E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Βέλιου προήλθε από υπερβολική δόση ηρεμιστικών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Δημοσίευση 16/12/2016 | 10:03

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Βέλιου προήλθε από υπερβολική δόση ηρεμιστικών

Η υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων σκευασμάτων ήταν αυτή που επέφερε το θάνατο του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Βέλιου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έγιναν μετά την εκταφή της σορού, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Ουσιαστικά ο θάνατος του 63χρονου δημοσιογράφου, που είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, προήλθε από «δηλητηρίαση», καθώς ο οργανισμός του δεν μπορούσε να μεταβολίσει τη μεγάλη ποσότητα των φαρμάκων που έλαβε, εξαιτίας της ανίατης ασθένειας και επίσπευσε το μοιραίο. Ενδεχομένως τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα να αποτελούσαν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε, ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανέδειξαν τη λήψη υπερβολικής δόσης, το πιθανότερο ηθελημένης που προκάλεσε το θάνατό του.

Ο δημοσιογράφος είχε βρεθεί νεκρός στις 4 Σεπτεμβρίου, στο σπίτι του.

Η συνέντευξη προαναγγελίας του «προγραμματισμένου» θανάτου και το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργεια σε αυτοκτονία), με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, είχε προκαλέσει τη διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η οποία ανατέθηκε σε αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο δικαστικός λειτουργός ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης και να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Τα «αμήχανα» στελέχη του αστυνομικού τμήματος του τόπου διαμονής του δεν είχαν σχηματίσει δικογραφία για αυτοκτονία και δεν είχε παραγγελθεί ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη πριν από την ταφή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους