E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γονείς καταχράστηκαν 918.000 ευρώ από έρανο για την άρρωστη κόρης τους

Η υπόθεση που συγκλονίζει την Ισπανία

Δημοσίευση 13/12/2016 | 12:17

Γονείς καταχράστηκαν 918.000 ευρώ από έρανο για την άρρωστη κόρης τους

Με εκκλήσεις που ραγίζουν την καρδιά οι γονείς της 11χρονης σήμερα Νάντιας απευθύνονταν στους Iσπανούς συμπατριώτες τους για να τους βοηθήσουν οικονομικά για τη θεραπεία της άρρωστης κόρης τους. Από το 2008 κάθε τόσο έρεαν χρηματικά ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοιχτεί για τις δωρεές. Μπλόγκερ, δημοσιογράφοι και ερευνητές ανακάλυψαν όμως σήμερα ότι πίσω από αυτήν την ιστορία κρυβόταν ένα δίκτυο ψεύδους και υπερβολών εκ μέρους των γονέων της Νάντιας.

Η υπόθεση προκαλεί σοκ στην Ισπανία, επιπρόσθετα επειδή η αποκάλυψή της συμπίπτει με την περίοδο ενόψει των Χριστουγέννων, όπου πληθαίνουν οι πράξεις ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη. «Το γεγονός ότι ο πατέρας ενός άρρωστου παιδιού μας εξαπατά με τέτοιο τρόπο είναι εθνικό σκάνδαλο», γράφει στο twitter ένας αγανακτισμένος Ισπανός.

Κι ενώ νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται καθημερινά στο φως, ο 52χρονος πατέρας έχει προφυλακιστεί. Η μητέρα, που είχε επίσης προφυλακιστεί, αφέθηκε προς το παρόν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Αμφότεροι έχασαν την κηδεμονία της κόρης τους, ενώ οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν «παγώσει» από τη δικαιοσύνη.

Ο πατέρας της Νάντιας ισχυριζόταν ότι η κόρη του θα μπορούσε να γίνει καλά μόνο εφόσον λάβει μια πανάκριβη θεραπεία στις ΗΠΑ. Το 11χρονο κορίτσι πάσχει από τριχοθειοδυστροφία, μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, η οποία προκαλεί μεταξύ άλλων πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Ο πατέρας της ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ένας ειδικός ονόματι Έντουαρντ Μπράουν στο Χιούστον ήταν πρόθυμος να αναλάβει τη θεραπεία του κοριτσιού. Οι γονείς της Νάντιας στράφηκαν για άλλη μια φορά τον Νοέμβριο που πέρασε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, μιλώντας για το δράμα της κόρης τους. Εντός λίγων ημερών συγκεντρώθηκαν ακόμη 150.000 ευρώ. Ωστόσο, το σκάνδαλο δεν άργησε να ξεσπάσει όταν τα μέσα ενημέρωσης διαπίστωσαν ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει κανένας εξειδικευμένος γιατρός με το όνομα Έντουαρντ Μπράουν.

Στην επίμαχη κλινική του Χιούστον κανείς δεν γνώριζε τίποτα για την περίπτωση της Νάντιας.

Κι ενώ η ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» των αποκαλύψεων, ο πατέρας του κοριτσιού προσπάθησε να ανασκευάσει κάποιες δηλώσεις του, παραδεχόμενος ότι υπερέβαλε σε ορισμένα σημεία της ιστορίας του. Όπως είπε, δραματοποίησε μερικά πράγματα επειδή «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την κόρη μου. Πολλά κομμάτια της ιστορίας όμως είναι αληθή».

Το ερώτημα που θέτουν τώρα οι πολίτες στην Ισπανία είναι γιατί αυτή η ιστορία δεν είχε ερευνηθεί καλύτερα από τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. «Δημοσιογράφοι; Κανείς δεν έψαξε το παρελθόν του πατέρα; Είστε συνυπεύθυνοι», έγραψε ένας ορισμένος χρήστης στο twitter.

Ο πατέρας της Νάντιας είχε καταδικαστεί το 2000 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση χρημάτων από την εταιρεία όπου εργαζόταν στο παρελθόν. Κάτι που φαίνεται ότι δεν είχε υποπέσει νωρίτερα στην αντίληψη κανενός μέσου ενημέρωσης. Ο Πέδρο Σιμόν, συντάκτης του σχετικού άρθρου που δημοσίευσε η εφημερίδα El Mundo, ζήτησε στο μεταξύ συγγνώμη από τους αναγνώστες, ομολογώντας ότι έκανε ανεπίτρεπτα λάθη.

Στο μεταξύ οι αρμόδιες ερευνητικές αρχές της Καταλονίας ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που έλαβαν οι γονείς της Νάντιας από δωρεές ανέρχονται σε 918.000 ευρώ. Τα περισσότερα έχουν ήδη δαπανηθεί. Όχι τόσο για τη θεραπεία της κόρης τους, αλλά κυρίως για αγορά πολυτελών αντικειμένων για τους ίδιους, ενώ με τα χρήματα των δωρεών φαίνεται ότι πλήρωναν και το ενοίκιο ενός εξοχικού σε ένα μικρό χωριό των Πυρηναίων.

«Εάν αποδειχθεί τελικά ότι όλα ήταν απάτη, τότε θα υποστούν μεγάλο πλήγμα όλοι οι γονείς που παλεύουν για να σώσουν τα παιδιά τους από σπάνιες ασθένειες», είπε στην εφημερίδα ABC η μητέρα ενός κοριτσιού που πάσχει από βαριά γενετική διαταραχή, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος 15.01.2026
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα 15.01.2026
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος 15.01.2026
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε

Αλεξ Τεϊσέιρα: Μεταγραφή επιπέδου Champions League για τον Πανσερραϊκό

Αθλητικά Νέα 15.01.2026
Ο 36χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός έπαιξε 44 φορές με την Σαχτάρ στο Champions League ενώ η μεταγραφή του σε ομάδα της Κίνας έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ

Έφυγε από τη ζωή στα 51 του, πρώην μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ και του Αρη

Αθλητικά Νέα 15.01.2026
Εκτός από την Ένωση και τους Θεσσαλονικείς έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και με τις φανέλες της Ολύμπιας Λάρισας και Ολύμπιας Πάτρας

Έφηβοι στη Βρετανία παγίδεψαν παιδόφιλο και τον χτυπούσαν μέχρι θανάτου με μπουκάλι και πέτρες, δείτε βίντεο

Κόσμος 15.01.2026
Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε το βίντεο που δείχνει τους ανήλικους να χτυπούν τον 49χρονο με ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι

Ο άγριος τσακωμός του πρώην δήμαρχου της Νέας Υόρκης με γυναίκα στο αεροδρόμιο

Κόσμος 15.01.2026
«Αντε γα@@σου» απάντησε στις προκλήσεις της

Χαλκίδα: Πέθανε 13χρονη μαθήτρια από γρίπη

Ελλάδα 15.01.2026
Η ανήλικη φοιτούσε στο Ειδικό Σχολείο της πόλης και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Πέθανε η πριγκίπισσα Ειρήνη, αδελφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και της Σοφίας της Ισπανίας

Ελλάδα 15.01.2026
Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί

NASA: Επέστρεψαν στη Γη οι 4 αστροναύτες, πρώτη εκκένωση ISS για ιατρικούς λόγους

Κόσμος 15.01.2026
Οι αρμόδιοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του αστροναύτη που αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας, επικαλούμενοι το ιατρικό απόρρητο

Η Zoe Saldaña έσπασε όλα τα ρεκόρ και έγινε η πιο εμπορική ηθοποιός όλων των εποχών

Κόσμος 15.01.2026
Διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ βρίσκεται στο σημείο

Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» ‑ Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Κόσμος 15.01.2026
Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000