E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Χαλέπι ξανά στα χέρια του Άσαντ

Η μάχη στην πόλη φτάνει στο τέλος της

Δημοσίευση 12/12/2016 | 17:55

Το Χαλέπι ξανά στα χέρια του Άσαντ

Οι αντάρτες αποσύρθηκαν σήμερα από άλλες έξι σημαντικές συνοικίες του Χαλεπίου έναντι της προέλασης του στρατού και διατηρούν τον έλεγχο μόνο σε έναν μικρό θύλακο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Υπάρχει μια πλήρης κατάρρευση των ανταρτών (...) η μάχη του Χαλεπίου φθάνει στο τέλος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο οποίος διευκρίνισε πως οι αντάρτες έχουν αποσυρθεί από τη συνοικία Μπουστάνε αλ-Κασρ, μία από τις πιο οχυρωμένες, καθώς και από τη Φερντούς και την Καλασέ.

«Είναι πλέον ζήτημα χρόνου» το Χαλέπι να τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είπε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, υπό τον έλεγχο των ανταρτών παραμένουν μόνο δύο σημαντικές συνοικίες, η Σουκάρι και η αλ-Μασάντ μαζί με μια χούφτα μικρών συνοικιών.

Στην αλ-Μασάντ μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι εκτοπισμένοι που διέφυγαν από τις περιοχές που έπεσαν στα χέρια του στρατού, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, κοιμούνται στα πεζοδρόμια ή σε στεγασμένους πάγκους μικρών μαγαζιών. Πολλοί πεινούν και δεν μπόρεσαν να φέρουν τίποτα μαζί τους.

Στις συνοικίες από τις οποίες αποσύρθηκαν οι αντάρτες «υπάρχουν πτώματα στους δρόμους», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Η υποχώρηση των ανταρτών από τις συνοικίες αυτές σημειώνεται λίγες ώρες μετά την πτώση των συνοικιών Σέιχ Σαΐντ και Σαλχίν στη διάρκεια του πρωινού.

Η ανακατάληψη του Χαλεπίου, που είναι διαιρεμένο από το 2012, θα έδινε στο καθεστώς τη μεγαλύτερη νίκη του απέναντι στους αντάρτες αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση

Athens Pride 2026: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αθήνα κινείται σήμερα στους ρυθμούς του Athens Pride 2026 - Μεγάλη συναυλία στις 21:00 με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική για το δυστύχημα με τον 19χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ομόφωνα ένοχοι είχαν κριθεί ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του, ένοχος για απλή συνέργεια ο μηχανικός, για θανατηφόρα έκθεση και έκθεση σε κίνδυνο ο χειριστής - Ελεύθεροι ως το Εφετείο οι τρεις πλην του ιδιοκτήτη