E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η προφητική ανάρτηση του συνοδηγού λίγο πριν την τραγωδία στην Μυτιλήνη

Θρήνος στην Μυτιλήνη για τον άδικο χαμό των δυο παιδιών

Δημοσίευση 13/12/2016 | 09:46

Η προφητική ανάρτηση του συνοδηγού λίγο πριν την τραγωδία στην Μυτιλήνη

«Αν μια μέρα η ταχύτητα με σκοτώσει, εσύ μην κλάψεις, διότι, εγώ εκείνη την ώρα γελούσα». Σοκ προκαλεί το προφητικό μήνυμα του 20χρονου συνοδηγού του αυτοκινήτου που έπεσε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης σκοτώνοντας τον 15χρονο Μάριο και την 16χρονη Δήμητρα. Στη Μυτιλήνη ο πόνος είναι ανείπωτος για τον άδικο χαμό των δύο παιδιών που πνίγηκαν στο λιμάνι όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στη θάλασσα.

Mια τρυφερή φωτογραφία της 16χρονης Δήμητρας και του 15χρονου Μάριου, που είχαν ανεβάσει τα ίδια τα παιδιά στο προφίλ τους στο FACEBOOK, σφραγίζει την ανείπωτη τραγωδία.

Ο 15χρονος Μάριος Χουλιάρας από την Αγιάσο και η 16χρονη Δήμητρα Χατζηγιαννάκη από τη Μυτιλήνη (Αφάλωνας) ήταν ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Το ένα από τα θύματα, το 15χρονο αγόρι, ήταν αδερφός του 20χρονου οδηγού. Μαζί τους στο αυτοκίνητο και ο δίδυμος αδερφός του Μάριου.

Όλα έγιναν στις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (12.12.2016). Μετά από διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο λίγα μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, οι δυο 20χρονοι, οι δυο 15χρονοι και το 16χρονο κορίτσι μπήκαν στο αυτοκίνητο για να επιστρέψουν από νυχτερινό κέντρο όπου βρίσκονταν.

Λίγα μέτρα από το παλιό Δημαρχείο, στο ύψος του ιστορικού καφενείου «Πανελλήνιον» στην προκυμαία, το αυτοκίνητο που κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα από την πλατεία Σαπφούς προς το Δημοτικό Θέατρο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανέβηκε στο διπλό κράσπεδο του πεζοδρομίου και βούτηξε στη θάλασσα. Προηγουμένως προσέκρουσε με ορμή σε μεταλλικό αλιευτικό σκάφος.

Οδηγός ήταν ένας 20χρονος με συνοδηγό τον δεύτερο 20χρονο. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ήταν τα 15χρονα δίδυμα αγόρια, αδέλφια του 20χρονου οδηγού και ένα 16χρονο κορίτσι.

Οι δυο 20χρονοι πρόλαβαν και άνοιξαν τις πόρτες του δίθυρου αυτοκινήτου. Με τη βοήθεια ενός άνδρα του Λιμενικού που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι και έπεσε στη θάλασσα, αλλά και τριών μεταναστών, που επίσης έτυχε να είναι στο σημείο, βγήκαν από το βυθισμένο αυτοκίνητο τα τρία παιδιά (οι δυο 20χρονοι και ο ένας 15χρονος) που είχαν εγκλωβιστεί.Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον έναν 15χρονο. Τα άλλα δυο παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά αργότερα.

Οι μετανάστες ήρωες της τραγωδίας

Ένας άνδρας του Λιμενικού τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά για την ώρα, ένας Ιρακινός και δυο Αλγερινοί είναι οι ήρωες της τραγωδίας που συγκλονίζει τη Μυτιλήνη. Είναι οι άνθρωποι που όταν είδαν το αυτοκίνητο να πέφτει στη θάλασσα, δεν σκέφτηκαν το παραμικρό και αμέσως βούτηξαν στο νερό ή έτρεξαν να βοηθήσουν τους επιβάτες. Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να βγάλουν ζωντανούς τον Μάριο και τη Δήμητρα.

Ο Σοφιάν είναι 19 ετών από το Ιράκ. Ο επίσης 19χρονος Καντίρ και ο Καμίλ είναι από την Αλγερία. Όλοι τους βρίσκονταν στο λιμάνι της πόλης το μοιραίο ξημέρωμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διενεργεί το λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ο Σοφιάν και ο Καντίρ αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το συμβάν βούτηξαν στη θάλασσα. Μαζί τους έπεσε και ο άνδρας του Λιμενικού προκειμένου να βγάλουν τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες στο δίθυρο αυτοκίνητο οι οποίοι καθόταν στο πίσω μέρος του.

Ο τρίτος μετανάστης έμεινε στο πεζοδρόμιο του λιμανιού προσπαθώντας να βοηθήσει τους δυο 20χρονους, οδηγό και συνοδηγό, που είχαν στο μεταξύ βγει από το βυθισμένο αυτοκίνητο.

Δυστυχώς, τελικά από τους τρεις που είχαν εγκλωβιστεί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μόνο τον έναν, τον δίδυμο αδερφό του 15χρονου Μάριου που έχασε τη ζωή του δίπλα στη 16χρονη φίλη του, Δήμητρα.

Τραγική φιγούρα και ο αδερφός της 16χρονης Δήμητρας. Η μητέρα τους έχει «φύγει» πριν από μερικά χρόνια από εγκεφαλικό και αυτός ήταν που τη μεγάλωσε. Σήμερα ήταν και εκείνος που έπρεπε να την αναγνωρίσει στο νεκροτομείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της

Ελλάδα 30.12.2025
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία

Ελλάδα 30.12.2025
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!

Ελλάδα 30.12.2025
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος 30.12.2025
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα 30.12.2025
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος 30.12.2025
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα 30.12.2025
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Πού θα κάνετε δωρεάν αλλαγή χρόνου με Φουρέιρα, Κλαυδία και Μαραβέγια

Ελλάδα 30.12.2025
Αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά την τελευταία μέρα του χρόνου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Ιταλία: Νεκρές μητέρα και κόρη

Κόσμος 30.12.2025
Έλαβαν δύο φορές εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» τα μπλόκα των αγροτών

Πολιτική 30.12.2025
Με διατάξεις και πρόστιμα η «απάντηση» στα μπλόκα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήγμα στη Βενεζουέλα: «Χτυπήσαμε εκεί όπου φορτώνονται τα σκάφη»

Κόσμος 30.12.2025
Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν ότι πρόκειται για επίθεση με drone, χωρίς επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο