E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκες από το Χαλέπι αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό

Συγκλονιστική μαρτυρία

Δημοσίευση 14/12/2016 | 22:48

Γυναίκες από το Χαλέπι αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό

Η διαφαινόμενη παύση του εμφυλίου πολέμου στο Χαλέπι της Συρίας θα ισοδυναμεί σίγουρα με την ανατολή μίας νέας ελπίδας για το μέλλον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο δρόμος για την ομαλοποίηση της κατάστασης θα είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα. Η συγκλονιστική μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από την πόλη της Συρίας, αναδεικνύει το κλίμα που επικρατεί και αποδεικνύει ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να βγει επιτέλους ο ήλιος στην πολύπαθη αυτή περιοχή. Η Ουμ Κουσαΐ συγκλονίζει με τη δήλωσή της ότι πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν, για να μην πέσουν θύματα βιασμού από τους στρατιώτες του Άσαντ, οι οποίοι ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Παρ' ότι τις τελευταίες ώρες οι μάχες αναζωπυρώθηκαν στο Χαλέπι, καθώς οι αντάρτες επιχειρούν την -τελευταία ίσως;- αντεπίθεσή τους, άπαντες θεωρούν δεδομένο ότι ο κύβος ερρίφθη. «Δεν φοβόμαστε το θάνατο. Φοβόμαστε το βιασμό και τα βασανιστήρια», δηλώνει η 40χρονη γυναίκα και συμπληρώνει: «είμαστε έτοιμες να θυσιάσουμε τον εαυτό μας, για να αποφύγουμε το βιασμό. Σας παρακαλώ βγάλτε με από εδώ, γιατί δεν θα το αντέξω αυτό».

Η σπαρακτική φωνή της 40χρονη Ουμ Κουσαΐ ενώνεται με τις πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο των ανταρτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 20 γυναίκες έχουν ήδη αυτοκτονήσει για τον συγκεκριμένο λόγο.

Από τον ΟΗΕ, ωστόσο, κατηγορούν τους αντάρτες ότι χρησιμοποιούν άμαχο πληθυσμό ως «ασπίδα» έναντι της επίθεσης που δέχονται από τις δυνάμεις του Άσαντ, ακολουθώντας τις μεθόδους του Ισλαμικού Κράτους. Ο εμφύλιος στο Χαλέπι φτάνει στο τέλος του. Όμως, οι ασχήμες και τα τερατουργήματα και των δύο πλεύρων, θα μείνουν χαραγμένες για πολλά χρόνια στη μνήμη του λαού της Συρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα 21.12.2025
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα 21.12.2025
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος 21.12.2025
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα 21.12.2025
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος 21.12.2025
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος 21.12.2025
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα 21.12.2025
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα 21.12.2025
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα 21.12.2025
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος

Διαμαντής Καραναστάσης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά το θετικό αλκοτέστ

Ελλάδα 21.12.2025
Ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής της «Πλεύσης Ελευθερίας είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το δίπλωμα και να του επιβληθεί το πρόστιμο των 350 ευρώ