E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέντε χρόνια φυλακή, χωρίς ελαφρυντικά, στον 32χρονο Σύρο που κακοποιούσε το γιο του

Κακοποιούσε στο ντους το 3χρονο παιδί του

Δημοσίευση 16/12/2016 | 13:02

Πέντε χρόνια φυλακή, χωρίς ελαφρυντικά, στον 32χρονο Σύρο που κακοποιούσε το γιο του

Στον δράστη της κακοποίησης του 3χρονου γιου του δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού

Ένοχο για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου, χωρίς μάλιστα ελαφρυντικά, έκρινε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου τον 32χρονο Σύρο.

Στον δράστη της κακοποίησης του 3χρονου γιου του δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού.

« Άσκησε συνειδητή βία σε βάρους του μικρού, με σκοπό μέσω αυτή της βίας, να εκβιάσει τη μητέρα του ανηλίκου να έρθει από την Τουρκία στη Χίο. Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση όπου χρησιμοποιείται ένα μέλος της οικογένειας για να εκβιαστεί ένα άλλο μέλος της οικογένειας. Προτείνω την ενοχή και για τις δύο πράξεις που είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα», είπε η Εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Η μεταμέλεια δεν είναι αληθινή, περισσότερο νοιάζεται για το άτομό του παρά για τα όσα προκάλεσε το παιδί».

Η δίκη

Ο 32χρονος πέρασε το κατώφλι του Πρωτοδικείου Χίου λίγα λεπτά πριν τις 11:00 το πρωί. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του 3μελους Πλημμελειοδικείου Χίου χωρίς δικηγόρο αφού κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεση. Το Δικαστήριο αυτεπάγγελτα διόρισε ως δικηγόρο του κατηγορουμένου την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, προκειμένου να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά τον διορισμό της κ. Ζαννάρα η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Τομπάζη διέκοψε τη δίκη προκειμένου ο κατηγορούμενος να έρθει σε επαφή με τη συνήγορο υπεράσπισής του.

Η εκδίκαση συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα με την κατάθεση του Αστυνομικού ο οποίος είπε ότι 32χρονος εντοπίστηκε στον καταυλισμό της Σούδας, έπειτα από καταγγελία του Χαμόγελου του Παιδιού.

Όπως κατέθεσε ο Αστυνομικός, ο 32χρονος ήθελε να κάνει τη γυναίκα του να τον λυπηθεί και να έρθει στην Ελλάδα, αφού τον είχε εγκαταλείψει και παρέμενε στην Τουρκία. Το Δικαστήριο απηύθηνε ερωτήματα για το βίντεο που απεικονίζει τον 32χρονο να κακοποιεί το ανήλικο στη ντουζιέρα, με τον Αστυνομικό να καταθέτει ότι δέχθηκε 11 χτυπήματα από τα οποία θα μπορούσε το παιδί να είχε χτυπήσει σοβαρά.

Σοκαρισμένη η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από τον 32χρονο να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων.

«Πως ένας άντρας μπορεί να αγαπάει τη γυναίκα του και να μην αγαπάει το παιδί που γέννησε με αυτή τη γυναίκα; Με τι καρδιά το έκανε αυτό; Από τι είναι κατασκευασμένος αυτός ο άνθρωπος;», ρώτησε η κ. Τομπάζη.

Με δάκρυα στα μάτια ο κατηγορούμενος ζήτησε «Χίλια συγγνώμη» για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο «τι να την κάνω εγώ τη συγγνώμη; Κατέστρεψε το ίδιο του το παιδί. Αυτά τα κλαψοτέτοια όχι σε εμάς».

Στην ερώτηση γιατί η γυναίκα του δεν ήρθε μαζί του, η απάντησή του ήταν γιατί «βρήκε γκόμενους».

Τελικά το Δικαστήριο επέβαλε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον 32χρονο. Η αρχική ποινή ήταν 4 έτη για ενδοοικογενειακή βία και 2 έτη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου αλλά η τελική ποινή ορίστηκε στα 5 έτη.

Η πρόεδρος μάλιστα ευχήθηκε καλές γιορτές στον 32χρονο, αλλά… εντός των φυλακών όπου μεταφέρθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα