E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο μέσος Γερμανός έχει λιγότερο πλούτο από ότι ο Έλληνας ή ο Πορτογάλος!

Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών κατέχει λιγότερα περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους

Δημοσίευση 24/12/2016 | 14:21

Ο μέσος Γερμανός έχει λιγότερο πλούτο από ότι ο Έλληνας ή ο Πορτογάλος!

Τις ανισότητες μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία, αλλά και το γεγονός πως ο μέσος Γερμανός πολίτης κατέχει λιγότερο πλούτο σε σχέση με τον Έλληνα ή τον Πορτογάλο, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung στο πρωτοσέλιδο της χριστουγεννιάτικης έκδοσής της, με αφορμή τη νέα έρευνα της ΕΚΤ αναφορικά με τις οικονομικές ανισότητες που καταγράφονται στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά κατά την περίοδο 2010 -2014.

Ο σχολιογράφος επιχειρεί μια ανάλυση της έκθεσης από γερμανική σκοπιά υπογραμμίζοντας ότι «αν και η Γερμανία ακόμη βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση, εντούτοις πουθενά αλλού στην ευρωζώνη δεν διαμοιράζεται ο πλούτος πιο άνισα».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών κατέχει λιγότερα περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους. Όπως φαίνεται στην έρευνα το μέσο γερμανικό νοικοκυριό διαθέτει καθαρή περιουσία ύψους 60.000 ευρώ, ενώ οι πολίτες σε άλλες 18 χώρες της ΕΕ διαθέτουν κατά μέσο όρο 100.000 ευρώ. Τα μισά γερμανικά νοικοκυριά, μετά την αφαίρεση των χρεών, έχουν περιουσία από 0 έως 60.000 ευρώ. Στις χώρες της κρίσης, όπως την Κύπρο και την Ιταλία, που βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω τραπεζικών προβλημάτων, η μέση καθαρή περιουσία ανέρχεται κατά περίπτωση μεταξύ 150.000 και 170.000 ευρώ. Οι Γάλλοι έχουν διπλάσια περιουσία σε σχέση με τους Γερμανούς. Ακόμη και η Πορτογαλία και η Ελλάδα εμφανίζουν περιουσιακά στοιχεία μεγαλύτερης αξίας από ό,τι στη Γερμανία».

Μάλιστα σύμφωνα με τη SZ, η οποία επικαλείται στατιστικά στοιχεία, εντός γερμανικών συνόρων το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι εκεί η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών μεγαλώνει τόσο έντονα όσο σε καμιά άλλη χώρα της ευρωζώνης. «Το 10% των πλουσιότερων Γερμανών συγκεντρώνει στα χέρια του το 60% της συνολικής γερμανικής περιουσίας».

Όπως σημειώνεται στο ίδιο σχόλιο «η έρευνα της ΕΚΤ είναι αποκαλυπτική, δεδομένου ότι την ίδια περίοδο η Γερμανία και άλλοι ευρωπαίοι εταίροι στήριζαν με δάνεια δισεκατομμυρίων χώρες σε κρίση όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος προκειμένου να μη χρεοκοπήσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους