E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο μέσος Γερμανός έχει λιγότερο πλούτο από ότι ο Έλληνας ή ο Πορτογάλος!

Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών κατέχει λιγότερα περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους

Δημοσίευση 24/12/2016 | 14:21

Ο μέσος Γερμανός έχει λιγότερο πλούτο από ότι ο Έλληνας ή ο Πορτογάλος!

Τις ανισότητες μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία, αλλά και το γεγονός πως ο μέσος Γερμανός πολίτης κατέχει λιγότερο πλούτο σε σχέση με τον Έλληνα ή τον Πορτογάλο, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung στο πρωτοσέλιδο της χριστουγεννιάτικης έκδοσής της, με αφορμή τη νέα έρευνα της ΕΚΤ αναφορικά με τις οικονομικές ανισότητες που καταγράφονται στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά κατά την περίοδο 2010 -2014.

Ο σχολιογράφος επιχειρεί μια ανάλυση της έκθεσης από γερμανική σκοπιά υπογραμμίζοντας ότι «αν και η Γερμανία ακόμη βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση, εντούτοις πουθενά αλλού στην ευρωζώνη δεν διαμοιράζεται ο πλούτος πιο άνισα».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών κατέχει λιγότερα περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους. Όπως φαίνεται στην έρευνα το μέσο γερμανικό νοικοκυριό διαθέτει καθαρή περιουσία ύψους 60.000 ευρώ, ενώ οι πολίτες σε άλλες 18 χώρες της ΕΕ διαθέτουν κατά μέσο όρο 100.000 ευρώ. Τα μισά γερμανικά νοικοκυριά, μετά την αφαίρεση των χρεών, έχουν περιουσία από 0 έως 60.000 ευρώ. Στις χώρες της κρίσης, όπως την Κύπρο και την Ιταλία, που βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω τραπεζικών προβλημάτων, η μέση καθαρή περιουσία ανέρχεται κατά περίπτωση μεταξύ 150.000 και 170.000 ευρώ. Οι Γάλλοι έχουν διπλάσια περιουσία σε σχέση με τους Γερμανούς. Ακόμη και η Πορτογαλία και η Ελλάδα εμφανίζουν περιουσιακά στοιχεία μεγαλύτερης αξίας από ό,τι στη Γερμανία».

Μάλιστα σύμφωνα με τη SZ, η οποία επικαλείται στατιστικά στοιχεία, εντός γερμανικών συνόρων το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι εκεί η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών μεγαλώνει τόσο έντονα όσο σε καμιά άλλη χώρα της ευρωζώνης. «Το 10% των πλουσιότερων Γερμανών συγκεντρώνει στα χέρια του το 60% της συνολικής γερμανικής περιουσίας».

Όπως σημειώνεται στο ίδιο σχόλιο «η έρευνα της ΕΚΤ είναι αποκαλυπτική, δεδομένου ότι την ίδια περίοδο η Γερμανία και άλλοι ευρωπαίοι εταίροι στήριζαν με δάνεια δισεκατομμυρίων χώρες σε κρίση όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος προκειμένου να μη χρεοκοπήσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Περιορισμοί σε τραπεζικές συναλλαγές σήμερα ‑ Για ποιον λόγο, ποιες δεν θα γίνουν

Οικονομία 06.04.2026
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές σας σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων

Ελλάδα 06.04.2026
Με την διαδικασία των νομιμοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα στο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία

Ελλάδα 06.04.2026
Είχε προηγηθεί η επιτυχής κατάρριψη δύο ιρανικών πυραύλων στις 19 Μαρτίου

Fuel Pass: «Πρεμιέρα» σήμερα για την πλατφόρμα ‑ Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η διαδικασία

Οικονομία 06.04.2026
Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Οι αστροναύτες του Artemis II είδαν για πρώτη φορά «κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί»

Κόσμος Χτες
Οι τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Artemis II είδαν για πρώτη φορά μία αθέατη πλευρά της Σελήνης. “Είναι συγκλονιστικά εδώ πάνω”

Αποκαλύφθηκε το άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Ελληνικό

Ελλάδα Χτες
Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Θεόδωρος Παπαγιάννης - Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δίπλα στο θρυλικό Boeing 727 «Mount Olympus» στο Πάρκο της Ολυμπιακής, στο Ελληνικό

Κλείνει από Δευτέρα η γέφυρα της Χαλκίδας – Οι ώρες λειτουργίας

Ελλάδα Χτες
Σε ισχύ θα τεθούν από τη Δευτέρα (06/04) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου της Χαλκίδας

LinkedIn: Κρυφός κώδικας ελέγχει ποιες επεκτάσεις έχει ο browser σας, σύμφωνα με έρευνα

Tech + Science Χτες
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μέσω των extensions το LinkedIn μπορεί να «χαρτογραφεί» συνήθειες χρηστών και εργαλεία που χρησιμοποιούν εταιρείες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Κάιρο World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Μια ακόμα επιτυχία για τον “άρχοντα των κρίκων”