E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέσσερα «δάχτυλα» δεν θα έχει μόνο η Kit Kat (και ποιός ήταν ο ρόλος της Ελλάδας στην απόφαση)

Εκδόθηκε η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ

Δημοσίευση 16/12/2016 | 20:45

Τέσσερα «δάχτυλα» δεν θα έχει μόνο η Kit Kat  (και ποιός ήταν ο ρόλος της Ελλάδας στην απόφαση)

Η Nestle έχασε στα δικαστήρια μια πολύ κρίσιμη μάχη για να κατοχυρώσει το σχήμα των «τεσσάρων δαχτύλων» για την αγαπημένη σοκολάτα Kit Kat. Πλέον και άλλες εταιρίες θα μπορούν να παράγουν ανάλογα προϊόντα. Και σε αυτή την εξέλιξη είχαμε κάποιο ρόλο και εμείς οι Ελληνες!

Η Nestle ισχυρίστηκε ότι το σχήμα της παραπέμπει μόνο στην Kit Kat από τότε που κυκλοφόρησε το 1935 και ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα για να το αποδείξει. Το 90% των ερωτηθέντων όταν έβλεπαν το σχήμα με τις τέσσερις μπάρες απαντούσαν αυθόρμητα ότι πρόκειται για την Kit Kat.

Ωστόσο το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ δεν δέχτηκε ότι αυτό αρκούσε για να κατοχυρωθεί το σχήμα στη σοκολάτα. Μάλιστα το Δικαστήριο απεφάνθη ότι βάσει των ερευνών, είχε σημασία ότι σε κάποιες χώρες δεν αναγνώριζαν την Kit Kat. Και οι χώρες της Ευρώπης όπου δεν είναι διαδεδομένο το σχήμα της Kit Kat είναι μόνο το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα.

Πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται μία μεγάλη κόντρα με την Cadbury. Το 2007, η Cadbury ζήτησε από το EUIPO να κηρύξει άκυρο το σήμα «Kit Kat 4 barres» όμως το 2012 η αίτησή της απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι το σήμα της Nestle είχε αποκτήσει διακριτικό χαρακτήρα λόγω της χρήσης που του είχε γίνει εντός της Ένωσης. Τότε ασκήθηκε προσφυγή στο Γενικό Δικαστήριο με αίτημα την ακύρωση της απόφασης και κάπως έτσι η Kit Kat... έχασε.

Σύμφωνα με το Γενικό Δικαστήριο η αρχική απόφαση δεν ήταν έγκυρη, καθώς αφενός, να εξετάσει πώς το ενδιαφερόμενο κοινό αντιλαμβανόταν το σήμα, συγκεκριμένα, σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, και, αφετέρου, να αξιολογήσει τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν προσκομιστεί σε σχέση με τα εν λόγω κράτη μέλη.

Έτσι, το γνωστό σχήμα της αγαπημένης σοκολάτας μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται εκτός από τη Nestle και από άλλες εταιρείες στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους