E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Χαλέπι ξανά στα χέρια του Άσαντ

Η μάχη στην πόλη φτάνει στο τέλος της

Δημοσίευση 12/12/2016 | 17:55

Το Χαλέπι ξανά στα χέρια του Άσαντ

Οι αντάρτες αποσύρθηκαν σήμερα από άλλες έξι σημαντικές συνοικίες του Χαλεπίου έναντι της προέλασης του στρατού και διατηρούν τον έλεγχο μόνο σε έναν μικρό θύλακο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Υπάρχει μια πλήρης κατάρρευση των ανταρτών (...) η μάχη του Χαλεπίου φθάνει στο τέλος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο οποίος διευκρίνισε πως οι αντάρτες έχουν αποσυρθεί από τη συνοικία Μπουστάνε αλ-Κασρ, μία από τις πιο οχυρωμένες, καθώς και από τη Φερντούς και την Καλασέ.

«Είναι πλέον ζήτημα χρόνου» το Χαλέπι να τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είπε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, υπό τον έλεγχο των ανταρτών παραμένουν μόνο δύο σημαντικές συνοικίες, η Σουκάρι και η αλ-Μασάντ μαζί με μια χούφτα μικρών συνοικιών.

Στην αλ-Μασάντ μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι εκτοπισμένοι που διέφυγαν από τις περιοχές που έπεσαν στα χέρια του στρατού, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, κοιμούνται στα πεζοδρόμια ή σε στεγασμένους πάγκους μικρών μαγαζιών. Πολλοί πεινούν και δεν μπόρεσαν να φέρουν τίποτα μαζί τους.

Στις συνοικίες από τις οποίες αποσύρθηκαν οι αντάρτες «υπάρχουν πτώματα στους δρόμους», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Η υποχώρηση των ανταρτών από τις συνοικίες αυτές σημειώνεται λίγες ώρες μετά την πτώση των συνοικιών Σέιχ Σαΐντ και Σαλχίν στη διάρκεια του πρωινού.

Η ανακατάληψη του Χαλεπίου, που είναι διαιρεμένο από το 2012, θα έδινε στο καθεστώς τη μεγαλύτερη νίκη του απέναντι στους αντάρτες αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη