E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει το βοήθημα προς τους συνταξιούχους

Ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση

Δημοσίευση 13/12/2016 | 18:06

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει το βοήθημα προς τους συνταξιούχους

Η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για άλλη μια φορά επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες μιλώντας, για 13η σύνταξη, ενώ, όπως λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόκειται για ένα εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους, με σύνταξη κάτω των 850 ευρώ το μήνα.

Η ΝΔ προσθέτει πως η κυβέρνηση δίνει αυτό το βοήθημα χωρίς κάποια κοινωνική και οικονομική λογική αναπτυξιακού χαρακτήρα.

«Το κάνει για μικροκομματικούς λόγους, για να υποβοηθήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθούν στις περιφέρειές τους τις ημέρες των γιορτών. Στοχεύει, επίσης, στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων, οι οποίοι, έως τώρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους, αντιμετωπίζουν με απαξίωση τον κ. Τσίπρα», συνεχίζει η Πειραιώς υπογραμμίζοντας πως οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, είναι θύματα μιας δογματικής πολιτικής υπερφορολόγησης, που καταστρέφει την οικονομία.

Σημειώνει επίσης επ’ αυτού ότι μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων υπέστη επίσης την απώλεια του ΕΚΑΣ και επομένως, η κυβέρνηση, τους έχει προκαλέσει πολλαπλάσια απώλεια εισοδήματος σε σχέση με το «αντίδωρο» που τους δίνει.

«Αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι αυτό το μέρισμα –και όχι αποτέλεσμα ανάπτυξης», συμπληρώνει η ΝΔ η οποία αναφέρει παράλληλα πως θα υπερψηφίσει τη διάταξη αυτή με την οποία, έστω και προσωρινά, και για μία μόνο φορά, δίνεται μια ενίσχυση στους συνταξιούχους.

«Ωστόσο, στη δική της πολιτική, μια τέτοια ενίσχυση θα έπρεπε να κατευθύνεται και στη στήριξη της απασχόλησης των ανέργων. Ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων που περνούν μια μεγάλη δοκιμασία. Μια τέτοια επιλογή θα προσέδιδε δυναμική στη διανομή αυτού του μερίσματος, γιατί θα συνέβαλλε στην αντιμετώπιση ενός οξυμένου κοινωνικού προβλήματος και στην ανάπτυξη της οικονομίας», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση, «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 είχε καταψηφίσει τη διανομή μερίσματος από την ανάπτυξη που είχε επιτύχει τότε η κυβέρνηση Σαμαρά».

Προσθέτει επιπλέον ότι σε κάθε περίπτωση, η διανομή αυτού του μερίσματος θα λειτουργούσε με πιο δίκαιο τρόπο αν συνοδεύονταν από κριτήρια που αφορούν τη συνολική εισοδηματική και οικονομική κατάσταση των δικαιούχων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναφορές για εκρήξεις στη νήσο Κεσμ στο νότιο Ιράν, «πρόσχημα για τις ΗΠΑ η κατάρριψη Apache» λέει η Τεχεράνη

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Νέα εκατέρωθεν στρατιωτικά πλήγματα μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού ελικοπτέρου Apache στα Στενά του Ορμούζ

Αρκάνσας: Μετεωρολόγος συνέχισε να μεταδίδει έκτακτο δελτίο καιρού, ενώ είχε ξεσπάσει πυρκαγιά

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε ότι δεν επικρατούσαν ιδανικές συνθήκες για ζωντανή μετάδοση, αλλά έπρεπε να συνεχίσει το δελτίο προς το συμφέρον των τηλεθεατών

Λαγοκέφαλοι στο Σαρωνικό: Οι κίνδυνοι για την υγεία

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά ύδατα το δηλητηριώδες ψάρι - Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για τους ανθρώπους

Ο πλανήτης «βράζει»: Όλα δείχνουν ότι ένα ισχυρό El Niño πλησιάζει τους επόμενους μήνες

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Ο Μάιος ήταν ο δεύτερος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ – Ανησυχία για το φαινόμενο El Niño που μπορεί να «εκτοξεύσει» τη θερμοκρασία του πλανήτη

Λήγει η προθεσμία για τα ακαθάριστα οικόπεδα, τα τσουχτερά πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Τις επόμενες ημέρες λήγει η προθεσμία για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας και τα πρόστιμα

Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: Οι αλλαγές που φέρνει για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες και ο ρόλος της Ελλάδας

Αντετοκούνμπο και Μπέκαμ: Ανταλλαγή φανελών στο σπίτι του Αγγλου θρύλου

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Ο «Greek Freak» επισκέφθηκε τον ποδοσφαιρικό θρύλο στο σπίτι του και οι δύο σούπερ σταρ αντάλλαξαν φανέλες με πλατιά χαμόγελα

Νύχτα αγωνίας στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν σε επικίνδυνη τροχιά κλιμάκωσης

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Αμερικανικά πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ, ιρανικά αντίποινα σε Μπαχρέιν και Ιορδανία, φόβοι για γενικευμένη σύρραξη στον Κόλπο

Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Τεράστια καφέ λωρίδα έχει «καταπιεί» το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Η ανυπόφορη μυρωδιά και η αποκρουστική εικόνα απομακρύνουν τους περαστικούς από την παραλία

Ξήλωμα δικτύου τρόλεϊ: Από τον Πειραιά ξεκίνησε η κατάργηση των καλωδίων

Ελλάδα 10.06.2026
Το 70% του δικτύου αποσύρεται - τι αλλάζει για τους επιβάτες και ποια οχήματα έρχονται στη θέση τους

Φρικτές εικόνες στο Μπέλφαστ ‑ Σουδανός επιτέθηκε σε άντρα με μαχαίρι ‑ Επεισόδια στους δρόμους

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Μπέλφαστ μετά την επίθεση με μαχαίρι σε άνδρα περίπου 40 ετών και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος 30χρονου Σουδανού.