E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γονείς καταχράστηκαν 918.000 ευρώ από έρανο για την άρρωστη κόρης τους

Η υπόθεση που συγκλονίζει την Ισπανία

Δημοσίευση 13/12/2016 | 12:17

Γονείς καταχράστηκαν 918.000 ευρώ από έρανο για την άρρωστη κόρης τους

Με εκκλήσεις που ραγίζουν την καρδιά οι γονείς της 11χρονης σήμερα Νάντιας απευθύνονταν στους Iσπανούς συμπατριώτες τους για να τους βοηθήσουν οικονομικά για τη θεραπεία της άρρωστης κόρης τους. Από το 2008 κάθε τόσο έρεαν χρηματικά ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοιχτεί για τις δωρεές. Μπλόγκερ, δημοσιογράφοι και ερευνητές ανακάλυψαν όμως σήμερα ότι πίσω από αυτήν την ιστορία κρυβόταν ένα δίκτυο ψεύδους και υπερβολών εκ μέρους των γονέων της Νάντιας.

Η υπόθεση προκαλεί σοκ στην Ισπανία, επιπρόσθετα επειδή η αποκάλυψή της συμπίπτει με την περίοδο ενόψει των Χριστουγέννων, όπου πληθαίνουν οι πράξεις ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη. «Το γεγονός ότι ο πατέρας ενός άρρωστου παιδιού μας εξαπατά με τέτοιο τρόπο είναι εθνικό σκάνδαλο», γράφει στο twitter ένας αγανακτισμένος Ισπανός.

Κι ενώ νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται καθημερινά στο φως, ο 52χρονος πατέρας έχει προφυλακιστεί. Η μητέρα, που είχε επίσης προφυλακιστεί, αφέθηκε προς το παρόν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Αμφότεροι έχασαν την κηδεμονία της κόρης τους, ενώ οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν «παγώσει» από τη δικαιοσύνη.

Ο πατέρας της Νάντιας ισχυριζόταν ότι η κόρη του θα μπορούσε να γίνει καλά μόνο εφόσον λάβει μια πανάκριβη θεραπεία στις ΗΠΑ. Το 11χρονο κορίτσι πάσχει από τριχοθειοδυστροφία, μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, η οποία προκαλεί μεταξύ άλλων πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Ο πατέρας της ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ένας ειδικός ονόματι Έντουαρντ Μπράουν στο Χιούστον ήταν πρόθυμος να αναλάβει τη θεραπεία του κοριτσιού. Οι γονείς της Νάντιας στράφηκαν για άλλη μια φορά τον Νοέμβριο που πέρασε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, μιλώντας για το δράμα της κόρης τους. Εντός λίγων ημερών συγκεντρώθηκαν ακόμη 150.000 ευρώ. Ωστόσο, το σκάνδαλο δεν άργησε να ξεσπάσει όταν τα μέσα ενημέρωσης διαπίστωσαν ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει κανένας εξειδικευμένος γιατρός με το όνομα Έντουαρντ Μπράουν.

Στην επίμαχη κλινική του Χιούστον κανείς δεν γνώριζε τίποτα για την περίπτωση της Νάντιας.

Κι ενώ η ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» των αποκαλύψεων, ο πατέρας του κοριτσιού προσπάθησε να ανασκευάσει κάποιες δηλώσεις του, παραδεχόμενος ότι υπερέβαλε σε ορισμένα σημεία της ιστορίας του. Όπως είπε, δραματοποίησε μερικά πράγματα επειδή «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την κόρη μου. Πολλά κομμάτια της ιστορίας όμως είναι αληθή».

Το ερώτημα που θέτουν τώρα οι πολίτες στην Ισπανία είναι γιατί αυτή η ιστορία δεν είχε ερευνηθεί καλύτερα από τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. «Δημοσιογράφοι; Κανείς δεν έψαξε το παρελθόν του πατέρα; Είστε συνυπεύθυνοι», έγραψε ένας ορισμένος χρήστης στο twitter.

Ο πατέρας της Νάντιας είχε καταδικαστεί το 2000 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση χρημάτων από την εταιρεία όπου εργαζόταν στο παρελθόν. Κάτι που φαίνεται ότι δεν είχε υποπέσει νωρίτερα στην αντίληψη κανενός μέσου ενημέρωσης. Ο Πέδρο Σιμόν, συντάκτης του σχετικού άρθρου που δημοσίευσε η εφημερίδα El Mundo, ζήτησε στο μεταξύ συγγνώμη από τους αναγνώστες, ομολογώντας ότι έκανε ανεπίτρεπτα λάθη.

Στο μεταξύ οι αρμόδιες ερευνητικές αρχές της Καταλονίας ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που έλαβαν οι γονείς της Νάντιας από δωρεές ανέρχονται σε 918.000 ευρώ. Τα περισσότερα έχουν ήδη δαπανηθεί. Όχι τόσο για τη θεραπεία της κόρης τους, αλλά κυρίως για αγορά πολυτελών αντικειμένων για τους ίδιους, ενώ με τα χρήματα των δωρεών φαίνεται ότι πλήρωναν και το ενοίκιο ενός εξοχικού σε ένα μικρό χωριό των Πυρηναίων.

«Εάν αποδειχθεί τελικά ότι όλα ήταν απάτη, τότε θα υποστούν μεγάλο πλήγμα όλοι οι γονείς που παλεύουν για να σώσουν τα παιδιά τους από σπάνιες ασθένειες», είπε στην εφημερίδα ABC η μητέρα ενός κοριτσιού που πάσχει από βαριά γενετική διαταραχή, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Γ@μ@@@ παιδόφιλε»: Συγκλονίζει βίντεο με 3 εφήβους να χτυπούν 49χρονο μέχρι θανάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ψεύτικο ραντεβού στα social media και η «παγίδα θανάτου» που έστησαν στον 49χρονο

Βοιωτία: Φωτιά σε εργοστάσιο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έχει σπεύσει και επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσεβστικής

«Αγλαΐτσα μας… καλό ταξίδι στο φως»: Πένθος στη Μεσαρά για τη 12χρονη που κατέληξε μετά από τροχαίο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Μοίρες

Επέστρεψαν σπίτι η μητέρα με τον 5χρονο που είχε αφήσει μόνο του ‑ «Πήγε επειγόντως στο νοσοκομείο» λέει ο δικηγόρος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είχε χτυπήσει το χέρι της και είχε ακατάσχετη αιμορραγία, είπε ο συνήγορός της , είχε ειδοποιήσει άνθρωπο να πάει σπίτι να μείνει με το παιδί

«Ανεπίτρεπτη παρέμβαση»: Η Ενωση Εισαγγελέων απαντά στο αίτημα ΔΣΑ για παραίτηση Τζαβέλλα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Εισαγγελέων καταδικάζει την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάνοντας λόγο για αίτημα εκτός κάθε συνταγματικά και νομοθετικά προβλεπόμενου πλαισίου

Αίγινα: 16χρονη πήγε στο σχολείο της με σουγιά γιατί δεν άντεχε το bullying των συμμαθητών της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά τη σύλληψή της, φέρεται να δήλωσε στις Αρχές πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν, αλλά ήθελε να βάλει τέλος στην πίεση που δεχόταν

Αμπελόκηποι: Σφραγίστηκε παράνομος οίκος ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παράνομος οίκος ευγηρίας σφραγίστηκε στους Αμπελόκηπους

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή ΔΙ.ΑΣ.

Ελλάδα Χτες
Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών

Ισραήλ: «Οι προσαχθέντες του στολίσκου της Γάζας θα αποβιβαστούν στην Ελλάδα – Την ευχαριστούμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλοι οι συμμετέχοντες στον στολίσκο που απομακρύνθηκαν από τα πλοία μεταφέρθηκαν χωρίς να υποστούν τραυματισμούς, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Απίστευτη απάτη σε εστιατόριο fast food στο Τέξας: Υπάλληλος κατάφερε και έκλεψε $80.000 παραγγέλνοντας 800 μερίδες Mac n cheese

E-Daily 3.Left Χτες
Είχε απολυθεί τον Νοέμβριο, αλλά συνέχισε να πηγαίνει στο κατάστημα, όπου καταχωρούσε ψεύτικες παραγγελίες φαγητού στο ταμείο και τις επέστρεφε στην προσωπική του πιστωτική κάρτα

Συγκλονιστικό βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που καρχαρίας καταδιώκει σέρφερ στην Καλιφόρνια

E-Daily 3.Left Χτες
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή που το πτερύγιο του καρχαρία κάνει την εμφάνισή του ακολουθώντας τον σέρφερ για αρκετά μεγάλη απόσταση

Από ποια ηλικία επιτρέπεται το ηλεκτρικό πατίνι; Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι προβλέπει ο νόμος για την ηλικία των οδηγών και τις προδιαγραφές οδήγησης