E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

IKEA: Νεαροί διανυκτερεύουν στα κρεβάτια των καταστημάτων

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γιονκέπινγκ στη Νότια Σουηδία

Δημοσίευση 22/12/2016 | 11:49

IKEA: Νεαροί διανυκτερεύουν στα κρεβάτια των καταστημάτων

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η εταιρεία IKEA σε νεαρούς Σουηδούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν διανυκτερεύσει σε κατάστημα της αλυσίδας, αφού διείσδυσαν σε αυτό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γιονκέπινγκ στη Νότια Σουηδία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της IKEA Σουηδίας, Γιάκομπ Χόλμστρεμ, ανακοίνωσε: «Το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες του καταστήματος, δύο εργαζόμενοι της IKEA βρήκαν δύο κορίτσια ηλικίας 14 ετών, τα οποία είχαν διεισδύσει στο κατάστημα και διανυκτέρευσαν σε αυτό. Τα κορίτσια παραδόθηκαν στην ασφάλεια του καταστήματος, η οποία με τη σειρά της κάλεσε την αστυνομία».

Ευτυχώς για τα δύο κορίτσια, η εταιρεία αποφάσισε να μην καταθέσει αγωγή, αφήνοντας στους γονείς των άτακτων παιδιών να χειρισθούν το ζήτημα όπως αυτοί επιθυμούσαν.

«Η IKEA επέλεξε να μη ζητήσει την καταγραφή του περιστατικού στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας των δραστών. Η εταιρεία μας επικοινώνησε με τους γονείς τους, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι συνειδητοποιούν απόλυτα τη σοβαρότητα του περιστατικού», είπε ο κ. Χόλμστρεμ.

Η ιδιότυπη αυτή «εισβολή» δεν είναι, ωστόσο, πρωτοφανής. Τον περασμένο Αύγουστο, δύο Βέλγοι κωμικοί κινηματογράφησαν τους εαυτούς τους, κατά τη διάρκεια διανυκτέρευσής τους σε κατάστημα της αλυσίδας IKEA. Το βίντεό τους, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα YouTube, εξασφάλισε περισσότερες από 1,7 εκατ. επισκέψεις.

«Το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταγραφεί αρκετά ανάλογα περιστατικά, με νεαρά άτομα να διανυκτερεύουν σε καταστήματά μας. Ελπίζω ότι το φαινόμενο αυτό θα εκλείψει οριστικά», είπε ο Χόλμστρεμ. Μία τέτοια διανυκτέρευση δεν πρόκειται, άλλωστε, να είναι απαλλαγμένη προβλημάτων, καθώς όλα τα καταστήματα της αλυσίδας διαθέτουν αισθητήρες κίνησης, οι οποίοι σημαίνουν συναγερμό στις εταιρείες φύλαξης, μόλις τεθούν σε λειτουργία. «Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι μία τέτοια διανυκτέρευση δεν έχει τίποτα το διασκεδαστικό. Πρέπει να παραμείνει κανείς απόλυτα ακίνητος, εάν δεν θέλει να βρεθεί σε κρατητήριο αστυνομικού τμήματος. Οφείλω επίσης να τονίσω ότι όσοι προβαίνουν σε τέτοια ενέργεια, παραβιάζουν τον νόμο και θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες διάρρηξης», καταλήγει ο Χόλμστρεμ.

Η IKEA, όμως, πραγματοποιεί τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλη εκστρατεία με στόχο την αλλαγή της εικόνας της και την αποστασιοποίηση της εικόνας αυτής από το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν του ιδρυτή της, Ινγκβαρ Κάμπραντ. Η εταιρεία αποφάσισε ότι η καλύτερη μέθοδος για να επιτύχει τον στόχο αυτό είναι η πλήρης διαφάνεια και ο σεβασμός της ιστορικής αλήθειας. Με αυτό το σκεπτικό, η IKEA δημιούργησε το περασμένο καλοκαίρι μουσείο στην κωμόπολη Αλμχουλτ της Νότιας Σουηδίας, όπου ο Κάμπραντ ίδρυσε το πρώτο κατάστημα το 1958.

Σε μικρή αίθουσα, με πινακίδα που αναγράφει «Μαθαίνοντας από τα λάθη μας», περιγράφονται με ακρίβεια οι σχέσεις του νεαρού τότε Κάμπραντ με το σουηδικό ναζιστικό κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ακρωτηριασμό 5χρονου σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο

E-Daily 2.TopNews 01.05.2026
Το 5χρονο παιδί ακρωτηριάστηκε στην πρώτη φάλαγγα του δείκτη του

«Ψεύτης ο Μαρτίνεθ»: Η σκληρή απάντηση Γιαννακόπουλου στον προπονητή της Βαλένθια

E-Daily 2.TopNews 01.05.2026
«Ούτε οι διαιτητές δεν αναφέρουν τίποτα, επειδή δεν συνέβη τίποτα. Το μόνο που συνέβη είναι ότι χάσατε 2-0 στο γήπεδό σας»

Λήγει σήμερα η προθεσμία των 60 ημερών για τον Τραμπ ‑ πλέον απαιτείται έγκριση Κογκρέσου για επιχειρήσεις κατά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews 01.05.2026
Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι τυχόν νέα πλήγματα θα φέρουν «επώδυνη» απάντηση

«Σε πάω στο τελευταίο σου ταξίδι»: Κηδεύεται σήμερα ο 13χρονος Κωνσταντίνος που έχασε τη ζωή του με πατίνι ‑ συγκλονίζουν τα λόγια των γονιών του

E-Daily 2.TopNews 01.05.2026
Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και κάτοικοι της περιοχής θα αποχαιρετήσουν ένα παιδί που αγαπούσαν βαθιά

«Γ@μ@@@ παιδόφιλε»: Συγκλονίζει βίντεο με 3 εφήβους να χτυπούν 49χρονο μέχρι θανάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ψεύτικο ραντεβού στα social media και η «παγίδα θανάτου» που έστησαν στον 49χρονο

Βοιωτία: Φωτιά σε εργοστάσιο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έχει σπεύσει και επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσεβστικής

«Αγλαΐτσα μας… καλό ταξίδι στο φως»: Πένθος στη Μεσαρά για τη 12χρονη που κατέληξε μετά από τροχαίο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Μοίρες

Επέστρεψαν σπίτι η μητέρα με τον 5χρονο που είχε αφήσει μόνο του ‑ «Πήγε επειγόντως στο νοσοκομείο» λέει ο δικηγόρος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είχε χτυπήσει το χέρι της και είχε ακατάσχετη αιμορραγία, είπε ο συνήγορός της , είχε ειδοποιήσει άνθρωπο να πάει σπίτι να μείνει με το παιδί

«Ανεπίτρεπτη παρέμβαση»: Η Ενωση Εισαγγελέων απαντά στο αίτημα ΔΣΑ για παραίτηση Τζαβέλλα

Πολιτική Χτες
Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Εισαγγελέων καταδικάζει την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάνοντας λόγο για αίτημα εκτός κάθε συνταγματικά και νομοθετικά προβλεπόμενου πλαισίου

Αίγινα: 16χρονη πήγε στο σχολείο της με σουγιά γιατί δεν άντεχε το bullying των συμμαθητών της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά τη σύλληψή της, φέρεται να δήλωσε στις Αρχές πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν, αλλά ήθελε να βάλει τέλος στην πίεση που δεχόταν

Αμπελόκηποι: Σφραγίστηκε παράνομος οίκος ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια

Ελλάδα Χτες
Παράνομος οίκος ευγηρίας σφραγίστηκε στους Αμπελόκηπους

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή ΔΙ.ΑΣ.

Ελλάδα Χτες
Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών