E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμοί στο hot spot της Σούδας στην Χίο

Έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των συμπλοκών

Δημοσίευση 11/12/2016 | 20:18

Πυροβολισμοί στο hot spot της Σούδας στην Χίο

Με πυροβολισμούς στον αέρα, με την κυνηγετική του καραμπίνα, αντέδρασε ο ιδιοκτήτης καφενείου στη ιχθυόσκαλα της Χίου, δίπλα στον καταυλισμό της Σούδας, μετά το ξέσπασμα επεισοδίων – περί τις 3 το απόγευμα της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου 2016 – μεταξύ αντιπάλων ομάδων προσφύγων και μεταναστών.

Ο ίδιος, ο οποίος κρατείται στο λιμεναρχείο Χίου, υποστηρίζει ότι φοβήθηκε, όταν είδε τους συμπλεκόμενους να τρέχουν προς την ιχθυόσκαλα και να πετούν πέτρες, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής, στοιχεία έριξε πέντε έως έξι πυροβολισμούς, χωρίς – ευτυχώς – να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα από την απερίσκεπτη και καταφανώς παράνομη ενέργειά του.

Στο λιμεναρχείο Χίου σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και το πρωί αναμένεται ότι θα παραπεμφθεί στην εισαγγελία Χίου.

Έξι τραυματίες από τις συμπλοκές

Έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των συμπλοκών που ξέσπασαν περί τις 3 το απόγευμα στον καταυλισμό της Σούδας, μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Στις συμπλοκές πήραν μέρος περί τα 20 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες Αφγανοί, Αλγερινοί και Παλαιστίνιοι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών είχαν έρθει από την ΒΙΑΛ και μπήκαν στον καταυλισμό, όπου προφανώς είχαν έλθει σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, που διαμένουν στην Σούδα και στην συνέχεια ξέσπασαν τα επεισόδια.

Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην περιοχή εκείνη την στιγμή, αφού το πρωί της Κυριακής αποχώρησαν από τη Χίο για την Θεσσαλονίκη δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, δύο έχουν εισαχθεί για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι ακόμα εξετάζονται και μάλλον είναι με ελαφρύτερα τραύματα. Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς – ωστόσο – να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Στην Σούδα μετά την λήξη των επεισοδίων μετακινήθηκε άλλη ομάδα των ΜΑΤ, η οποία παραμένει στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού

Ηράκλειο: 17,5 χρόνια κάθειρξη στον διευθυντή Γυμνασίου για σeξουαλική κακοποίηση μαθήτριας ‑ Αναγκάστηκε να ομολογήσει

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τρεις από τις τέσσερις αποδιδόμενες πράξεις, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και δεν έδωσε ανασταλτικό στην έφεση

Σεισμοί Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση τριών παιδιών από συντρίμμια κτηρίου

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Οι εικόνες της διάσωσης έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα ελπίδας και αλληλεγγύης

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο – Καίγονται τρία σπίτια – Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από το εργοστάσιο είναι ορατός από πολλές περιοχές του Ηρακλείου

Θλίψη για τον θάνατο 27χρονης από την Κρήτη που έδινε μάχη με τη νόσο ALS

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Την απώλεια της νεαρής γυναίκας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ελληνικός Σύλλογος Ατόμων με Νόσους του Κινητικού Νευρώνα

Υπόθεση αιμομιξίας στις ΗΠΑ: Τι ποινή πήρε ο πατέρας που οδήγησε την 18χρονη κόρη του στην αυτοκτονία

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η καταδίκη του 41χρονου Στίβεν Τσάβεζ σε μόλις ένα χρόνο φυλάκιση κομητείας προκάλεσε οργή στην Καλιφόρνια, καθώς η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή της μέγιστης ποινής.

Θάνατος 30χρονου επιβάτη σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ: Έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού

Ελλάδα 25.06.2026
Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας είχε συμπεριφερθεί επιθετικά, διαταράσσοντας την τάξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ότι ο πιλότος είχε ζητήσει προτεραιότητα προσγείωσης

Μουντιάλ 2026: Το μυστήριο του ρολογιού και το αίτημα της Τουρκίας για επανάληψη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Τουρκία ζήτησε επανάληψη του αγώνα με την Παραγουάη λόγω επεισοδίου με τον διαιτητή και το ρολόι, αλλά η FIFA απέρριψε το αίτημα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου ‑ Κολύμπησαν για να σωθούν οι χειριστές

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
O χειριστής και ο συγκυβερνήτης που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι καλά στην υγεία τους