E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διομήδης Σπινέλλης: Η περιπέτεια του όταν φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα

Τι καταγγέλει ο καθηγητής

Δημοσίευση 22/12/2016 | 11:05

Διομήδης Σπινέλλης: Η περιπέτεια του όταν φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα

Μία περιπέτεια φαίνεται πως πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης.

O Σταύρος Θεοδωράκης αναδημοσίευσε την καταγγελία του πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, στη σελίδα του στο Facebook, ο οποίος επειδή φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπος με άνδρες της Ασφάλειας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέδειξε την καταγγελία του κ. Σπινέλλη, ο οποίος δέχθηκε έλεγχο από την ασφάλεια του πρωθυπουργού, διότι έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του την αυτοκινητοπομπή που περνούσε από μπροστά του.

Στην καταγγελία του ο κ. Σπινέλλης ανέφερε ότι: τρεις άνδρες με πολιτικά ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπινέλλης γράφει στο Facebook: «Χθες στις 9:20 το πρωί είδα στη διασταύρωση Χέυδεν και Πατησίων μια αξιωματικό της Τροχαίας με τρία αστέρια στις επωμίδες της να εκτελεί χρέη τροχονόμου (!) για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του κου πρωθυπουργού. Παράλληλα πεζοί και αυτοκίνητα συνωστίζονταν στις διαβάσεις, αφού η τροχονόμος είχε κόψει την κάθετη προς την λεωφόρο Πατησίων κίνηση. Θεώρησα το θέαμα και την ώρα του συμβάντος ενδιαφέροντα.

Έβγαλα λοιπόν με το κινητό μου τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες την ώρα που πέρναγαν σαν αστραπή τα μαύρα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες της συνοδείας. Τι το ήθελα;

Ένα λεπτό αργότερα με σταμάτησαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Μου είπαν ότι ήταν της Ασφάλειας, δείχνοντάς μου αστραπιαία κάτι που υποθέτω πως ήταν υπηρεσιακή ταυτότητα. (Δεν με άφησαν να κρατήσω τα στοιχεία τους.)

Με ρώτησαν τη δουλειά κάνω, μου ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής.

Έκανα αυτά που μου ζήτησαν, μια και άφησαν να εννοηθεί ότι διαφορετικά θα ακολουθούσαν διαδικασία προσαγωγής και εγώ δεν είχα καιρό για χάσιμο.

Παρ' όλα αυτά, η διαδικασία κράτησε περίπου 20 λεπτά. Στο χρόνο αυτό ήρθαν στη διασταύρωση για να βοηθήσουν το έργο των ανδρών της Ασφάλειας άλλοι δύο ή τέσσερις δικυκλιστές της αστυνομίας, και ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης με δύο (υποθέτω) αστυνομικούς πλήρωμα.

Συνολικά ασχολήθηκαν μαζί μου τουλάχιστον επτά άτομα.

Την ίδια στιγμή στο πλαϊνό τετράγωνο, στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχιζόταν ανενόχλητα το υπαίθριο παζάρι λαθραίων τσιγάρων και προϊόντων "μαϊμού" που δίνει στο ίδρυμα μια άθλια τριτοκοσμική εικόνα ενώ παράλληλα στερεί το χρεοκοπημένο μας κράτος από φόρους, τέλη και δασμούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγωγή: Οι Έλισον έταξαν στον Τραμπ χρήματα και απολύσεις στο CNN για να εγκριθεί η εξαγορά της Warner

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Μέτοχος της Paramount ζητά να μπλοκαριστεί η εξαγορά της Warner Bros. Discovery, υποστηρίζοντας ότι οι Ντέιβιντ και Λάρι Έλισον πρόσφεραν στον Τραμπ ιδιωτικά οφέλη και αλλαγές στο CNN

Καρυστιανού: «Φανταστικά σενάρια» – Διαψεύδει δημοσιεύματα για εκλογική συνεργασία με Νατσιό

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Τόσο η Μαρία Καρυστιανού όσο και ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτρης Νατσιός διέψευσαν κατηγορηματικά αναφορές για επαφές σχετικά με το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Είσαι αρκετά δυνατός για να το αντέξεις» – Ο Μπέλινγκχαμ αποκάλυψε το «trash talking» με τον Μέσι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ μίλησε για τη «viral» κόντρα του με τον Μέσι, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού.

Θερινό ωράριο στα ΜΜΜ: Ποιες γραμμές αλλάζουν και τι να περιμένετε αυτό το καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Από το Σάββατο 27 Ιουνίου τέθηκε σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στην Αθήνα.

Αργος Ορεστικό: Αποκάλεσε την ανιψιά της «χοντρή» και συνελήφθη για body shaming

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η θεία χαρακτήρισε την ανιψιά της «χοντρή» και κατέληξε στα κρατητήρια, καθώς οι εκφράσεις της κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Η νύχτα που η Αργεντινή ξέχασε για λίγο τις πληγές της και έγινε ξανά μία χώρα

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να διχάζεται σχεδόν για τα πάντα, το ποδόσφαιρο παραμένει το κοινό σημείο αναφοράς

Ανακαλύφθηκε νέο είδος πιθήκου στο Κονγκό – Εντυπωσιάζει με τα ροζ‑πορτοκαλί χείλη και το μαύρο πρόσωπο

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Το Colobus congoensis επιβεβαιώθηκε επίσημα ως το πέμπτο νέο είδος αφρικανικού πιθήκου που ανακαλύπτεται τα τελευταία 75 χρόνια και ήδη εγείρει ανησυχίες για την προστασία του.

Τελικός Μουντιάλ: Μέσι και Γιαμάλ... 19 χρόνια πριν ‑ Η φωτογραφία των δύο που γίνεται ξανά viral

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Αν και ο τελικός της Κυριακής θα είναι η πρώτη φορά που ο 39χρονος Αργεντινός και ο 19χρονος Ισπανός εξτρέμ θα βρεθούν αντιμέτωποι στο γήπεδο, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται στην πραγματικότητα

Διαλύεται σιγά ‑ σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Πόπη Τσαπανίδου ‑ Με 16 βουλευτές το κόμμα

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι το κύμα φυγής θα συνεχιστεί

Ryanair: Σμήνος κουνουπιών «εισέβαλε» σε αεροπλάνο ‑ Επιβάτες τα κυνηγούσαν στην καμπίνα

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτιδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε Σκρέκα, Παπακώστα, Μπουκώρο, Σενετάκη ‑ Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Στο αρχείο οι κατηγορίες για Κώστα Αχ. Καραμανλή, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Νότη Μηταράκη, Κώστα Τσιάρα, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Λάκη Βασιλειάδη και Θεόφιλο Λεονταρίδη

Σκηνές που κόβουν την ανάσα έζησαν λουόμενοι όταν μαχητικό πέταξε ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει έρευνα μετά την επικίνδυνα χαμηλή πτήση αεροσκάφους της ομάδας Blue Angels πάνω από παραλία στην Πενσακόλα της Φλόριντα.