σπάσω τα γόνατα ή θα φας τρεις σφαίρες εσύ. Και πηγαίνει και μιλάει με τη μανικιουρίστα. Σας παρακολουθούμε δέκα μέρες».

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Δήλωση του δικηγόρου Γερολυμάτου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταναλωτικά δάνεια: Πλαφόν στο κόστος και τέλος στις υπερβολικές χρεώσεις έως 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Νέο πλαφόν σε καταναλωτικά δάνεια έως 100.000 ευρώ περιορίζει το κόστος αποπληρωμής, ενισχύει τη διαφάνεια και προστατεύει δανειολήπτες από υπερβολικές χρεώσεις, επιβάλλοντας σαφή όρια και ενημέρωση

Μαρινάκης για Τσίπρα: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και τώρα θέλει να τις εξυγιάνει

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιβολή «πατριωτικής εισφοράς» σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Drone στη Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη τα εκρηκτικά

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το θαλάσσιο drone εντόπισαν δύο ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή της Βασιλικής

Νέος συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 100 ασθενείς από νοροϊό στην Καραϊβική

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το πλοίο αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά των βόρειων ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας και έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσει το Nassau, την πρωτεύουσα των Μπαχάμες

Απίστευτο περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ντένβερ: Αεροπλάνο χτύπησε άνθρωπο που περπατούσε τον διάδρομο προσγείωσης

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Η πτήση ακυρώθηκε καθώς αμέσως μετά πήρε φωτιά ο κινητήρας του αεροπλάνου και οι επιβάτες το εγκατέλειψαν χρησιμοποιώντας τις τσουλήθρες για προληπτικούς λόγους

Μήνυμα Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία πάντα ήταν και θα είναι νικήτρια»

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία

Στον Κορυδαλλό υπό άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα το ζεύγος Παρασύρη, σε ειδικό χώρο κράτησης η 56χρονη

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Οι Αρχές επιχειρούν να αποτρέψουν πιθανές εντάσεις ή επεισόδια τόσο κατά τη μεταγωγή όσο και κατά την παραμονή τους στις φυλακές

Το κορίτσι των Porta Potty Party συγκλονίζει: «Το μήνυμα που μου έστειλαν οι βασανιστές μου...»

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Η Μαρία Κοβαλτσούκ βρέθηκε με σπασμένη τη σπονδυλική στήλη ωστόσο συνεχίζει να ζει με τον εφιάλτη

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Μάρκους Φόστερ

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Αναμένεται να γίνει η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Δικεφάλου του Βορρά για τη νέα σεζόν

ΗΠΑ: Πατέρας σκότωσε την κόρη του μετά από καβγά για τον Τραμπ ‑ Η οργή της μητέρας γιατί δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Ο δράστης δήλωσε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης του πιστολιού του και παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν το περιστατικό και ήταν εθισμένος

Χάος στην Τενερίφη: Στους δρόμους ο κόσμος για να μη δέσει το Hodius που βρέθηκε ο χανταϊός

Κόσμος 09.05.2026
«Θέλουμε δουλειά, όχι ασθένεια» φώναζαν οι διαδηλωτές