E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει το βοήθημα προς τους συνταξιούχους

Ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση

Δημοσίευση 13/12/2016 | 18:06

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει το βοήθημα προς τους συνταξιούχους

Η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για άλλη μια φορά επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες μιλώντας, για 13η σύνταξη, ενώ, όπως λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόκειται για ένα εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους, με σύνταξη κάτω των 850 ευρώ το μήνα.

Η ΝΔ προσθέτει πως η κυβέρνηση δίνει αυτό το βοήθημα χωρίς κάποια κοινωνική και οικονομική λογική αναπτυξιακού χαρακτήρα.

«Το κάνει για μικροκομματικούς λόγους, για να υποβοηθήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθούν στις περιφέρειές τους τις ημέρες των γιορτών. Στοχεύει, επίσης, στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων, οι οποίοι, έως τώρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους, αντιμετωπίζουν με απαξίωση τον κ. Τσίπρα», συνεχίζει η Πειραιώς υπογραμμίζοντας πως οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, είναι θύματα μιας δογματικής πολιτικής υπερφορολόγησης, που καταστρέφει την οικονομία.

Σημειώνει επίσης επ’ αυτού ότι μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων υπέστη επίσης την απώλεια του ΕΚΑΣ και επομένως, η κυβέρνηση, τους έχει προκαλέσει πολλαπλάσια απώλεια εισοδήματος σε σχέση με το «αντίδωρο» που τους δίνει.

«Αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι αυτό το μέρισμα –και όχι αποτέλεσμα ανάπτυξης», συμπληρώνει η ΝΔ η οποία αναφέρει παράλληλα πως θα υπερψηφίσει τη διάταξη αυτή με την οποία, έστω και προσωρινά, και για μία μόνο φορά, δίνεται μια ενίσχυση στους συνταξιούχους.

«Ωστόσο, στη δική της πολιτική, μια τέτοια ενίσχυση θα έπρεπε να κατευθύνεται και στη στήριξη της απασχόλησης των ανέργων. Ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων που περνούν μια μεγάλη δοκιμασία. Μια τέτοια επιλογή θα προσέδιδε δυναμική στη διανομή αυτού του μερίσματος, γιατί θα συνέβαλλε στην αντιμετώπιση ενός οξυμένου κοινωνικού προβλήματος και στην ανάπτυξη της οικονομίας», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση, «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 είχε καταψηφίσει τη διανομή μερίσματος από την ανάπτυξη που είχε επιτύχει τότε η κυβέρνηση Σαμαρά».

Προσθέτει επιπλέον ότι σε κάθε περίπτωση, η διανομή αυτού του μερίσματος θα λειτουργούσε με πιο δίκαιο τρόπο αν συνοδεύονταν από κριτήρια που αφορούν τη συνολική εισοδηματική και οικονομική κατάσταση των δικαιούχων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη