E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφοδοι της πολεοδομίας σε διαμερίσματα ύστερα από δικαστική απόφαση

Στόχος να διερευνήσουν βάσιμες υποψίες-καταγγελίες για ύποπτες εργασίες στο εσωτερικό

Δημοσίευση 27/12/2016 | 10:57

Έφοδοι της πολεοδομίας σε διαμερίσματα ύστερα από δικαστική απόφαση

Το «πράσινο φως» για «εισβολή» σε διαμερίσματα -κατόπιν συνεννόησης και ραντεβού- έδωσε Πρωτοδικείο σε υπαλλήλους Πολεοδομίας, έπειτα από καταγγελίες για διάφορες αυθαιρεσίες που φέρονται να έγιναν από ιδιοκτήτρια (γκρέμισμα τοίχων) χωρίς πολεοδομική άδεια, ούτε συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών, καθώς κρίθηκε ότι αυτοί έχουν εύλογο ενδιαφέρον να ελέγξουν αν παραβιάζεται η πράξη σύστασης της πολυκατοικίας, αν προκαλείται πρόβλημα στατικότητας και για να καταγραφούν τυχόν παραβάσεις.

Όπως γράφει το Έθνος, με αφορμή πλήθος διενέξεων μεταξύ των συνιδιοκτητών (και με εξώδικα, μηνύσεις), καταγγελίες για παραβάσεις γύρω από κοινόχρηστους χώρους κ.λπ., αλλά και επειδή η ιδιοκτήτρια «έστησε» επανειλημμένως υπαλλήλους περιφερειακής Πολεοδομίας σε σχετικά ραντεβού, αρνούμενη να τους ανοίξει το διαμέρισμα για έλεγχο, το δικαστήριο απείλησε σε ενδεχόμενη νέα άρνηση και αποφυγή ελέγχου με χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση ενός μηνός.

Παρεμβαίνοντας στις συνεχείς και έντονες προστριβές μεταξύ ιδιοκτητών διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες, η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι σε σπίτια μπορούν να μπουν και υπάλληλοι της Πολεοδομίας, εάν έχουν δικαστική εντολή για να διερευνήσουν βάσιμες υποψίες-καταγγελίες ότι στο εσωτερικό διαμερίσματος έγιναν σοβαρές αλλοιώσεις και διαρρυθμίσεις, που μπορεί να θέσουν σε δοκιμασία την αντοχή του κτίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Εξέγερση της κατσαρίδας» στην Ινδία, με δακρυγόνα και ξύλο απαντά η αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και φοιτητών μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις

Εξολοθρευτής 2: Έφυγε από τη ζωή ο Γουίλιαμ Γουίσερ

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Γουίλιαμ Γουίσερ, συνσεναριογράφος του «Εξολοθρευτή 2» μαζί με τον Τζέιμς Κάμερον, πέθανε σε ηλικία 71 ετών

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 18 προσαγωγές

Καύσωνας: Έκτακτη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τις υψηλές θερμοκρασίες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το υπουργείο Υγείας δίνει γενικές οδηγίες για τις μέρες που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Νέα ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: «Με εσένα θα ασχολούμαι;» είπε η Καρυστιανού στον Νίκο Πλακιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Νωρίτερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε συνήγορο υπεράσπισης και τον Νίκο Πλακιά - Ο πρώτος κατήγγειλε ότι κατηγορούμενος δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση μέσα στη δικαστική αίθουσα

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο δρόμο για το Champions League

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πότε είναι το πρώτο παιχνίδι

Ιράν: «Ούτε μια σταγόνα πετρελαίου ή φυσικού αερίου δεν θα περάσει από τα Στενά»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν το Ιράν για ένατη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, αφού το Ιράν ανακοίνωσε ότι δύο πετρελαιοφόρα εξερράγησαν και ακινητοποιήθηκαν.

Ιαπωνία: Υπάλληλοι φορούν στολές αρκούδας για να εκπαιδεύσουν κατοίκους στην αντιμετώπισή τους

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες εισβάλλουν σε κατοικημένες περιοχές, έχουν κλείσει πάνω από 100 σχολεία και οι αρχές εκπαιδεύουν τους πολίτες στη χρήση όπλων.

Ο Νίκο Γουίλιαμς και η συγκινητική χειρονομία για τη μητέρα του μετά το Μουντιάλ – Η ιστορία που κρύβεται πίσω

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής παρέδωσε το μετάλλιό του στη μητέρα του, η οποία είχε διασχίσει τη Σαχάρα έγκυος για να φτάσει στην Ισπανία.

Αργεντινή: Συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την ήττα της Εθνικής στους δρόμους του Μπουένος Αιρες

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ξέσπασε επεισόδια με την αστυνομία

Ουκρανία: 400 drones έπληξαν την περιοχή της Μόσχας στη μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον της περιφέρειας της Μόσχας, με τις ρωσικές Αρχές να παραδέχονται ζημιές σε υποδομές και δύο τραυματίες.

Τραγικό ατύχημα στην Κόνιτσα: Ηλικιωμένος βρέθηκε καρφωμένος σε σιδερένια κάγκελα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού με πυροσβέστες και ΕΚΑΒ στην Πουρνιά - οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.