E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμοί στο hot spot της Σούδας στην Χίο

Έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των συμπλοκών

Δημοσίευση 11/12/2016 | 20:18

Πυροβολισμοί στο hot spot της Σούδας στην Χίο

Με πυροβολισμούς στον αέρα, με την κυνηγετική του καραμπίνα, αντέδρασε ο ιδιοκτήτης καφενείου στη ιχθυόσκαλα της Χίου, δίπλα στον καταυλισμό της Σούδας, μετά το ξέσπασμα επεισοδίων – περί τις 3 το απόγευμα της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου 2016 – μεταξύ αντιπάλων ομάδων προσφύγων και μεταναστών.

Ο ίδιος, ο οποίος κρατείται στο λιμεναρχείο Χίου, υποστηρίζει ότι φοβήθηκε, όταν είδε τους συμπλεκόμενους να τρέχουν προς την ιχθυόσκαλα και να πετούν πέτρες, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής, στοιχεία έριξε πέντε έως έξι πυροβολισμούς, χωρίς – ευτυχώς – να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα από την απερίσκεπτη και καταφανώς παράνομη ενέργειά του.

Στο λιμεναρχείο Χίου σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και το πρωί αναμένεται ότι θα παραπεμφθεί στην εισαγγελία Χίου.

Έξι τραυματίες από τις συμπλοκές

Έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των συμπλοκών που ξέσπασαν περί τις 3 το απόγευμα στον καταυλισμό της Σούδας, μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Στις συμπλοκές πήραν μέρος περί τα 20 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες Αφγανοί, Αλγερινοί και Παλαιστίνιοι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών είχαν έρθει από την ΒΙΑΛ και μπήκαν στον καταυλισμό, όπου προφανώς είχαν έλθει σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, που διαμένουν στην Σούδα και στην συνέχεια ξέσπασαν τα επεισόδια.

Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην περιοχή εκείνη την στιγμή, αφού το πρωί της Κυριακής αποχώρησαν από τη Χίο για την Θεσσαλονίκη δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, δύο έχουν εισαχθεί για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι ακόμα εξετάζονται και μάλλον είναι με ελαφρύτερα τραύματα. Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς – ωστόσο – να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Στην Σούδα μετά την λήξη των επεισοδίων μετακινήθηκε άλλη ομάδα των ΜΑΤ, η οποία παραμένει στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο και πότε θα υποχωρήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουλίου, με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Ρόδος: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 19χρονου ΕΠΟΠ ‑ «Ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οικογένεια του 19χρονου έφτασε στο νησί για το ταξίδι που σχεδίαζαν να κάνουν όλοι μαζί, πριν από τη μοιραία στρατιωτική εκπαίδευση

Καιρός: Μπουρίνι απόψε στη Βόρεια Ελλάδα – Στο «στόχαστρο» και η Θεσσαλονίκη

Καιρός Χτες
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σύντομο αλλά τοπικά έντονο πέρασμα καταιγίδων με απότομη ενίσχυση ανέμων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καλλιγά – Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ στην AliExpress από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομα προϊόντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η πλατφόρμα απέτυχε να εντοπίσει και να αφαιρέσει έγκαιρα παράνομα, μη ασφαλή και απομιμητικά προϊόντα από τη διάθεσή της.

Ryanair: Τι αποκάλυψε ο CEO για το ατύχημα με το σπασμένο παράθυρο στην πτήση από Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μάικλ Ο`Λίρι δήλωσε ότι τα αρχικά ευρήματα παραπέμπουν σε «ζημιά από ξένο αντικείμενο» στον κινητήρα κατά την απογείωση από τη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο

Ελλάδα Χτες
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή - ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο δις νικητής της Χρυσής Μπάλας είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι έπασχε από καρκίνο σταδίου 4.

Διανομέας φαγητού κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 56χρονος Ουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα σε χαρτάκια ανάμεσα στις παραδόσεις και κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Λου Σιν με τη συλλογή «Low Flight».

ΑΑΔΕ: Δήλωνε άστεγη και έμενε σε βίλα 280 τ.μ. με πισίνα!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τρεις συλλήψεις από τους ελεγκτές του ΔΕΟΣ - εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Guardian: Τι κινδύνους κρύβει για τη Μεσσηνία η «Οδύσσεια» του Νόλαν;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κινηματογραφική αίγλη που απέκτησε η Μεσσηνία, αφού επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της νέας «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, έφερε τη Βοϊδοκοιλιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα πατίνια: Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα οδηγούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση περιορίζει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών