E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πρώτη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Η πρώτη μου αίσθηση δεν ήταν να ζήσω, ήταν να μην πεθάνω πριν δω τα παιδιά»

Δημοσίευση 19/12/2016 | 11:16

Η πρώτη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Όταν μου είπαν ότι διασωληνώνομαι, η πρώτη μου αίσθηση ήταν να μην πεθάνω χωρίς να έχω δει τα παιδιά μου», αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά και σε όλους εκείνους που όπως λέει ευχήθηκαν τον θάνατο με σχόλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτό που είπα, ότι εύχομαι υγεία ακόμη και σε αυτούς που εύχονταν τον θάνατό μου, το εννοώ», δήλωσε και συνεχίζει: «δεν ήταν ένα κλισέ... όταν έχεις υποστεί μια τέτοια ταλαιπωρία, δεν θέλεις να συμβεί κάτι αντίστοιχο ούτε στον εχθρό σου».

«Ακόμη κι αν υπήρχε μια δυνατότητα νομικής κίνησης, δεν θα το έκανα» σημειώνει. Από την άλλη, δεν κρύβει ότι θα ήθελε ένα τετ α τετ με κάποιον από τους υβριστές του. «Κάποια στιγμή θα ήθελα να μιλήσω με έναν από αυτούς, να καταλάβω τι σκέφτονται... όσο κι αν σε αντιπαθεί κάποιος δεν μπορεί να εύχεται τον θάνατό σου.

«Το επιχείρημά τους ήταν: αυτός είναι ένας φασίστας που μισεί την ανθρώπινη ζωή και άρα δεν πρέπει να υπάρχουν αυτοί. Αν πράγματι θεωρούν ότι αυτό είμαι, αναρωτιέμαι σε τι διαφέρουν από εμένα αυτοί που ήθελαν να πεθάνω; Μήπως τελικά, χωρίς να το καταλαβαίνουν, είναι αυτοί που έχουν φασιστική νοοτροπία;», δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Πλεύρης.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αναθεωρείς πολλά πράγματα, αναθεωρείς τις προτεραιότητες που έχεις στη ζωή σου, έστω κι αν η καθημερινότητα είναι αμείλικτη και σε παρασύρει».

Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στο κρεβάτι του νοσοκομείου είπε: «Η πρώτη μου αίσθηση δεν ήταν να ζήσω, ήταν να μην πεθάνω πριν δω τα παιδιά». Τελικά ξυπνάει έπειτα από πέντε 24ωρα: «Νόμιζα ότι έκανα ένα απλό χειρουργείο και τελικά ήμουν πέντε ημέρες διασωληνωμένος... όταν ξύπνησα, έκανα τον σταυρό μου και είπα μακάρι να γυρίσω στην οικογένειά μου».

Ο ίδιος περιγράφει μία μάλλον τυπική επέμβαση για αντιμετώπιση κιρσών στο αριστερό πόδι, που όμως λίγο έλειψε να τον οδηγήσει στον θάνατο. Τι συνέβη; «Υποβλήθηκα σε μία επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο από γιατρό που υπηρετεί και σε δημόσιο, ως καθηγητής.

Έπειτα από 15 ημέρες έπρεπε, και χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχω οποιοδήποτε πρόβλημα, να πραγματοποιηθεί επανέλεγχος. Ο έλεγχος αυτός έγινε στο δημόσιο νοσοκομείο». Εκεί, όπως αφηγείται, υπεβλήθη σε παρακέντηση προκειμένου να αφαιρεθεί συσσωρευμένο υγρό και την επόμενη ημέρα άρχισε να ανεβάζει πυρετό και να εκδηλώνονται τα πρώτα συμπτώματα της λοίμωξης.

«Το απόγευμα της Κυριακής είχα 41 πυρετό, 220 σφύξεις και 7,5 πίεση» προσθέτοντας ότι ευρισκόμενος πλέον σε σηπτικό σοκ σώθηκε μόνον γιατί είχε την τύχη να μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τη διοίκηση του ιδιωτικού νοσοκομείου και να μεταφερθεί άμεσα σε μονάδα νοσηλείας. «Αμφιβάλλω εάν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, παρά τις καλές προθέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα μπορούσαν να γίνουν όλα με τέτοια ταχύτητα», λέει. «Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι κατά την παρακέντηση υπήρξε μόλυνση που, δυστυχώς, δεν ανιχνεύθηκε έγκαιρα ώστε να αντιμετωπιστεί. Άλλοι, δεν αποκλείουν, η μόλυνση να προϋπήρχε αλλά, λόγω του καυτηριασμού στο χειρουργημένο σημείο, να μην επεκτάθηκε πάρα μετά την παρακέντηση. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα είναι διπλάσιο από την Ευρώπη και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει», καταλήγει.

Η γυναίκα μου σήκωσε όλο το βάρος. Έπρεπε να επιστρέφει στο σπίτι και να προφασίζεται ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Να μην ξέρει τι θα γίνει, τι θα της ξημερώσει της ίδιας και των παιδιών της και να πρέπει να διαχειριστεί και τα παιδιά με έναν τρόπο. Επειδή είχε πάρει και έκταση το θέμα στα ΜΜΕ ρωτούσαν την κόρη μου και τα υπόλοιπα παιδάκια στο δημοτικό για τον μπαμπά της. Και εκείνη ρωτούσε, αντίστοιχα, τη μητέρα της γιατί δεν έχεις πάει ρούχα στον μπαμπά τόσες ημέρες που βρίσκεται στο νοσοκομείο;», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

«Αυτές οι ημέρες που ήμουν στην εντατική, διασωληνωμένος, που έπαιζα με τον θάνατο...» και έπειτα από μία σύντομη παύση προσθέτει: «εύχομαι κανείς να μην περάσει μια τέτοια ταλαιπωρία ποτέ... ύστερα από αυτό αξιολογείς τα πάντα διαφορετικά».

Σε σχετική ερώτηση για την Χρυσή Αυγή ανέφερε: «δεν θεωρώ ότι έχω σχέση με αυτούς τους ανθρώπους», για να προσθέσει: «Ακόμη και για τον πατέρα μου, ο οποίος είναι εκφραστής του εθνικοσοσιαλισμού και δεν το έχει κρύψει και το γράφει στα βιβλία του, είναι εντελώς διαφορετικό να γράφεις κάτι και εντελώς διαφορετικό να προβαίνεις σε πράξεις βίας και η Χρυσή Αυγή έχει προβεί σε πράξεις βίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος 15.06.2026
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη

Αίγιο: Καταρρέει το σενάριο του Ιταλού ‑ Βρέθηκαν «κατασκευασμένα» αποτυπώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στοιχεία που βρέθηκαν στη μονοκατοικία «μαρτυρούν» την ερασιτεχνική προσπάθεια του δράστη να σκηνοθετήσει τη σκηνή του εγκλήματος

Καρχαρίας ‑ «φάντασμα» καταγράφηκε ζωντανός – Επιστήμονες μιλούν για μοναδική ανακάλυψη

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Ένα «ζωντανό απολίθωμα» ηλικίας 125 εκατομμυρίων ετών

Ελεύθερος ο 35χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι τράβηξε καταλάθος φωτογραφία

Ελλάδα 15.06.2026
Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του