E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέντε χρόνια φυλακή, χωρίς ελαφρυντικά, στον 32χρονο Σύρο που κακοποιούσε το γιο του

Κακοποιούσε στο ντους το 3χρονο παιδί του

Δημοσίευση 16/12/2016 | 13:02

Πέντε χρόνια φυλακή, χωρίς ελαφρυντικά, στον 32χρονο Σύρο που κακοποιούσε το γιο του

Στον δράστη της κακοποίησης του 3χρονου γιου του δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού

Ένοχο για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου, χωρίς μάλιστα ελαφρυντικά, έκρινε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου τον 32χρονο Σύρο.

Στον δράστη της κακοποίησης του 3χρονου γιου του δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού.

« Άσκησε συνειδητή βία σε βάρους του μικρού, με σκοπό μέσω αυτή της βίας, να εκβιάσει τη μητέρα του ανηλίκου να έρθει από την Τουρκία στη Χίο. Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση όπου χρησιμοποιείται ένα μέλος της οικογένειας για να εκβιαστεί ένα άλλο μέλος της οικογένειας. Προτείνω την ενοχή και για τις δύο πράξεις που είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα», είπε η Εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Η μεταμέλεια δεν είναι αληθινή, περισσότερο νοιάζεται για το άτομό του παρά για τα όσα προκάλεσε το παιδί».

Η δίκη

Ο 32χρονος πέρασε το κατώφλι του Πρωτοδικείου Χίου λίγα λεπτά πριν τις 11:00 το πρωί. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του 3μελους Πλημμελειοδικείου Χίου χωρίς δικηγόρο αφού κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεση. Το Δικαστήριο αυτεπάγγελτα διόρισε ως δικηγόρο του κατηγορουμένου την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, προκειμένου να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά τον διορισμό της κ. Ζαννάρα η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Τομπάζη διέκοψε τη δίκη προκειμένου ο κατηγορούμενος να έρθει σε επαφή με τη συνήγορο υπεράσπισής του.

Η εκδίκαση συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα με την κατάθεση του Αστυνομικού ο οποίος είπε ότι 32χρονος εντοπίστηκε στον καταυλισμό της Σούδας, έπειτα από καταγγελία του Χαμόγελου του Παιδιού.

Όπως κατέθεσε ο Αστυνομικός, ο 32χρονος ήθελε να κάνει τη γυναίκα του να τον λυπηθεί και να έρθει στην Ελλάδα, αφού τον είχε εγκαταλείψει και παρέμενε στην Τουρκία. Το Δικαστήριο απηύθηνε ερωτήματα για το βίντεο που απεικονίζει τον 32χρονο να κακοποιεί το ανήλικο στη ντουζιέρα, με τον Αστυνομικό να καταθέτει ότι δέχθηκε 11 χτυπήματα από τα οποία θα μπορούσε το παιδί να είχε χτυπήσει σοβαρά.

Σοκαρισμένη η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από τον 32χρονο να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων.

«Πως ένας άντρας μπορεί να αγαπάει τη γυναίκα του και να μην αγαπάει το παιδί που γέννησε με αυτή τη γυναίκα; Με τι καρδιά το έκανε αυτό; Από τι είναι κατασκευασμένος αυτός ο άνθρωπος;», ρώτησε η κ. Τομπάζη.

Με δάκρυα στα μάτια ο κατηγορούμενος ζήτησε «Χίλια συγγνώμη» για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο «τι να την κάνω εγώ τη συγγνώμη; Κατέστρεψε το ίδιο του το παιδί. Αυτά τα κλαψοτέτοια όχι σε εμάς».

Στην ερώτηση γιατί η γυναίκα του δεν ήρθε μαζί του, η απάντησή του ήταν γιατί «βρήκε γκόμενους».

Τελικά το Δικαστήριο επέβαλε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον 32χρονο. Η αρχική ποινή ήταν 4 έτη για ενδοοικογενειακή βία και 2 έτη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου αλλά η τελική ποινή ορίστηκε στα 5 έτη.

Η πρόεδρος μάλιστα ευχήθηκε καλές γιορτές στον 32χρονο, αλλά… εντός των φυλακών όπου μεταφέρθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης

Ομογενής πρώην γιατρός στην Αυστραλία κατηγορείται για 148 υποθέσεις βιασμών και σeξουαλικών επιθέσεων

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Ο οικογενειακός γενικός ιατρός εργαζόταν σε ιατρικό κέντρο μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2021 και απολύθηκε από τη θέση του διευθυντή πέρυσι

Τέλος τα Airbnb στη Βαρκελώνη: «Μέσα σε έναν χρόνο θα δείτε τη νέα Boquería»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
«Mόνο τυχαία δεν είναι» η αλλαγή στάσης, σχολιάζει ο Guardian - Τα μέτρα για τον υπερτουρισμό

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέο τριήμερο έντονης αστάθειας, τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Ο άστατος καιρός θα μας «συντροφεύει» μέχρι κα το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο

Ηράκλειο: Κατασκευάστηκε «η μεγαλύτερη κρητική λύρα στον κόσμο»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Χρειάστηκε 6 μήνες για να ολοκληρωθεί!

Oδηγός λεωφορείου γρονθοκόπησε 15χρονο με αναπηρία επειδή δεν είχε εισιτήριο»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Η αστυνομία επεξεργάζεται το βιντεοληπτικό υλικό για να ανασυνθέσει την ακριβή ακολουθία των γεγονότων

Συναγερμός στη Λιθουανία για πιθανή επίθεση από drones: Σε καταφύγια πρόεδρος και πρωθυπουργός

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
«Αεροπορικός συναγερμός! Μεταβείτε αμέσως σε καταφύγιο»

Νέα Υόρκη: Πάρκαρε, άνοιξε την πόρτα, έπεσε σε ανοικτό υπόνομο και σκοτώθηκε

Κόσμος 20.05.2026
Τραγικός θάνατος για μια 56χρονη στο Μανχάταν

Αρμενία: Κατασκευάζεται άγαλμα του Ιησού που θα φτάνει τα 77 μέτρα

Κόσμος 20.05.2026
Το έργο ανεγείρεται στο όρος Χάτις κοντά στο Γερεβάν και χρηματοδοτείται από τον Αρμένιο δισεκατομμυριούχο Γκαγκίκ Τσαρουκιάν

Ανατροπή στην ιστορία της Ιαπωνίας: Νέα ανάλυση DNA αποκαλύπτει «κρυφό» πρόγονο

Κόσμος 20.05.2026
Νέα γενετική έρευνα στην Ιαπωνία αποκαλύπτει μια άγνωστη προγονική ομάδα και DNA Νεάντερταλ που συνδέεται με σύγχρονες ασθένειες

Έμπολα: «Σκάβουμε τάφους και θάβουμε νεκρούς χωρίς γάντια»

Κόσμος 20.05.2026
Συναγερμός καθώς εξαπλώνεται η επιδημία