LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νεκρός στο Μιλάνο ο βασικός ύποπτος για τo μακελειό στο Βερολίνο

Σύμφωνα με το Reuters

Δημοσίευση 23/12/2016 | 11:31

Νεκρός στο Μιλάνο ο βασικός ύποπτος για τo μακελειό στο Βερολίνο

Σύμφωνα με το Reuters ο Ανίς Αμρί, βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική ενέργεια στο Βερολίνο, πιθανώς να βρίσκεται νεκρός μετά από συμπλοκή με την Αστυνομία του Μιλάνο. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, αναμένεται να παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις, σταμάτησαν έναν άνδρα σε τυχαίο έλεγχο στην πλατεία Πρωτομαγιάς γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο άνδρας αστραπιαία τράβηξε όπλο και πυροβόλισε τον αστυνομικό που καθόταν στο τιμόνι του πυρτοπολικού. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και σκότωσαν τον άνδρα.

Υπάρχουν εξαιρετικά βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για τρομοκράτη, χωρίς να αποκλύεται να πρόκειται για τον δράστη του μακελειού στο Βερολίνο, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άγνωστος άνδρας την ώρα π[ου πυροβόλισε στους αστυνομικούς φώναξε "Αλλάχ Ακμπάρ".
Οι δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας ερευνούν τις ενδεχόμενες επαφές του άγνωστου άνδρα με ισλαμιστικούς πυρήνες. Στο σακίδιό του βρέθηκε ένα εισιτήριο τρένου από τη Γαλλία και βάσει αυτού εκτιμάται ότι μόλις είχε φτάσει στην Ιταλία.

Οι δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας ερευνούν τις ενδεχόμενες επαφές του άγνωστου άνδρα με ισλαμιστικούς πυρήνες. Στο σακίδιό του βρέθηκε ένα εισιτήριο τρένου από τη Γαλλία και βάσει αυτού εκτιμάται ότι μόλις είχε φτάσει στην Ιταλία. Την ώρα που οι αστυνομικού δέχτηκαν τα πυρά του αγνώστου, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στον ώμο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Monza και σύμφωνα με τους γιατρούς, η υγεία του δεν κινδυνεύει.

Σημειώνεται πως ο ύποπτος Τυνήσιος είχε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια σε ιταλική φυλακή, και είχε ζήσει στη χώρα. Θεωρείται επομένως πιθανό να προσπαθούσε να αναζητήσει καταφύγιο σε γνώριμα γι' αυτόν εδάφη και ίσως παλιούς φίλους. Σε μια τέτοια περίπτωση, επισημαίνεται πως μπόρεσε να διασχίσει ανενόχλητος τη μισή Ευρώπη, από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν η παρουσία του καταγράφηκε για τελευταία φορά στο Βερολίνο και ενώ στο διάστημα αυτό βρισκόταν στο κατόπι του σύσσωμη η γερμανική και η ευρωπαϊκή αστυνομία.

Νωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως εθεάθη στο Άλμποργκ της Δανίας. Η αστυνομία συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή Ετέρνιτεν της πόλης και αναμένεται να διεξαχθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίζ Αμρί ήταν καταζητούμενος από την γερμανική αστυνομία και είχε επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ. Την περασμένη Δευτέρα σκότωσε 12 ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, οδηγώντας ένα φορτηγό κατά πάνω τους. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως εθεάθη για τελευταία φορά σε τζαμί της πόλης τα ξημερώματα της Τρίτης, λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες