E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά

Πάνω από Αγαθονήσι, Μακρονήσι, Ανθρωποφάγους και νήσο Κουνέλι

Δημοσίευση 19/12/2016 | 15:54

Χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά

Δύο τουρκικά F-16 και δύο F-4 προσομοίωσαν εικονικό βομβαρδισμό πάνω από Αγαθονήσι, Μακρονήσι, Ανθρωποφάγους και νήσο Κουνέλι

Χαμηλές πτήσεις πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά έκαναν το μεσημέρι της Δευτέρας δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κάνοντας ακόμη και προσομοίωση εικονικού βομβαρδισμού των ελληνικών νησιών!

Δύο τουρκικά F-4 κι ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών στις 13:32.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 13:57, τα δύο τουρκικά Phantom(F-4) πέταξαν σε χαμηλό ύψος μόλις 3.000 πόδια πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι. Ακριβώς στις 14:00 τα δύο τουρκικά F-4 βγήκαν από το FIR Αθηνών.

Το άλλο ζεύγος των τουρκικών F-16 που μπήκαν στο FIR Αθηνών μαζί με τα δύο Phantom πέταξαν δύο φορές πάνω από το Αγαθονήσι. Ξεκίνησαν τις επιθετικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, έκαναν διέλευση πάνω από το Αγαθονήσι και ξαναπέρασαν πάνω από το ίδιο νησί αλλά και από τη νησίδα Κουνέλι, βγαίνοντας από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τα δύο F-4 παρέμειναν στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό εναέριο χώρο 28 λεπτά, ενώ τα δύο F-16 χωρίς να έχουν λάβει άδεια πετούσαν πάνω και γύρω από ελληνικά νησιά επί 37 λεπτά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερχεται κακοκαιρία ‑ εξπρές: Μπουρίνια, χαλάζι και κεραυνοί στον ορίζοντα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Βίαιο τέλος στον καύσωνα των 43,5°C - επικίνδυνα μπουρίνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ομολόγησε ο 28χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Ένας 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τις Αρχές το βράδυ της Τετάρτης για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου.

Εντοπίστηκε το κινητό της Κινέζας μεσίτριας που αγνοείται: Πού στρέφεται η έρευνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση εξαφάνισης της 50χρονης Κινέζας μεσίτριας Γιου Τινγκ. Βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο.

Miss Universe ‑ Ποιος σκότωσε την 23χρονη Γουάλις Φουέντες – Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η νεαρή διαγωνιζόμενη εντοπίστηκε νεκρή μετά από μέρες σιωπής, ενώ οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Καρέτσα με συμβόλαιο έως και το 2031

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας διεθνής είναι μια ανάσα από τους Βεστφαλούς, με τη Μίλαν να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα

Πειραιάς: Γιατί υπήρξε διαρροή υγραερίου σε κλειστό βενζινάδικο – Το σκοτεινό ιστορικό του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πρατήριο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση το 2024 και σφραγίστηκε λόγω παρατυπιών, ενώ φερόταν να συνδέεται με δολοφονηθέν πρόσωπο της νύχτας.