E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι απίστευτοι διάλογοι του κυκλώματος εκβιαστών

«Θα απαγάγω την κόρη σου και θα τη δώσω στους Πακιστανούς»

Δημοσίευση 28/12/2016 | 09:54

Οι απίστευτοι διάλογοι του κυκλώματος εκβιαστών

«Αν δεν δώσει τα λεφτά το λαμόγιο ο άντρας σου, θα απαγάγω την κόρη, θα τη δώσω στους Πακιστανούς και να δω πώς θα τη βρείτε μετά. Και τον άντρα σου, αν τον βρεις, δεν θα τον αναγνωρίζεις. Αν δεν πάτε μέχρι αύριο το απόγευμα τα λεφτά στο γραφείο του Π……, μετά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα», είπε απειλητικά ο 49χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε μεσίτες, κατασκευαστές, αγοραστές ή πωλητές ακινήτων, προκειμένου να λάβει εκβιαστικά τη «μεσιτεία».

Οι διάλογοι και τα sms των απειλών απαγωγής, εξόντωσης και ανατινάξεων, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», ανάμεσα σε μέλη του κυκλώματος εκβιαστών και τα θύματά τους, είναι ενδεικτικοί για το σκληρό τρόπο αναζήτησης της εκβιαστικής μεσιτείας από την αγοραπωλησία ακινήτων που δεν είχαν μεσολαβήσει.

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, ο 49χρονος κατηγορούμενος, που είχε «προσληφθεί» από τον 46χρονο γιο του τραγουδιστή, Γιώργου Γερολυμάτου, επικοινωνεί με τη σύζυγο του κατασκευαστή ακινήτου προκειμένου να πείσει τον άντρα της να δώσει τα χρήματα που απαιτούσαν. Ο 49χρονος λειτουργούσε για λογαριασμό του 69χρονου φερόμενου αρχηγού, ενός μεσίτη, ο οποίος το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος δήμου των δυτικών προαστίων και πεθερός του γιου του τραγουδιστή.

Το θύμα έδωσε 7.000 ευρώ στον 69χρονο μεσίτη, ενώ άλλες 4.000 ευρώ έδωσε ο αγοραστής του ακινήτου.

Στις 24 Οκτωβρίου, το ίδιο άτομο επικοινωνεί με τον κατασκευαστή άλλου ακινήτου και του λέει χαρακτηριστικά: «Θα πάθεις ό,τι έπαθε ο Γιάννης, ο συνάδελφός σου», εννοώντας τον προηγούμενο κατασκευαστή που υπέκυψε στις απειλές.

Στις 8 Νοεμβρίου επικοινωνεί με το γιο του κατασκευαστή για τον ίδιο λόγο: «Αποστόλης λέγομαι. Με ενημέρωσε ότι είχες την καλή πρόθεση να τακτοποιήσεις την οφειλή. Εγώ έχω αγοράσει το χρέος και είναι στα δικά μου χέρια. Εδωσα κάποια χρήματα και έχω τιμολόγια αγοράς του χρέους. Εάν μέχρι την Παρασκευή, 11-11-2016 και ώρα 20:00 δεν δώσεις 9.000 ευρώ στο γραφείο, θα υπάρχουν συνέπειες στον πατέρα σου».

Πατέρας και γιος δεν υποκύπτουν στις απειλές και τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου άγνωστοι ανατινάζουν το αυτοκίνητο του κατασκευαστή στο Περιστέρι.

Την επόμενη μέρα, ο γιος του τραγουδιστή επικοινωνεί με τον 49χρονο «πελάτη» του, στο γυμναστήριο που διατηρούσε, προκειμένου να συνεχίσει τις απειλές στον κατασκευαστή, με πιο έντονο και σκληρό τρόπο.

Ο «τηλεφωνητής» το κάνει λέγοντας στο θύμα: «Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ 20:00 εκεί που ξέρεις, θα πάρω 20:01 τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τι έπαθες; Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του Παντελή».

Στις 18 Νοεμβρίου, ο 49χρονος επικοινωνεί και με το γιο του κατασκευαστή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παντελάκο; Αν δεν πάει τα λεφτά ο πατέρας σου, δέκα χιλιάρικα, 20:00 ώρα στο γραφείο, θα σας τινάξω το σπίτι ή θα σας σπάσω τα γόνατα ή θα φας τρεις σφαίρες εσύ. Και πηγαίνει και μιλάει με τη μανικιουρίστα. Σας παρακολουθούμε δέκα μέρες».

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Δήλωση του δικηγόρου Γερολυμάτου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισχυρός σεισμός στην Προύσα

Κόσμος 02.07.2025
Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία ‑ Τον κατήγγειλε η σύζυγός του

Ελλάδα 02.07.2025
Ο 53χρονος υπέβαλε και ο ίδιος μήνυση σε βάρος της συζύγου του, με αποτέλεσμα η 51χρονη να συλληφθεί για ενδοοικογενειακή απειλή

Θρήνος στην Ισπανία: Πέθανε 2χρονο αγόρι από θερμοπληξία ‑ Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 02.07.2025
Ένα νήπιο πέθανε στην Ισπανία αφού το «ξέχασαν» μέσα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από ένα φρικτό κύμα καύσωνα που πλήττει τη νότια Ευρώπη

Μεγάλη φωτιά τώρα στον Μαραθώνα ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 02.07.2025
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση

Η ανθρωπότητα ζει ένα ψέμα από το 1905 ― H ανακάλυψη των επιστημόνων

Tech + Science 02.07.2025
Μια νέα θεωρία τέθηκε υπό δοκιμή και αμφισβητεί όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα

Σοκ στη Μεγαλόπολη: Έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του και απειλεί να αυτοκτονήσει με καραμπίνα

Ελλάδα 02.07.2025
Ύστερα από καταγγελία για παρενόχληση μέσω διαδικτύου ενός ανήλικου κοριτσιού από την Καλαμάτα

Τέλος τα μετρητά: Τι θα συμβεί από τον Οκτώβριο του 2025

Οικονομία 02.07.2025
Τι είναι το ψηφιακό ευρώ

Βόλος: Φωτιά σε λεωφορείο ‑ Για 300 μέτρα κινούνταν βγάζοντας καπνούς

Ελλάδα 02.07.2025
Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς ξέσπασε η φωτιά στο λεωφορείο

Το πρώτο teaser της «Οδύσσειας» του Νόλαν διέρρευσε στο διαδίκτυο

Πολιτισμός 02.07.2025
Τι δείχνει το teaser των 70 δευτερολέπτων - Ματ Ντέιμον και Τομ Χόλαντ ως Οδυσσέας και Τηλέμαχος

Εγκεφαλικά vεκρή η 62χρονη που της έγινε λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο

Ελλάδα 02.07.2025
Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο πριν από περίπου έναν μήνα και, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, υπέστη λανθασμένη μετάγγιση αίματος

Μπορεί να υποχρεώσει ο εργοδότης κάποιον να εργαστεί 13 ώρες ημερησίως;

Ελλάδα 02.07.2025
Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο σε 16 ερωταπαντήσεις

Δημήτρης Παπανδρέου: Πέθανε ο συνιδρυτής του Gimme Shelter Film Festival

Πολιτισμός 02.07.2025
Έδινε για μήνες μάχη με τον υγεία του