E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραβιάσει το σύνταγμα από την πρώτη μέρα στην προεδρία

Θα διατηρήσει την ιδιοκτησία των επιχειρήσεών του

Δημοσίευση 14/12/2016 | 09:57

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραβιάσει το σύνταγμα από την πρώτη μέρα στην προεδρία

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι σε πορεία παραβίασης του Συντάγματος των ΗΠΑ, από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει την προεδρία της χώρας, καθώς επιμένει ότι δεν θα παραιτηθεί από την ιδιοκτησία των επιχειρήσεών του όσο θα βρίσκεται στο Λευκό Οίκο, γράφει ο Independent.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ότι θα παραδώσει τη διοίκηση των επιχειρήσεών του στο παιδί του αλλά θα διατηρήσει την ιδιοκτησία τους.

Ο Τραμπ είπε ότι «όλοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου γνώριζαν ότι είμαι πολύ μεγάλος ιδιοκτήτης κτηματομεσιτικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν θα έχω καμία σχέση με τη διοίκηση αυτών των επιχειρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν οδηγεί απαραίτητα σε σύγκρουση αρμοδιοτήτων η διατήρηση της ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων.

Αυτό, συμπληρώνει η εφημερίδα οδηγεί στην πιθανότητα να παραβιαστεί το Άρθρο 1, παράγραφος 9 του αμερικανικού Συντάγματος που αναφέρει ότι χωρίς τη συγκατάθεση του Κογκρέσου, κανένας αξιωματούχος δεν μπορεί να αποδεχθεί οποιαδήποτε δώρο, μισθό, αξίωμα ή το τίτλο οποιασδήποτε φύσεως, από οποιονδήποτε βασιλιά, πρίγκιπα, ή ξένο κράτος.

Ο Τραμπ θα έχει κέρδη από ξένα κράτη μέσα από τις επιχειρήσεις του. Η Τράπεζα της Κίνας, σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ενοικιαστής στον πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη και η κυβέρνηση του Μπαχρέιν την περασμένη εβδομάδα έδωσε μία δεξίωση σε ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσιγκτον, πολλών χιλιάδων δολαρίων.

Επιπροσθέτως, διπλωματικές πηγές έχουν υποστηρίξει ότι χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο θα χρησιμοποιούν τις επιχειρήσεις του Τραμπ, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως δώρο στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Διπλωμάτης από χώρα της Ασίας που δεν ήθελε να κατανομαστεί είπε ότι «γιατί να μην μείνω στο ξενοδοχείο του στην Ουάσιγκτον, ώστε να μπορώ να πω στον πρόεδρο «λατρεύω το ξενοδοχείο σου», Θα ήταν αγένεια να έρθω εδώ και να πω ότι μένω στον ανταγωνιστή σου». Ένας άλλος διπλωμάτης από τη Μέση Ανατολή τόνισε «πιστέψτε με, όλες οι αποστολές θα πηγαίνουν εκεί».

Μία πιθανή λύση είναι ο Τραμπ να ζητήσει και να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου αλλά οι κανόνες είναι ιδιαίτερα αυστηροί που ανάγκασαν τον Μπάρακ Ομπάμα να ζητήσει επίσημα νομική συμβουλή για το εάν θα έπρεπε να αποδεχθεί το Νόμπελ Ειρήνης το 2009. Η απόφαση ήταν θετική γιατί το ποσό που συνοδεύει το βραβείο δεν είναι από κρατική χορηγία και προέρχεται από ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο Τραμπ έχει πει ότι δεν θα ασχολείται με τις επιχειρήσεις του και δεν θα λαμβάνει αποφάσεις και τόνισε ότι αυτό θα το κάνουν τα παιδιά, αλλά προκαλεί ερωτήματα η ειδική σχέση που θα έχει με την προεδρία η κόρη του Ιβάνκα, η οποία ταυτόχρονα θα έχει την ευθύνη και των επιχειρήσεων του πατέρα της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος 26.04.2024
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science 26.04.2024
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα 26.04.2024
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα 26.04.2024
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος 26.04.2024
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα 26.04.2024
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο