E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πρώτη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Η πρώτη μου αίσθηση δεν ήταν να ζήσω, ήταν να μην πεθάνω πριν δω τα παιδιά»

Δημοσίευση 19/12/2016 | 11:16

Η πρώτη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Όταν μου είπαν ότι διασωληνώνομαι, η πρώτη μου αίσθηση ήταν να μην πεθάνω χωρίς να έχω δει τα παιδιά μου», αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά και σε όλους εκείνους που όπως λέει ευχήθηκαν τον θάνατο με σχόλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτό που είπα, ότι εύχομαι υγεία ακόμη και σε αυτούς που εύχονταν τον θάνατό μου, το εννοώ», δήλωσε και συνεχίζει: «δεν ήταν ένα κλισέ... όταν έχεις υποστεί μια τέτοια ταλαιπωρία, δεν θέλεις να συμβεί κάτι αντίστοιχο ούτε στον εχθρό σου».

«Ακόμη κι αν υπήρχε μια δυνατότητα νομικής κίνησης, δεν θα το έκανα» σημειώνει. Από την άλλη, δεν κρύβει ότι θα ήθελε ένα τετ α τετ με κάποιον από τους υβριστές του. «Κάποια στιγμή θα ήθελα να μιλήσω με έναν από αυτούς, να καταλάβω τι σκέφτονται... όσο κι αν σε αντιπαθεί κάποιος δεν μπορεί να εύχεται τον θάνατό σου.

«Το επιχείρημά τους ήταν: αυτός είναι ένας φασίστας που μισεί την ανθρώπινη ζωή και άρα δεν πρέπει να υπάρχουν αυτοί. Αν πράγματι θεωρούν ότι αυτό είμαι, αναρωτιέμαι σε τι διαφέρουν από εμένα αυτοί που ήθελαν να πεθάνω; Μήπως τελικά, χωρίς να το καταλαβαίνουν, είναι αυτοί που έχουν φασιστική νοοτροπία;», δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Πλεύρης.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αναθεωρείς πολλά πράγματα, αναθεωρείς τις προτεραιότητες που έχεις στη ζωή σου, έστω κι αν η καθημερινότητα είναι αμείλικτη και σε παρασύρει».

Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στο κρεβάτι του νοσοκομείου είπε: «Η πρώτη μου αίσθηση δεν ήταν να ζήσω, ήταν να μην πεθάνω πριν δω τα παιδιά». Τελικά ξυπνάει έπειτα από πέντε 24ωρα: «Νόμιζα ότι έκανα ένα απλό χειρουργείο και τελικά ήμουν πέντε ημέρες διασωληνωμένος... όταν ξύπνησα, έκανα τον σταυρό μου και είπα μακάρι να γυρίσω στην οικογένειά μου».

Ο ίδιος περιγράφει μία μάλλον τυπική επέμβαση για αντιμετώπιση κιρσών στο αριστερό πόδι, που όμως λίγο έλειψε να τον οδηγήσει στον θάνατο. Τι συνέβη; «Υποβλήθηκα σε μία επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο από γιατρό που υπηρετεί και σε δημόσιο, ως καθηγητής.

Έπειτα από 15 ημέρες έπρεπε, και χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχω οποιοδήποτε πρόβλημα, να πραγματοποιηθεί επανέλεγχος. Ο έλεγχος αυτός έγινε στο δημόσιο νοσοκομείο». Εκεί, όπως αφηγείται, υπεβλήθη σε παρακέντηση προκειμένου να αφαιρεθεί συσσωρευμένο υγρό και την επόμενη ημέρα άρχισε να ανεβάζει πυρετό και να εκδηλώνονται τα πρώτα συμπτώματα της λοίμωξης.

«Το απόγευμα της Κυριακής είχα 41 πυρετό, 220 σφύξεις και 7,5 πίεση» προσθέτοντας ότι ευρισκόμενος πλέον σε σηπτικό σοκ σώθηκε μόνον γιατί είχε την τύχη να μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τη διοίκηση του ιδιωτικού νοσοκομείου και να μεταφερθεί άμεσα σε μονάδα νοσηλείας. «Αμφιβάλλω εάν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, παρά τις καλές προθέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα μπορούσαν να γίνουν όλα με τέτοια ταχύτητα», λέει. «Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι κατά την παρακέντηση υπήρξε μόλυνση που, δυστυχώς, δεν ανιχνεύθηκε έγκαιρα ώστε να αντιμετωπιστεί. Άλλοι, δεν αποκλείουν, η μόλυνση να προϋπήρχε αλλά, λόγω του καυτηριασμού στο χειρουργημένο σημείο, να μην επεκτάθηκε πάρα μετά την παρακέντηση. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα είναι διπλάσιο από την Ευρώπη και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει», καταλήγει.

Η γυναίκα μου σήκωσε όλο το βάρος. Έπρεπε να επιστρέφει στο σπίτι και να προφασίζεται ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Να μην ξέρει τι θα γίνει, τι θα της ξημερώσει της ίδιας και των παιδιών της και να πρέπει να διαχειριστεί και τα παιδιά με έναν τρόπο. Επειδή είχε πάρει και έκταση το θέμα στα ΜΜΕ ρωτούσαν την κόρη μου και τα υπόλοιπα παιδάκια στο δημοτικό για τον μπαμπά της. Και εκείνη ρωτούσε, αντίστοιχα, τη μητέρα της γιατί δεν έχεις πάει ρούχα στον μπαμπά τόσες ημέρες που βρίσκεται στο νοσοκομείο;», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

«Αυτές οι ημέρες που ήμουν στην εντατική, διασωληνωμένος, που έπαιζα με τον θάνατο...» και έπειτα από μία σύντομη παύση προσθέτει: «εύχομαι κανείς να μην περάσει μια τέτοια ταλαιπωρία ποτέ... ύστερα από αυτό αξιολογείς τα πάντα διαφορετικά».

Σε σχετική ερώτηση για την Χρυσή Αυγή ανέφερε: «δεν θεωρώ ότι έχω σχέση με αυτούς τους ανθρώπους», για να προσθέσει: «Ακόμη και για τον πατέρα μου, ο οποίος είναι εκφραστής του εθνικοσοσιαλισμού και δεν το έχει κρύψει και το γράφει στα βιβλία του, είναι εντελώς διαφορετικό να γράφεις κάτι και εντελώς διαφορετικό να προβαίνεις σε πράξεις βίας και η Χρυσή Αυγή έχει προβεί σε πράξεις βίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σφοδρή επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Κάγια Κάλλας για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο Γεδεών Σάαρ κατηγόρησε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για «αριστούργημα υποκρισίας» μετά τις δηλώσεις της στην Αγκυρα στις 30 Ιουνίου, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Εμμονικός γαμπρός με την κουνιάδα για 10 χρόνια: Τη στραγγάλισε και τη βίασε ενώ έλειπε η αδελφή της

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Εκμεταλλεύτηκε την απουσία της συζύγου του και παρέσυρε σε θανάσιμη παγίδα την κουνιάδα του

Μεγάλη φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας: 112 για εκκένωση του οικισμού Σφάκα, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή - Κινητοποιήθηκαν 110 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για τον συντονισμό τους

Εφιάλτης για 20χρονη στη Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο νοσοκομείο για αφαίρεση κύστης κόκκυγα και κατέληξε με εγκαύματα τρίτου βαθμού

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Τι λέει η ίδια για την περιπέτειά της στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος - Η ζημιά που υπέστη η νεαρή γυμνάστρια, είναι τόσο σοβαρή που από τις αρχές Μαΐου έως και σήμερα αδυνατεί να περπατήσει - Στο νοσοκομείο είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες

Τέλος εποχής για ένα δίκτυο 150 ετών: Τι σηματοδοτεί η απόφαση της Φινλανδίας

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η Φινλανδία έγινε η τελευταία χώρα που αποσύνδεσε το παραδοσιακό δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας χαλκού, κλείνοντας έναν κύκλο σχεδόν 150 χρόνων.

Σοβαρό ατύχημα στη Βέροια: 17χρονος παρέσυρε με τρακτέρ τον θείο του

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 44χρονος

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εξαφάνιση γυναίκας οδηγού ταξί μαζί με το όχημά της

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Περίπου 30 ώρες έχουν περάσει και ούτε η αστυνομία ούτε τα συγγενικά πρόσωπά της έχουν καταφέρει να τη βρουν

Συναγερμός στην Αμβέρσα: Φωτιά σε δεκαώροφη πολυκατοικία ‑ Αναφορές για πολλούς νεκρούς

Ελλάδα 01.07.2026
Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Λεβέντης σε ηλικία 75 χρονών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον γιο του

Τραγικός θάνατος αστέγου: Τον χτύπησε όχημα καθαρισμού παραλίας ενώ κοιμόταν στην άμμο

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο δυστυχής άνδρας ήταν τυλιγμένος με κουβέρτα στην αμμουδιά και δεν έγινε αντιληπτός από τον οδηγό

Νυχτερίδα με λύσσα δάγκωσε 6χρονη που σκαρφάλωνε σε δέντρο – Ξεκίνησε θεραπεία

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το παιδί δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της οικογένειάς του στις ΗΠΑ και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι το ζώο ήταν φορέας λύσσας

Μερομήνια: Τι λέει η λαϊκή πρόγνωση για τον καιρό τον Ιούλιο

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η λαϊκή παράδοση αποκαλύπτει τι καιρό να περιμένουμε το καλοκαίρι