E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκες από το Χαλέπι αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό

Συγκλονιστική μαρτυρία

Δημοσίευση 14/12/2016 | 22:48

Γυναίκες από το Χαλέπι αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό

Η διαφαινόμενη παύση του εμφυλίου πολέμου στο Χαλέπι της Συρίας θα ισοδυναμεί σίγουρα με την ανατολή μίας νέας ελπίδας για το μέλλον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο δρόμος για την ομαλοποίηση της κατάστασης θα είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα. Η συγκλονιστική μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από την πόλη της Συρίας, αναδεικνύει το κλίμα που επικρατεί και αποδεικνύει ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να βγει επιτέλους ο ήλιος στην πολύπαθη αυτή περιοχή. Η Ουμ Κουσαΐ συγκλονίζει με τη δήλωσή της ότι πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν, για να μην πέσουν θύματα βιασμού από τους στρατιώτες του Άσαντ, οι οποίοι ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Παρ' ότι τις τελευταίες ώρες οι μάχες αναζωπυρώθηκαν στο Χαλέπι, καθώς οι αντάρτες επιχειρούν την -τελευταία ίσως;- αντεπίθεσή τους, άπαντες θεωρούν δεδομένο ότι ο κύβος ερρίφθη. «Δεν φοβόμαστε το θάνατο. Φοβόμαστε το βιασμό και τα βασανιστήρια», δηλώνει η 40χρονη γυναίκα και συμπληρώνει: «είμαστε έτοιμες να θυσιάσουμε τον εαυτό μας, για να αποφύγουμε το βιασμό. Σας παρακαλώ βγάλτε με από εδώ, γιατί δεν θα το αντέξω αυτό».

Η σπαρακτική φωνή της 40χρονη Ουμ Κουσαΐ ενώνεται με τις πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο των ανταρτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 20 γυναίκες έχουν ήδη αυτοκτονήσει για τον συγκεκριμένο λόγο.

Από τον ΟΗΕ, ωστόσο, κατηγορούν τους αντάρτες ότι χρησιμοποιούν άμαχο πληθυσμό ως «ασπίδα» έναντι της επίθεσης που δέχονται από τις δυνάμεις του Άσαντ, ακολουθώντας τις μεθόδους του Ισλαμικού Κράτους. Ο εμφύλιος στο Χαλέπι φτάνει στο τέλος του. Όμως, οι ασχήμες και τα τερατουργήματα και των δύο πλεύρων, θα μείνουν χαραγμένες για πολλά χρόνια στη μνήμη του λαού της Συρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα Χτες
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα Χτες
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος Χτες
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»