E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκες από το Χαλέπι αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό

Συγκλονιστική μαρτυρία

Δημοσίευση 14/12/2016 | 22:48

Γυναίκες από το Χαλέπι αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό

Η διαφαινόμενη παύση του εμφυλίου πολέμου στο Χαλέπι της Συρίας θα ισοδυναμεί σίγουρα με την ανατολή μίας νέας ελπίδας για το μέλλον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο δρόμος για την ομαλοποίηση της κατάστασης θα είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα. Η συγκλονιστική μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από την πόλη της Συρίας, αναδεικνύει το κλίμα που επικρατεί και αποδεικνύει ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να βγει επιτέλους ο ήλιος στην πολύπαθη αυτή περιοχή. Η Ουμ Κουσαΐ συγκλονίζει με τη δήλωσή της ότι πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν, για να μην πέσουν θύματα βιασμού από τους στρατιώτες του Άσαντ, οι οποίοι ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Παρ' ότι τις τελευταίες ώρες οι μάχες αναζωπυρώθηκαν στο Χαλέπι, καθώς οι αντάρτες επιχειρούν την -τελευταία ίσως;- αντεπίθεσή τους, άπαντες θεωρούν δεδομένο ότι ο κύβος ερρίφθη. «Δεν φοβόμαστε το θάνατο. Φοβόμαστε το βιασμό και τα βασανιστήρια», δηλώνει η 40χρονη γυναίκα και συμπληρώνει: «είμαστε έτοιμες να θυσιάσουμε τον εαυτό μας, για να αποφύγουμε το βιασμό. Σας παρακαλώ βγάλτε με από εδώ, γιατί δεν θα το αντέξω αυτό».

Η σπαρακτική φωνή της 40χρονη Ουμ Κουσαΐ ενώνεται με τις πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο των ανταρτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 20 γυναίκες έχουν ήδη αυτοκτονήσει για τον συγκεκριμένο λόγο.

Από τον ΟΗΕ, ωστόσο, κατηγορούν τους αντάρτες ότι χρησιμοποιούν άμαχο πληθυσμό ως «ασπίδα» έναντι της επίθεσης που δέχονται από τις δυνάμεις του Άσαντ, ακολουθώντας τις μεθόδους του Ισλαμικού Κράτους. Ο εμφύλιος στο Χαλέπι φτάνει στο τέλος του. Όμως, οι ασχήμες και τα τερατουργήματα και των δύο πλεύρων, θα μείνουν χαραγμένες για πολλά χρόνια στη μνήμη του λαού της Συρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ δίχως τέλος: Νεκρός και ένατος επιστήμονας της NASA από άγνωστη αιτία

Κόσμος 08.04.2026
Συνεχίζεται το ντόμινο θανάτων επιστημόνων στη NASA

Θεσσαλονίκη: «Ξήλωσαν» κύκλωμα τραπεζικών απατών – Πώς τους τσάκωσε υπάλληλος τράπεζας

Ελλάδα 08.04.2026
Συνολικά, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης κατ’ εξακολούθηση

Μενίδι: Νταλίκα παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα

Ελλάδα 08.04.2026
Τροχαίο δυστύχημα με τραγική κατάληξη

Πάσχα 2026: Νέα συγκέντρωση βίγκαν στο Σύνταγμα

Ελλάδα 08.04.2026
«2 εκατομμύρια σφαγές, όταν χωρίζονται φωνάζουν δυνατά»

Πάσχα 2026: Στα ύψη οι τιμές σε τσουρέκια και πασχαλινά αυγά

Οικονομία 08.04.2026
Οι διεθνείς τιμές βασικών πρώτων υλών για την παρασκευή τσουρεκιού, όπως το γάλα, η ζάχαρη και το βούτυρο, εμφανίζουν πτωτική τάση

Ισλαμαμπάντ: 10 Απριλίου οι διαπραγματεύσεις για οριστική συμφωνία ΗΠΑ‑Ιράν

Κόσμος 08.04.2026
Στην προσωρινή κατάπαυση του πυρός συμπεριλαμβάνεται και ο Λίβανος

«Νίκη για το Ιράν» – Η στιγμή της ανακοίνωσης για κατάπαυση πυρός με τις ΗΠΑ

Κόσμος 08.04.2026
Η κρατική τηλεόραση διαβάζει τη συμφωνία, ενώ οι δρόμοι της Τεχεράνης γεμίζουν κόσμο

Ανάλυση BBC: Τι σημαίνει η εκεχειρία δύο εβδομάδων Ιράν ‑ ΗΠΑ

Κόσμος 08.04.2026
Το Ιράν αποδέχθηκε πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για δύο εβδομάδες εκεχειρία, αποτρέποντας άμεση στρατιωτική κλιμάκωση

Ειρηνευτικό σχέδιο Ιράν: Τι προβλέπει για κυρώσεις, Στενά Ορμούζ και πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Κόσμος 08.04.2026
Έλεγχος στο Ορμούζ, άρση κυρώσεων και αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων μεταξύ των βασικών όρων.

Το τέλος του πολέμου δε θα φέρει τέλος της ακρίβειας

Κόσμος 08.04.2026
Γιατί ο πληθωρισμός στοιχειώνει την παγκόσμια οικονομία