E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διομήδης Σπινέλλης: Η περιπέτεια του όταν φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα

Τι καταγγέλει ο καθηγητής

Δημοσίευση 22/12/2016 | 11:05

Διομήδης Σπινέλλης: Η περιπέτεια του όταν φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα

Μία περιπέτεια φαίνεται πως πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης.

O Σταύρος Θεοδωράκης αναδημοσίευσε την καταγγελία του πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, στη σελίδα του στο Facebook, ο οποίος επειδή φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπος με άνδρες της Ασφάλειας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέδειξε την καταγγελία του κ. Σπινέλλη, ο οποίος δέχθηκε έλεγχο από την ασφάλεια του πρωθυπουργού, διότι έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του την αυτοκινητοπομπή που περνούσε από μπροστά του.

Στην καταγγελία του ο κ. Σπινέλλης ανέφερε ότι: τρεις άνδρες με πολιτικά ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπινέλλης γράφει στο Facebook: «Χθες στις 9:20 το πρωί είδα στη διασταύρωση Χέυδεν και Πατησίων μια αξιωματικό της Τροχαίας με τρία αστέρια στις επωμίδες της να εκτελεί χρέη τροχονόμου (!) για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του κου πρωθυπουργού. Παράλληλα πεζοί και αυτοκίνητα συνωστίζονταν στις διαβάσεις, αφού η τροχονόμος είχε κόψει την κάθετη προς την λεωφόρο Πατησίων κίνηση. Θεώρησα το θέαμα και την ώρα του συμβάντος ενδιαφέροντα.

Έβγαλα λοιπόν με το κινητό μου τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες την ώρα που πέρναγαν σαν αστραπή τα μαύρα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες της συνοδείας. Τι το ήθελα;

Ένα λεπτό αργότερα με σταμάτησαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Μου είπαν ότι ήταν της Ασφάλειας, δείχνοντάς μου αστραπιαία κάτι που υποθέτω πως ήταν υπηρεσιακή ταυτότητα. (Δεν με άφησαν να κρατήσω τα στοιχεία τους.)

Με ρώτησαν τη δουλειά κάνω, μου ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής.

Έκανα αυτά που μου ζήτησαν, μια και άφησαν να εννοηθεί ότι διαφορετικά θα ακολουθούσαν διαδικασία προσαγωγής και εγώ δεν είχα καιρό για χάσιμο.

Παρ' όλα αυτά, η διαδικασία κράτησε περίπου 20 λεπτά. Στο χρόνο αυτό ήρθαν στη διασταύρωση για να βοηθήσουν το έργο των ανδρών της Ασφάλειας άλλοι δύο ή τέσσερις δικυκλιστές της αστυνομίας, και ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης με δύο (υποθέτω) αστυνομικούς πλήρωμα.

Συνολικά ασχολήθηκαν μαζί μου τουλάχιστον επτά άτομα.

Την ίδια στιγμή στο πλαϊνό τετράγωνο, στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχιζόταν ανενόχλητα το υπαίθριο παζάρι λαθραίων τσιγάρων και προϊόντων "μαϊμού" που δίνει στο ίδρυμα μια άθλια τριτοκοσμική εικόνα ενώ παράλληλα στερεί το χρεοκοπημένο μας κράτος από φόρους, τέλη και δασμούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Στέφανος Ληναίος

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Μια ζωή στο θέατρο, την τέχνη και τον δημόσιο λόγο

Τρία φορτηγά πλοία δέχτηκαν πυρά στο Στενό του Ορμούζ σήμερα, ανάμεσά τους και το ελληνόκτητο «Epaminondas»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ιρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι πλοίο «αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων»

Νέα μέτρα: Πόσο αυξάνεται το επίδομα στους συνταξιούχους και ποιοι το δικαιούνται

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η αύξηση του επιδόματος στους συνταξιούχους είναι ανάμεσα στα 8 νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Το Ελ Σαλβαδόρ διεξήγαγε μαζική δίκη για 486 φερόμενα μέλη της διαβόητης συμμορίας MS‑13

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Οι κατηγορίες αφορούν πάνω από 47.000 εγκλήματα, ανάμεσά τους και ανθρωποκτονίες

Τα 8 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Η κυβέρνηση επιστρέφει το πλεόνασμα στην κοινωνία»

Αδωνις Γεωργιάδης: Το ρουσφέτι δεν πρέπει να έχει ποινικές κυρώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αυτοί είναι οι ΠΑΣΟΚοι μια ζωή οι ίδιοι, ψεύτες και υποκριτές. Δεν ντρέπονται;».

«Δεν με προσκάλεσε στο δωμάτιο»: Τι λέει ο σύντροφος της Μυρτώς για την επικοινωνία τους το βράδυ του θανάτου της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αφού την άφησα με την Ολίβια, γιατί εγώ πήγα σπίτι να πάρω ένα powerbank»

Νεαρός έβγαλε όπλο και απείλησε υπαλλήλους καθαριότητας στη Νέα Ιωνία

Ελλάδα 22.04.2026
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4:40 με τον 53χρονο υπάλληλο να καταγγέλλει πως του επιτέθηκε φραστικά γιατί, όπως τους είπε, χτύπησαν με έναν κάδο το αυτοκίνητό του

Έρχονται αυξήσεις έως και 30% στα προφυλακτικά λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Κόσμος 22.04.2026
Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία προφυλακτικών παγκοσμίως αναφέρει πως το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευτεί από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ που χτυπήθηκε στο Ομάν

Ελλάδα 22.04.2026
Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή