E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ερντογάν προτείνει... ησυχία στο σeξ και βία για τιμωρία των γυναικών σε νέο βιβλίο του AKP

Περιλαμβάνει πλήθος οπισθοδρομικών συμβουλών προς τους νέους της χώρας

Δημοσίευση 16/12/2016 | 21:20

Ο Ερντογάν προτείνει... ησυχία στο σeξ και βία για τιμωρία των γυναικών σε νέο βιβλίο του AKP

Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε στην πόλη της Κιουτάχειας (250 χλμ από την Κωνσταντινούπολη) και διανεμήθηκε από την τοπική δημοτική αρχεί έχει προκαλέσει πολιτική ένταση στην Τουρκία. Το κόμμα CHP που βρίσκεται στην αντιπολίτευση ανέδειξε το θέμα, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή η δημοτική αρχή πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα AKP του Ρετζέπ Ερντογάν.

Και οι αντιδράσεις δεν είναι χωρίς βάση καθώς το βιβλίο προωθεί την πολυγαμία, ενθαρρύνει τη βία εναντίον των γυναικών ως μέσο τιμωρίας, συστήνει στους άνδρες να προτιμούν παρθένες συζύγους και ζητά ησυχία κατά τη διάρκεια του σεξ για να αποφευχθεί η γέννηση τραυλών παιδιών.

Στις σελίδες του βιβλίου αναφέρεται πως μια γυναίκα θα πρέπει να παραμένει υπάκουη στον σύζυγό της "να σιωπά και να απολογείται αμέσως όταν εκείνος νευριάζει μαζί της". Σε άλλο σημείο περιλαμβάνεται ο ισχυρισμός ότι η πολυγαμία μπορεί να είναι θετική για το ζευγάρι, καθώς προάγει τον... ανταγωνισμό. "Ένας άνδρας που έχει παντρευτεί μια κακότροπη γυναίκα, αντί να χωρίσει και να την αφήσει σε κάποιον άλλον, μπορεί να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα χωρίς να πάρει διαζύγιο. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ανταγωνισμό" σημειώνεται στο εγχειρίδιο. Επιπλέον, συστήνει στο ζευγάρι να μην μιλά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς μπορεί κάτι τέτοιο να προκαλέσει τραυλισμό στο παιδί που θα γεννηθεί.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Η βουλευτής της αντιπολίτευσης Fatma Kaplan Hurriyet, ανέφερε στο τουρκικό κοινοβούλιο πως το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο φαντασιόπληκτο και ανήθικο περιεχόμενο: "Το βιβλίο που διανεμήθηκε από τη δημοτική αρχή είναι ανήθικο. Υποστηρίζει πως το μπαλέτο και το θέατρο είναι εστίες δαιμόνων, πως οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να γυμνάζονται σε γυμναστήρια ή πάρκα και ενθαρρύνει τη βία εναντίων γυναικών τονίζοντας πως αν κανείς χτυπά τη σύντροφό του, εκείνη θα τον αγαπά και θα τον θέλει ακόμη περισσότερο. Επίσης, αναφέρει πως παιδιά μεταξύ 10 και 12 ετών θα έπρεπε να μπορούν να παντρεύονται μεταξύ τους".

Το ενδιαφέρον είναι ότι και στελέχη της κυβέρνησης αντέδρασαν σε αυτή την ενέργεια. Ο υπουργός παιδείας Ismet Yilmaz χαρακτήρισε το εγχειρίδιο "πρωτόγονο". "Ο καθένας μπορεί να διανείμει βιβλία όπως θέλει, αλλά οι άνθρωποι οφείλουν να διαθέτουν ισορροπία. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε γνώμες που είναι πρωτόγονες και αντιεπιστημονικές" τόνισε ο υπουργός.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Ελλάδα 26.04.2024
Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Καιρός 26.04.2024
Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με μηχανή

Ελλάδα 26.04.2024
Ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε με ταχύτητα σε κάδους απορριμμάτων

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Ελλάδα Χτες
Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού