E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι απίστευτοι διάλογοι του κυκλώματος εκβιαστών

«Θα απαγάγω την κόρη σου και θα τη δώσω στους Πακιστανούς»

Δημοσίευση 28/12/2016 | 09:54

Οι απίστευτοι διάλογοι του κυκλώματος εκβιαστών

«Αν δεν δώσει τα λεφτά το λαμόγιο ο άντρας σου, θα απαγάγω την κόρη, θα τη δώσω στους Πακιστανούς και να δω πώς θα τη βρείτε μετά. Και τον άντρα σου, αν τον βρεις, δεν θα τον αναγνωρίζεις. Αν δεν πάτε μέχρι αύριο το απόγευμα τα λεφτά στο γραφείο του Π……, μετά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα», είπε απειλητικά ο 49χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε μεσίτες, κατασκευαστές, αγοραστές ή πωλητές ακινήτων, προκειμένου να λάβει εκβιαστικά τη «μεσιτεία».

Οι διάλογοι και τα sms των απειλών απαγωγής, εξόντωσης και ανατινάξεων, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», ανάμεσα σε μέλη του κυκλώματος εκβιαστών και τα θύματά τους, είναι ενδεικτικοί για το σκληρό τρόπο αναζήτησης της εκβιαστικής μεσιτείας από την αγοραπωλησία ακινήτων που δεν είχαν μεσολαβήσει.

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, ο 49χρονος κατηγορούμενος, που είχε «προσληφθεί» από τον 46χρονο γιο του τραγουδιστή, Γιώργου Γερολυμάτου, επικοινωνεί με τη σύζυγο του κατασκευαστή ακινήτου προκειμένου να πείσει τον άντρα της να δώσει τα χρήματα που απαιτούσαν. Ο 49χρονος λειτουργούσε για λογαριασμό του 69χρονου φερόμενου αρχηγού, ενός μεσίτη, ο οποίος το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος δήμου των δυτικών προαστίων και πεθερός του γιου του τραγουδιστή.

Το θύμα έδωσε 7.000 ευρώ στον 69χρονο μεσίτη, ενώ άλλες 4.000 ευρώ έδωσε ο αγοραστής του ακινήτου.

Στις 24 Οκτωβρίου, το ίδιο άτομο επικοινωνεί με τον κατασκευαστή άλλου ακινήτου και του λέει χαρακτηριστικά: «Θα πάθεις ό,τι έπαθε ο Γιάννης, ο συνάδελφός σου», εννοώντας τον προηγούμενο κατασκευαστή που υπέκυψε στις απειλές.

Στις 8 Νοεμβρίου επικοινωνεί με το γιο του κατασκευαστή για τον ίδιο λόγο: «Αποστόλης λέγομαι. Με ενημέρωσε ότι είχες την καλή πρόθεση να τακτοποιήσεις την οφειλή. Εγώ έχω αγοράσει το χρέος και είναι στα δικά μου χέρια. Εδωσα κάποια χρήματα και έχω τιμολόγια αγοράς του χρέους. Εάν μέχρι την Παρασκευή, 11-11-2016 και ώρα 20:00 δεν δώσεις 9.000 ευρώ στο γραφείο, θα υπάρχουν συνέπειες στον πατέρα σου».

Πατέρας και γιος δεν υποκύπτουν στις απειλές και τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου άγνωστοι ανατινάζουν το αυτοκίνητο του κατασκευαστή στο Περιστέρι.

Την επόμενη μέρα, ο γιος του τραγουδιστή επικοινωνεί με τον 49χρονο «πελάτη» του, στο γυμναστήριο που διατηρούσε, προκειμένου να συνεχίσει τις απειλές στον κατασκευαστή, με πιο έντονο και σκληρό τρόπο.

Ο «τηλεφωνητής» το κάνει λέγοντας στο θύμα: «Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ 20:00 εκεί που ξέρεις, θα πάρω 20:01 τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τι έπαθες; Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του Παντελή».

Στις 18 Νοεμβρίου, ο 49χρονος επικοινωνεί και με το γιο του κατασκευαστή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παντελάκο; Αν δεν πάει τα λεφτά ο πατέρας σου, δέκα χιλιάρικα, 20:00 ώρα στο γραφείο, θα σας τινάξω το σπίτι ή θα σας σπάσω τα γόνατα ή θα φας τρεις σφαίρες εσύ. Και πηγαίνει και μιλάει με τη μανικιουρίστα. Σας παρακολουθούμε δέκα μέρες».

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Δήλωση του δικηγόρου Γερολυμάτου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μασκ στο Νταβός: «Σύντομα τα ρομπότ θα υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπων» ‑ Το «καρφί» για Τραμπ

Κόσμος 22.01.2026
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Έλον Μασκ στο Νταβός

ΠΑΟΚ – Μπέτις 2‑0: Προκρίθηκε με γκολάρα και με μπαλάρα!

Αθλητικά Νέα 22.01.2026
Tην τελευταία αγωνιστική στη Λιόν... ρέστα 8άδας!

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι και τα σκυλιά τους από διαρροή υγραερίου

Ελλάδα 22.01.2026
Ένας άνδρας και μια γυναίκα εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Καθίζηση οδοστρώματος στον Πειραιά: Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα 22.01.2026
Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές που έχουν οριστεί για να αποφύγουν την περιοχή αυτή

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε και άφησε την τελευταία του πνοή

Ελλάδα 22.01.2026
Θρήνος για 68χρονο άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός πλησίον του αυτοκινήτου του

Έπεσε το X – Δεν φορτώνει η πλατφόρμα σε εκατομμύρια χρήστες

Tech + Science 22.01.2026
Πρόβλημα λειτουργίας του Twitter (νυν X) στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Ισπανία: Βρέθηκαν ακόμη δύο σοροί ‑ Στους 45 οι νεκροί

Κόσμος 22.01.2026
«Θεωρητικά, πρόκειται για τους δύο νεκρούς που δεν είχαν βρεθεί ακόμη», εξήγησε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Ο Μπάρον μου έσωσε τη ζωή»: Ο γιος του Τραμπ είδε έναν αθλητή πολεμικών τεχνών να χτυπά γυναίκα και σήμανε συναγερμό

Κόσμος 22.01.2026
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου επικοινώνησε με τις βρετανικές αρχές

Παράσυρση ηλικιωμένης στη Γλυφάδα: Σπαρακτικό κλάμα παιδιού ‑ «Πού πάει η μαμά;»

Ελλάδα 22.01.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγω μέτρα από το σημείο που έχασε τη ζωή της η 56χρονη

Τουρκία: Νοσοκόμα κακοποίησε βρέφος που βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα και το άφησε ανάπηρο

Κόσμος 22.01.2026
Η νοσοκόμα χτυπούσε το μωρό στο κεφάλι άρχισε να κλαίει και στη συνέχεια σφίγγει το πόδι του και το τραβάει προς το μέρος της

«Τα ‘χωσε» ο Ζελένσκι στην Ευρώπη από το Νταβός: Ζούμε μια ατελείωτη «Μέρα της Μαρμότας»

Κόσμος 22.01.2026
«Ένας χρόνος πέρασε και τίποτα δεν έχει αλλάξει» - «Αν ο Πούτιν αποφασίσει να καταλάβει τη Λιθουανία ή να πλήξει την Πολωνία, ποιος θα απαντήσει;» διερωτήθηκε