E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Για πρώτη φορά τρανσέξoυαλ άτομο στο εξώφυλλο του National Geographic

Πρόκειται για την Avery Jackson, μια 9χρονη διεμφυλική από το Κάνσας

Δημοσίευση 16/12/2016 | 19:18

Για πρώτη φορά τρανσέξoυαλ άτομο στο εξώφυλλο του National Geographic

Το τεύχος Ιανουαρίου 2017 του National Geographic χαρακτηρίζεται ήδη εμβληματικό καθώς είναι το πρώτο στην ιστορία του περιοδικού που στο εξώφυλλο φιγουράρει ένα transgender άτομο. Πρόκειται για την 9χρονη Avery Jackson από το Κάνσας.

Με γενικό τίτλο «Gender Revolution» και προϊδεάζοντας για τα επιμέρους θέματα, όπως «Η επιστήμη του φύλου», «Φτιάχνοντας έναν άντρα» και «Κορίτσια σε κίνδυνο», το εξώφυλλο δείχνει την μικρή Avery να κάθεται χαλαρή σε μια πολυθρόνα κι από κάτω της τη λεζάντα: «Το καλύτερο στο να είσαι κορίτσι είναι πως τώρα δεν χρειάζεται να προσποιούμαι πως είμαι αγόρι».

Στην οικογένεια της 9χρονης όλοι δηλώνουν από χρόνια υποστηρικτές των δικαιωμάτων των transgender ατόμων και η μητέρα της έχει μιλήσει στο παρελθόν δημοσίως για την ιστορία της κόρης σε βίντεο σε Youtube και GLAAD.

Μάλιστα, ήταν εκείνη που έκανε πρώτη γνωστό το ότι η Avery θα είναι στο εξώφυλλο του National Geographic, ανεβάζοντας την είδηση στον λογαριασμό της στο Twitter. «Τρέμω τόσο πολύ που μετά βίας πληκτρολογώ. Σας ευχαριστώ που επιλέξατε την Avery!» έγραψε η Debi Jackson.

Ο πατέρας της μικρής δήλωσε στους New York Times πώς το να μεγαλώνεις ένα παιδί τρανσέξουαλ είναι το ίδιο με το να μεγαλώνεις οποιοδήποτε παιδί. Ο ρόλος του γονιού, όπως υπογράμμισε, δεν αλλάζει. «Το μόνο πράγμα που έχω μεταδώσει στην κόρη μου είναι πολύ απλό: αγάπησε τον εαυτό σου και δείξε αγάπη στους άλλους» έγραψε ο ίδιος ο Tim Jackson στους New York Times.

Η πρώτη φορά που η Avery δήλωσε στην μητέρα της πως είναι κορίτσι ήταν σε ηλικία μόλις 4 ετών. Εκείνη την περίοδο αποφάσισαν να την πάνε στο γιατρό που διέγνωσε «δυσφορία του φύλου». Τον Φεβρουάριο του 2012 ήταν η πρώτη φορά που η Avery πήγε στο σχολείο της φορώντας κοριτσίστικα ρούχα. Οι συμμαθητές της όμως την αντιμετώπισαν με bullying με αποτέλεσμα οι γονείς της να πάρουν την απόφαση να αφήσει το σχολείο και να κάνει μαθήματα κατ' οίκον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατιμήσεις κατά 12% σε φρούτα και λαχανικά στα σούπερ μάρκετ κρατούν «ζωντανό» τον πληθωρισμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε χαμηλό επταμήνου καταγράφεται ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αξιοσημείωτες είναι οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά

Ναύπακτος: Μητέρα έσωσε την τελευταία στιγμή το παιδί της από αυτοκίνητο που καρφώθηκε σε κατάστημα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο από τη στιγμή του συμβάντος πραγματικά σοκάρει

Θερμαϊκός: Νέα έξαρση φυτοπλαγκτόν καλύπτει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχει καλυφθεί μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου

Η Δήλος βυθίζεται ένα εκατοστό τον χρόνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μελέτης

Καλαμάτα: Με GPS, κοριούς και ψεύτικα προφίλ παρακολουθούσε τη Βασιλική ο 41χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητούσε καθημερινά και επίμονα από τον σύζυγό της έναν ειρηνικό χωρισμό

Πανζουρλισμός για Σπανούλη: Έπεσε το σάιτ της ΚΑΕ Αρης όταν ανακοινώθηκε ο «Kill Bill»!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εποχή Βασίλη Σπανούλη στον Αρη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο

Καλλιάνος ‑ Κακοκαιρία express και μετά 36άρια ‑ Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μπόρες και καταιγίδες από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται από το Σάββατο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάτα γνωστής εταιρείας ‑ Μην την καταναλώσετε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα δύο αδελφάκια βρίσκονται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας δίπλα τους ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα