E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά

Δημοσίευση 11/12/2016 | 15:22

Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής». Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι η Τουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.

Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 28χρονου μετά από καταγγελία της συζύγου του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο συλληφθείς επιχείρησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημά του

Θεσσαλονίκη: Διπλή επίθεση σε μίνι μάρκετ τα ξημερώματα – Συνελήφθη 31χρονος

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο 31χρονος λήστεψε με σουγιά κατάστημα ψιλικών και λίγη ώρα αργότερα επιχείρησε νέα ληστεία

Σοκαριστικά πλάνα: Ανδρας εμφανίζεται στα επείγοντα με τεράστιο μαχαίρι καρφωμένο στο κεφάλι του

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντα ξαναχτυπά: Αντίχριστοι και διαβολικοί οι Τούρκοι

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Καμία αμφιβολία ότι έχουμε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο

Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ μέσω εφορίας και νέο κυνηγητό για τους ανυπότακτους

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς θα βεβαιώνονται πλέον τα πρόστιμα για όσους αποφεύγουν την κατάταξη

Ηλεκτρικά πατίνια: Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας – Σύλληψη οδηγού που έτρεχε με 72χλμ/ώρα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
397 έλεγχοι το προηγούμενου τριήμερο - 158 οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους

Αλεξανδρούπολη: Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο θάνατός του δεν προήλθε από τραύματα της ανατροπής από την «γουρούνα»

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Βίντεο: Το πρώτο ρομπότ Βουδιστής μοναχός στη Νότια Κορέα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Επιστήμη και θρησκεία γίνονται ένα

Χανταϊός: Αναζητείται ακόμη ο «ασθενής μηδέν»

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς ο ιός κυκλοφορούσε για εβδομάδες στο πλοίο

«Δεν είναι δεμένο σωστά»: Τραγικός θάνατος για 16χρονη στην Κίνα, δεν την έδεσαν σωστά σε zip line πάνω από καταρράκτη

Κόσμος 07.05.2026
Η άτυχη νεαρή χτύπησε σε βράχους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της