E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κόντρα ΕΡΤ‑ΚΚΕ

Για το λάθος στη μετάδοση των θέσεων του κόμματος

Δημοσίευση 15/12/2016 | 13:31

Κόντρα ΕΡΤ‑ΚΚΕ

Ένα λάθος της ΕΡΤ στη μετάδοση των θέσεων του ΚΚΕ, σχετικά με την τροπολογία για το επίδομα στους συνταξιούχους, ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα.

Το λάθος έγινε στο χθεσινό μεσημβρινό δελτίο όταν μεταδόθηκε ότι το ΚΚΕ θα καταψήφιζε την τροπολογία στη σημερινή ψηφοφορία. Το «σούπερ» στο κάτω μέρος της οθόνης έγραφε «Στην Ολομέλεια η τροπολογία για εφάπαξκαταβολή της 13ης σύντακης - Σύμφωνη η αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ -ΧΑ» και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώνης ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία, χαρακτηρίζοντας το ρεπορτάζ «αθλιότητα» και «βρώμικη προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση για το λάθος στη μετάδοση των θέματος του κόμματος, επισημαίνοντας ότι δεν προβαίνει σε «αθλιότητες»

«Η ΕΡΤ δεν προβαίνει ούτε σε ‘'αθλιότητες'', ούτε σε ‘'βρώμικες προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ''. Απόδειξη περί αυτού, οι συνεχείς παρουσίες εκπροσώπων του στις ενημερωτικές της εκπομπές και ο σεβασμός που δείχνουν οι δημοσιογράφοι της, στην τήρηση της δεοντολογίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΡΤ επισημαίνει ότι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν υπάρχουν αρρωστημένα μυαλά που μόνη τους σκέψη έχουν τις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ, αλλά εργαζόμενοι που εργάζονται σκληρά, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία των υποχρεωτικών αδειών.

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε το θάρρος να ομολογήσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε λιγότερα. Και φυσικά, δεν θεωρούμε αυτή την ατυχή ανακοίνωση του ΚΚΕ, ως βρώμικο πόλεμο και προβοκάτσια σε βάρος της ΕΡΤ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.