E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διομήδης Σπινέλλης: Η περιπέτεια του όταν φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα

Τι καταγγέλει ο καθηγητής

Δημοσίευση 22/12/2016 | 11:05

Διομήδης Σπινέλλης: Η περιπέτεια του όταν φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα

Μία περιπέτεια φαίνεται πως πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης.

O Σταύρος Θεοδωράκης αναδημοσίευσε την καταγγελία του πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, στη σελίδα του στο Facebook, ο οποίος επειδή φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπος με άνδρες της Ασφάλειας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέδειξε την καταγγελία του κ. Σπινέλλη, ο οποίος δέχθηκε έλεγχο από την ασφάλεια του πρωθυπουργού, διότι έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του την αυτοκινητοπομπή που περνούσε από μπροστά του.

Στην καταγγελία του ο κ. Σπινέλλης ανέφερε ότι: τρεις άνδρες με πολιτικά ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπινέλλης γράφει στο Facebook: «Χθες στις 9:20 το πρωί είδα στη διασταύρωση Χέυδεν και Πατησίων μια αξιωματικό της Τροχαίας με τρία αστέρια στις επωμίδες της να εκτελεί χρέη τροχονόμου (!) για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του κου πρωθυπουργού. Παράλληλα πεζοί και αυτοκίνητα συνωστίζονταν στις διαβάσεις, αφού η τροχονόμος είχε κόψει την κάθετη προς την λεωφόρο Πατησίων κίνηση. Θεώρησα το θέαμα και την ώρα του συμβάντος ενδιαφέροντα.

Έβγαλα λοιπόν με το κινητό μου τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες την ώρα που πέρναγαν σαν αστραπή τα μαύρα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες της συνοδείας. Τι το ήθελα;

Ένα λεπτό αργότερα με σταμάτησαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Μου είπαν ότι ήταν της Ασφάλειας, δείχνοντάς μου αστραπιαία κάτι που υποθέτω πως ήταν υπηρεσιακή ταυτότητα. (Δεν με άφησαν να κρατήσω τα στοιχεία τους.)

Με ρώτησαν τη δουλειά κάνω, μου ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής.

Έκανα αυτά που μου ζήτησαν, μια και άφησαν να εννοηθεί ότι διαφορετικά θα ακολουθούσαν διαδικασία προσαγωγής και εγώ δεν είχα καιρό για χάσιμο.

Παρ' όλα αυτά, η διαδικασία κράτησε περίπου 20 λεπτά. Στο χρόνο αυτό ήρθαν στη διασταύρωση για να βοηθήσουν το έργο των ανδρών της Ασφάλειας άλλοι δύο ή τέσσερις δικυκλιστές της αστυνομίας, και ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης με δύο (υποθέτω) αστυνομικούς πλήρωμα.

Συνολικά ασχολήθηκαν μαζί μου τουλάχιστον επτά άτομα.

Την ίδια στιγμή στο πλαϊνό τετράγωνο, στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχιζόταν ανενόχλητα το υπαίθριο παζάρι λαθραίων τσιγάρων και προϊόντων "μαϊμού" που δίνει στο ίδρυμα μια άθλια τριτοκοσμική εικόνα ενώ παράλληλα στερεί το χρεοκοπημένο μας κράτος από φόρους, τέλη και δασμούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται