E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νίκη‑ανάσα για Πανιώνιο

Οι «κυανέρυθροι» χάρη σε ένα τέρμα του Τασουλή επικράτησαν 1-0 της Κέρκυρας

Δημοσίευση 11/12/2016 | 22:39

Νίκη‑ανάσα για Πανιώνιο

Τασουλής, ο λυτρωτής! Ο νεαρός αριστερός μπακ του Πανιωνίου σκόραρε το παρθενικό του τέρμα στην Super League και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του (1-0) κόντρα στην Κέρκυρα, η οποία λίγο έλειψε να «κλέψει» τον βαθμό στις καθυστερήσεις!  Επέστρεψε στις νίκες, αλλά και στην πεντάδα της βαθμολογίας ο Πανιώνιος, χωρίς τρίποντο εδώ και τρεις αγώνες οι Φαίακες!

Το ματς

Μπορεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα να μην προσέφερε ιδιαίτερες… συγκινήσεις, ωστόσο σιγά-σιγά αρχίζαμε και βλέπαμε μπάλα αλλά και χαμένες ευκαιρίες, εκατέρωθεν! Οι δύο ομάδες δεν κλείστηκαν κι αυτό βοήθησε στον ρυθμό του αγώνα.

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 13’ όταν ο Βλάχος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κουτζαβασίλης δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα, αλλά στην επαναφορά νίκησε από κοντά τον Ανσαριφάρντ. Πέντε λεπτά μετά, η Κέρκυρα απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Τουράμ έκανε τρομερή προσπάθεια περνώντας τρεις αντιπάλους του αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ρισβάνης προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Βλάχου και κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα αλλά ο πορτιέρε του Πανιωνίου έδιωξε και στην επαναφορά ο Οικονόμου σταμάτησε τον Τουράμ πριν σκοράρει από κοντά.

Στο 24’ η Κέρκυρα είχε ακόμη μία καλή στιγμή αλλά το φάουλ του Κόντου λίγα μέτρα έξω από την περιοχή ήταν αδύναμο και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε και τρία λεπτά μετά ο Πανιώνιος κέρδισε έμμεσο. Μετά από γύρισμα του Ανσαριφάρντ, ο Σπίνουλας σήκωσε ψηλά το πόδι του την ώρα που ο Φούντας τσίμπησε τη μπάλα με το κεφάλι, με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση (για επικίνδυνο παίξιμο). Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φούντας έστρωσε στον Μπεν αλλά ο Κουτζαβασίλης κατάφερε να διώξει! Στα εναπομείναντα λεπτά, πάντως, δεν υπήρξε κάποια άλλη ευκαιρία, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια όπως ξεκίνησαν το παιχνίδι, χωρίς σκορ (0-0).

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος μπήκε με ξεκάθαρο σκοπό να πιέσει την Κέρκυρα και να πετύχει ένα τέρμα που θα… ξεκλείδωνε το παιχνίδι, όπως και εν τέλει συνέβη! Προειδοποίησαν στο 51’ με τον Κόρμπο, αλλά ο χαφ των γηπεδούχων δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση και δεκατρία λεπτά μετά, ο Τασουλής έλυσε τον… γόρδιο δεσμό. Ο 23χρονος μπακ σκόραρε με ωραίο διαγώνιο σουτ, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στην Super League!

Οι γηπεδούχοι είχαν βάλει το… νερό στ’ αυλάκι, ωστόσο έδειχναν να μην συμβιβάζονται με το 1-0! Έψαξαν αρκετές φορές και για δεύτερο τέρμα αλλά ο Μπεν δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο 69’ με τον Κουτζαβασίλη να τον προλαβαίνει αλλά ούτε και στο 87’ όταν πλάσαρε άουτ. Και παραλίγο οι «κυανέρυθροι» να πληρώσουν την φλυαρία τους. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Γεωργακόπουλο, ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά μετά την κόντρα, η μπάλα πέρασε κόρνερ! Από την εκτέλεση αυτού, ο Ντουαλά έκανε την γυριστή κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και τον διαιτητή Κατσικογιάννη να σφυρίζει τη λήξη του ματς και τους οπαδούς του Πανιωνίου να… ανασαίνουν!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης (79’ Γκιοατά), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Φούντας (72’ Μασούρας), Μασούντ, Μπεν, Ανσφαριφάρντ (90’+1 Ενγκόγκ).

Στον πάγκο: Βοσνιάδης, Σαββίδης, Καθάριος, Βουκελάτος.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Βενέτης, Σπίνουλας, Σιόντης, Νίκιτς (69’ Ζορμπάς), Γεωργίου (83’ Γεωργακόπουλος), Ντουαλά, Κόντος (73’ Γκόμες), Τουράμ.

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Αντιλέχου.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο περιστατικό βίας: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο του δήμου Νίκαιας

Ελλάδα 25.04.2024
Ο αντιδήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Τζάνειο» με αιμορραγία στο μέτωπο

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο»

Ελλάδα 25.04.2024
Η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά, γράφει ο πατέρας που έχασε τα παιδιά του στα Τέμπη

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του Moulin Rouge

Κόσμος 25.04.2024
Αγνωστη η αιτία

Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία

Ελλάδα 25.04.2024
Ο τροχονόμος διακομίστηκε προληπτικά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ελλάδα 25.04.2024
Σε ηλικία 79 ετών

Αφρικανική σκόνη: Πώς δημιουργήθηκε το πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα στον ουρανό

Tech + Science 25.04.2024
Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης που τράβηξε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα για άνδρα που έκλεβε χαλκό

Ελλάδα 25.04.2024
Ο άνδρας συνελήφθη μετά από μισή ώρα επικίνδυνων κινήσεων

Βουλή: Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος ‑ Καρέ καρέ το κεφαλοκλείδωμα στον Γραμμένο

Ελλάδα 25.04.2024
Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του