E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

IKEA: Νεαροί διανυκτερεύουν στα κρεβάτια των καταστημάτων

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γιονκέπινγκ στη Νότια Σουηδία

Δημοσίευση 22/12/2016 | 11:49

IKEA: Νεαροί διανυκτερεύουν στα κρεβάτια των καταστημάτων

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η εταιρεία IKEA σε νεαρούς Σουηδούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν διανυκτερεύσει σε κατάστημα της αλυσίδας, αφού διείσδυσαν σε αυτό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γιονκέπινγκ στη Νότια Σουηδία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της IKEA Σουηδίας, Γιάκομπ Χόλμστρεμ, ανακοίνωσε: «Το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες του καταστήματος, δύο εργαζόμενοι της IKEA βρήκαν δύο κορίτσια ηλικίας 14 ετών, τα οποία είχαν διεισδύσει στο κατάστημα και διανυκτέρευσαν σε αυτό. Τα κορίτσια παραδόθηκαν στην ασφάλεια του καταστήματος, η οποία με τη σειρά της κάλεσε την αστυνομία».

Ευτυχώς για τα δύο κορίτσια, η εταιρεία αποφάσισε να μην καταθέσει αγωγή, αφήνοντας στους γονείς των άτακτων παιδιών να χειρισθούν το ζήτημα όπως αυτοί επιθυμούσαν.

«Η IKEA επέλεξε να μη ζητήσει την καταγραφή του περιστατικού στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας των δραστών. Η εταιρεία μας επικοινώνησε με τους γονείς τους, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι συνειδητοποιούν απόλυτα τη σοβαρότητα του περιστατικού», είπε ο κ. Χόλμστρεμ.

Η ιδιότυπη αυτή «εισβολή» δεν είναι, ωστόσο, πρωτοφανής. Τον περασμένο Αύγουστο, δύο Βέλγοι κωμικοί κινηματογράφησαν τους εαυτούς τους, κατά τη διάρκεια διανυκτέρευσής τους σε κατάστημα της αλυσίδας IKEA. Το βίντεό τους, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα YouTube, εξασφάλισε περισσότερες από 1,7 εκατ. επισκέψεις.

«Το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταγραφεί αρκετά ανάλογα περιστατικά, με νεαρά άτομα να διανυκτερεύουν σε καταστήματά μας. Ελπίζω ότι το φαινόμενο αυτό θα εκλείψει οριστικά», είπε ο Χόλμστρεμ. Μία τέτοια διανυκτέρευση δεν πρόκειται, άλλωστε, να είναι απαλλαγμένη προβλημάτων, καθώς όλα τα καταστήματα της αλυσίδας διαθέτουν αισθητήρες κίνησης, οι οποίοι σημαίνουν συναγερμό στις εταιρείες φύλαξης, μόλις τεθούν σε λειτουργία. «Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι μία τέτοια διανυκτέρευση δεν έχει τίποτα το διασκεδαστικό. Πρέπει να παραμείνει κανείς απόλυτα ακίνητος, εάν δεν θέλει να βρεθεί σε κρατητήριο αστυνομικού τμήματος. Οφείλω επίσης να τονίσω ότι όσοι προβαίνουν σε τέτοια ενέργεια, παραβιάζουν τον νόμο και θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες διάρρηξης», καταλήγει ο Χόλμστρεμ.

Η IKEA, όμως, πραγματοποιεί τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλη εκστρατεία με στόχο την αλλαγή της εικόνας της και την αποστασιοποίηση της εικόνας αυτής από το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν του ιδρυτή της, Ινγκβαρ Κάμπραντ. Η εταιρεία αποφάσισε ότι η καλύτερη μέθοδος για να επιτύχει τον στόχο αυτό είναι η πλήρης διαφάνεια και ο σεβασμός της ιστορικής αλήθειας. Με αυτό το σκεπτικό, η IKEA δημιούργησε το περασμένο καλοκαίρι μουσείο στην κωμόπολη Αλμχουλτ της Νότιας Σουηδίας, όπου ο Κάμπραντ ίδρυσε το πρώτο κατάστημα το 1958.

Σε μικρή αίθουσα, με πινακίδα που αναγράφει «Μαθαίνοντας από τα λάθη μας», περιγράφονται με ακρίβεια οι σχέσεις του νεαρού τότε Κάμπραντ με το σουηδικό ναζιστικό κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πλήγματα στην Βενεζουέλα – «Θα ξεκινήσουν σύντομα»

Κόσμος 03.12.2025
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Τρίτη ότι θα προχωρήσει σε χερσαίες επεμβάσεις εντός της Βενεζουέλας

Γιγαντώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Πάνω από 5.000 τρακτέρ στα μπλόκα, «παραλύουν» οι οδικές αρτηρίες

Ελλάδα 03.12.2025
Οι αγρότες ενισχύουν τις κινητοποιήσεις με πάνω από 5.000 τρακτέρ στους δρόμους και δηλώνουν έτοιμοι να αυξήσουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Ντόναλντ Τραμπ για Βενεζουέλα: «Θα αρχίσουμε να κάνουμε χτυπήματα στην ξηρά»

Κόσμος Χτες
Απευθείας χτυπήματα σε Βενεζουέλα και Κολομβία: Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για δράση «πολύ σύντομα»

Predator: Πρώην υπάλληλος της Intellexa κατέθεσε ότι προωθούσαν το λογισμικό σε δημόσιες αρχές στο εξωτερικό

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία για το πώς το Predator έφτανε σε δημόσιες αρχές εκτός Ελλάδας

Απεργία Ταξί: Ο αυτοκινητιστές προαναγγέλλουν απεργία διαρκείας – Αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Μεταφορών

Ελλάδα Χτες
Ισχυρή αστυνομική δύναμη παραμένει έξω από το υπουργείο, ενώ η απεργία –η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Πέμπτης– φαίνεται πλέον πιθανό να παραταθεί

Πόπη Σεμερτζίδου για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών: «Να αρχίσω απεργία πείνας έξω από τη Βουλή;»

Ελλάδα Χτες
Σε μια προκλητική δήλωση προέβη η Πόπη Σεμερτζίδου με φόντο τη δέσμευση της περιουσίας της, με μια έμμεση αναφορά στον Πάνο Ρούτσι

«Ντροπή τους, μας πετάνε ψίχουλα» – Νέες εικόνες από την οργισμένη διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα

Ελλάδα Χτες
Παραγωγοί κάνουν λόγο για «αδιέξοδο», «ασφυκτικό κόστος παραγωγής» και πλήρη έλλειψη προοπτικής, ενώ αναμένεται γενική συνέλευση προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη τα λαχεία των «τυχερών» μαρτύρων – Έλεγχος ΣΔΟΕ σε «χασάπη», Μαγειρία, Σεμερτζίδου

Ελλάδα Χτες
Να προστατεύσει την αξιοπιστία που της έχει απομείνει επιχειρεί η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις αμαρτωλές κοινοτικές επιδοτήσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα όπλα ‑ Τι προβλέπει για τις μπαλωθιές

Ελλάδα Χτες
Η τροπολογία αυστηροποιεί τις ποινές και έχει ως στόχο «να αποτρέψει τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές, να περιορίσει την κυκλοφορία όπλων» αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τραγουδίστρια σκοτώθηκε εν ψυχρώ κατά τη διάρκεια ληστείας

Κόσμος Χτες
Είχε ζητήσει από φίλο της να μην τη συνοδεύσει, γιατί «η περιοχή είναι επικίνδυνη»