LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

IKEA: Νεαροί διανυκτερεύουν στα κρεβάτια των καταστημάτων

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γιονκέπινγκ στη Νότια Σουηδία

Δημοσίευση 22/12/2016 | 11:49

IKEA: Νεαροί διανυκτερεύουν στα κρεβάτια των καταστημάτων

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η εταιρεία IKEA σε νεαρούς Σουηδούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν διανυκτερεύσει σε κατάστημα της αλυσίδας, αφού διείσδυσαν σε αυτό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γιονκέπινγκ στη Νότια Σουηδία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της IKEA Σουηδίας, Γιάκομπ Χόλμστρεμ, ανακοίνωσε: «Το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες του καταστήματος, δύο εργαζόμενοι της IKEA βρήκαν δύο κορίτσια ηλικίας 14 ετών, τα οποία είχαν διεισδύσει στο κατάστημα και διανυκτέρευσαν σε αυτό. Τα κορίτσια παραδόθηκαν στην ασφάλεια του καταστήματος, η οποία με τη σειρά της κάλεσε την αστυνομία».

Ευτυχώς για τα δύο κορίτσια, η εταιρεία αποφάσισε να μην καταθέσει αγωγή, αφήνοντας στους γονείς των άτακτων παιδιών να χειρισθούν το ζήτημα όπως αυτοί επιθυμούσαν.

«Η IKEA επέλεξε να μη ζητήσει την καταγραφή του περιστατικού στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας των δραστών. Η εταιρεία μας επικοινώνησε με τους γονείς τους, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι συνειδητοποιούν απόλυτα τη σοβαρότητα του περιστατικού», είπε ο κ. Χόλμστρεμ.

Η ιδιότυπη αυτή «εισβολή» δεν είναι, ωστόσο, πρωτοφανής. Τον περασμένο Αύγουστο, δύο Βέλγοι κωμικοί κινηματογράφησαν τους εαυτούς τους, κατά τη διάρκεια διανυκτέρευσής τους σε κατάστημα της αλυσίδας IKEA. Το βίντεό τους, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα YouTube, εξασφάλισε περισσότερες από 1,7 εκατ. επισκέψεις.

«Το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταγραφεί αρκετά ανάλογα περιστατικά, με νεαρά άτομα να διανυκτερεύουν σε καταστήματά μας. Ελπίζω ότι το φαινόμενο αυτό θα εκλείψει οριστικά», είπε ο Χόλμστρεμ. Μία τέτοια διανυκτέρευση δεν πρόκειται, άλλωστε, να είναι απαλλαγμένη προβλημάτων, καθώς όλα τα καταστήματα της αλυσίδας διαθέτουν αισθητήρες κίνησης, οι οποίοι σημαίνουν συναγερμό στις εταιρείες φύλαξης, μόλις τεθούν σε λειτουργία. «Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι μία τέτοια διανυκτέρευση δεν έχει τίποτα το διασκεδαστικό. Πρέπει να παραμείνει κανείς απόλυτα ακίνητος, εάν δεν θέλει να βρεθεί σε κρατητήριο αστυνομικού τμήματος. Οφείλω επίσης να τονίσω ότι όσοι προβαίνουν σε τέτοια ενέργεια, παραβιάζουν τον νόμο και θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες διάρρηξης», καταλήγει ο Χόλμστρεμ.

Η IKEA, όμως, πραγματοποιεί τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλη εκστρατεία με στόχο την αλλαγή της εικόνας της και την αποστασιοποίηση της εικόνας αυτής από το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν του ιδρυτή της, Ινγκβαρ Κάμπραντ. Η εταιρεία αποφάσισε ότι η καλύτερη μέθοδος για να επιτύχει τον στόχο αυτό είναι η πλήρης διαφάνεια και ο σεβασμός της ιστορικής αλήθειας. Με αυτό το σκεπτικό, η IKEA δημιούργησε το περασμένο καλοκαίρι μουσείο στην κωμόπολη Αλμχουλτ της Νότιας Σουηδίας, όπου ο Κάμπραντ ίδρυσε το πρώτο κατάστημα το 1958.

Σε μικρή αίθουσα, με πινακίδα που αναγράφει «Μαθαίνοντας από τα λάθη μας», περιγράφονται με ακρίβεια οι σχέσεις του νεαρού τότε Κάμπραντ με το σουηδικό ναζιστικό κόμμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες