E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέντε χρόνια φυλακή, χωρίς ελαφρυντικά, στον 32χρονο Σύρο που κακοποιούσε το γιο του

Κακοποιούσε στο ντους το 3χρονο παιδί του

Δημοσίευση 16/12/2016 | 13:02

Πέντε χρόνια φυλακή, χωρίς ελαφρυντικά, στον 32χρονο Σύρο που κακοποιούσε το γιο του

Στον δράστη της κακοποίησης του 3χρονου γιου του δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού

Ένοχο για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου, χωρίς μάλιστα ελαφρυντικά, έκρινε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου τον 32χρονο Σύρο.

Στον δράστη της κακοποίησης του 3χρονου γιου του δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού.

« Άσκησε συνειδητή βία σε βάρους του μικρού, με σκοπό μέσω αυτή της βίας, να εκβιάσει τη μητέρα του ανηλίκου να έρθει από την Τουρκία στη Χίο. Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση όπου χρησιμοποιείται ένα μέλος της οικογένειας για να εκβιαστεί ένα άλλο μέλος της οικογένειας. Προτείνω την ενοχή και για τις δύο πράξεις που είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα», είπε η Εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Η μεταμέλεια δεν είναι αληθινή, περισσότερο νοιάζεται για το άτομό του παρά για τα όσα προκάλεσε το παιδί».

Η δίκη

Ο 32χρονος πέρασε το κατώφλι του Πρωτοδικείου Χίου λίγα λεπτά πριν τις 11:00 το πρωί. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του 3μελους Πλημμελειοδικείου Χίου χωρίς δικηγόρο αφού κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεση. Το Δικαστήριο αυτεπάγγελτα διόρισε ως δικηγόρο του κατηγορουμένου την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, προκειμένου να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά τον διορισμό της κ. Ζαννάρα η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Τομπάζη διέκοψε τη δίκη προκειμένου ο κατηγορούμενος να έρθει σε επαφή με τη συνήγορο υπεράσπισής του.

Η εκδίκαση συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα με την κατάθεση του Αστυνομικού ο οποίος είπε ότι 32χρονος εντοπίστηκε στον καταυλισμό της Σούδας, έπειτα από καταγγελία του Χαμόγελου του Παιδιού.

Όπως κατέθεσε ο Αστυνομικός, ο 32χρονος ήθελε να κάνει τη γυναίκα του να τον λυπηθεί και να έρθει στην Ελλάδα, αφού τον είχε εγκαταλείψει και παρέμενε στην Τουρκία. Το Δικαστήριο απηύθηνε ερωτήματα για το βίντεο που απεικονίζει τον 32χρονο να κακοποιεί το ανήλικο στη ντουζιέρα, με τον Αστυνομικό να καταθέτει ότι δέχθηκε 11 χτυπήματα από τα οποία θα μπορούσε το παιδί να είχε χτυπήσει σοβαρά.

Σοκαρισμένη η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από τον 32χρονο να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων.

«Πως ένας άντρας μπορεί να αγαπάει τη γυναίκα του και να μην αγαπάει το παιδί που γέννησε με αυτή τη γυναίκα; Με τι καρδιά το έκανε αυτό; Από τι είναι κατασκευασμένος αυτός ο άνθρωπος;», ρώτησε η κ. Τομπάζη.

Με δάκρυα στα μάτια ο κατηγορούμενος ζήτησε «Χίλια συγγνώμη» για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο «τι να την κάνω εγώ τη συγγνώμη; Κατέστρεψε το ίδιο του το παιδί. Αυτά τα κλαψοτέτοια όχι σε εμάς».

Στην ερώτηση γιατί η γυναίκα του δεν ήρθε μαζί του, η απάντησή του ήταν γιατί «βρήκε γκόμενους».

Τελικά το Δικαστήριο επέβαλε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον 32χρονο. Η αρχική ποινή ήταν 4 έτη για ενδοοικογενειακή βία και 2 έτη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου αλλά η τελική ποινή ορίστηκε στα 5 έτη.

Η πρόεδρος μάλιστα ευχήθηκε καλές γιορτές στον 32χρονο, αλλά… εντός των φυλακών όπου μεταφέρθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Εύβοια ‑ Αισθητός και στην Αττική

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Το εστιακό βάθος της νέας δόνησης εκτιμήθηκε στα 5 χιλιόμετρα

Ρόδος: Μαχαιρωμένος νεκρός από τον φίλο του – Τραγωδία στις Καλυθιές

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι δύο άνδρες φέρεται να ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση

Χανιά: Σύλληψη άνδρα που παρενόχλησε ανήλικα αγόρια – Τους πρότεινε χρήματα για να πάνε μαζί του

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Μετά από καταγγελία των γονέων, ο 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη την επόμενη μέρα στο Ενετικό Λιμάνι

Δολοφονήθηκε στο Λονδίνο ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής Talay Riley

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Ο Talay Riley έχασε τη ζωή του από επίθεση με μαχαίρι στο ανατολικό Λονδίνο

Σύλληψη 70χρονου Γάλλου για την πυρκαγιά στο Λουτράκι – Σε ύφεση το μέτωπο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 15:45 σε δασική έκταση, με ανέμους μέτριας έντασης να πνέουν στην περιοχή

Τροχαίο στη Σαντορίνη: Ένας νεκρός και μία σοβαρά τραυματισμένη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Μετωπική σύγκρουση μοτοσικλέτας με ΙΧ - ο 50χρονος οδηγός του δικύκλου έχασε τη ζωή του, ενώ η 24χρονη συνεπιβάτισσά του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Βρέφος 4 μηνών εκτοξεύεται από SUV σε τρομακτική καταδίωξη με αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Τέσσερα παιδιά επέβαιναν στο όχημα - την παρουσία τους αγνοούσε η αστυνομία όταν ξεκίνησε την καταδίωξη, όπως υποστηρίζει

Αυστρία: 28χρονος φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύντροφό του επιχειρώντας να της κόψει τη θηλή

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Το περιστατικό στο St. Pölten πυροδότησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο το μεταναστευτικό

Μέση Ανατολή: Σε μια κλωστή η εκεχειρία ‑ Ιράν σε Ισραήλ: «Κόλαση αν ο Σατανάς κάνει άλλο ένα λάθος»

Κόσμος 08.06.2026
Η πιο επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέσα Ανατολή μετά την εκεχειρία της 8ης Απριλίου - Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα προβεί σε λίγο σε δηλώσεις στα ΜΜΕ

Αυτή είναι η ποινή για Γιαννακόπουλο και Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Δείτε την ανακοίνωση

Η μεταγραφική «βόμβα» που κυνηγάει ο Ηρακλής

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Τι αποκαλύπτουν οι Ιταλοί

Χαοτικές εικόνες στο αεροδρόμιο του Δελχί: Υπάλληλοι «κυνηγούν» τον εξοπλισμό που παρασύρουν άνεμοι

Κόσμος 08.06.2026
Προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αεροσκάφη από τον «εκτός ελέγχου» εξοπλισμό που παρασύρθηκε από την ξαφνική μπόρα