E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμοί στο hot spot της Σούδας στην Χίο

Έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των συμπλοκών

Δημοσίευση 11/12/2016 | 20:18

Πυροβολισμοί στο hot spot της Σούδας στην Χίο

Με πυροβολισμούς στον αέρα, με την κυνηγετική του καραμπίνα, αντέδρασε ο ιδιοκτήτης καφενείου στη ιχθυόσκαλα της Χίου, δίπλα στον καταυλισμό της Σούδας, μετά το ξέσπασμα επεισοδίων – περί τις 3 το απόγευμα της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου 2016 – μεταξύ αντιπάλων ομάδων προσφύγων και μεταναστών.

Ο ίδιος, ο οποίος κρατείται στο λιμεναρχείο Χίου, υποστηρίζει ότι φοβήθηκε, όταν είδε τους συμπλεκόμενους να τρέχουν προς την ιχθυόσκαλα και να πετούν πέτρες, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής, στοιχεία έριξε πέντε έως έξι πυροβολισμούς, χωρίς – ευτυχώς – να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα από την απερίσκεπτη και καταφανώς παράνομη ενέργειά του.

Στο λιμεναρχείο Χίου σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και το πρωί αναμένεται ότι θα παραπεμφθεί στην εισαγγελία Χίου.

Έξι τραυματίες από τις συμπλοκές

Έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των συμπλοκών που ξέσπασαν περί τις 3 το απόγευμα στον καταυλισμό της Σούδας, μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Στις συμπλοκές πήραν μέρος περί τα 20 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες Αφγανοί, Αλγερινοί και Παλαιστίνιοι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών είχαν έρθει από την ΒΙΑΛ και μπήκαν στον καταυλισμό, όπου προφανώς είχαν έλθει σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, που διαμένουν στην Σούδα και στην συνέχεια ξέσπασαν τα επεισόδια.

Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην περιοχή εκείνη την στιγμή, αφού το πρωί της Κυριακής αποχώρησαν από τη Χίο για την Θεσσαλονίκη δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, δύο έχουν εισαχθεί για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι ακόμα εξετάζονται και μάλλον είναι με ελαφρύτερα τραύματα. Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς – ωστόσο – να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Στην Σούδα μετά την λήξη των επεισοδίων μετακινήθηκε άλλη ομάδα των ΜΑΤ, η οποία παραμένει στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή – Αυστρία 2‑0: Πρόκριση και ρεκόρ για τον Μέσι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Διπλό ρεκόρ Μέσι στο ημίχρονο – Η Αργεντινή πέρασε στην επόμενη φάση

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ, τρεις νεκροί ανάμεσά τους ο ύποπτος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επαρχία του Κεμπέκ εξέδωσε συναγερμό για κατ` οίκον περιορισμό έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Πέθανε στα 94 του ο Κλάιβ Ντέιβις, ο άνθρωπος πίσω από τις καριέρες θρύλων της μουσικής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κλάιβ Ντέιβις ξεκίνησε ή αναβίωσε τις καριέρες σούπερ σταρ όπως η Τζάνις Τζόπλιν, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Κάρλος Σαντάνα και η Αλίσια Κιζ

Βουλή: Αρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θετική κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση, για άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αναφοράς δικαστικής γραμματέως στη δίκη για τα Τέμπη και ένορκης εξέτασης τεσσάρων αστυνομικών

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια