E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά

Δημοσίευση 11/12/2016 | 15:22

Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής». Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι η Τουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.

Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θύελλα αντιδράσεων στη Γαστούνη: Οδηγός πατά σκύλο μπροστά στα μάτια μαρτύρων

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος δεν διακρίνεται με σαφήνεια - Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες

Στο στόχαστρο ο λαγοκέφαλος: Ξεκινά μεγάλη πανελλήνια δράση αλιείας

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες ενώνουν δυνάμεις για τον περιορισμό του ξενικού ψαριού που απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα – Σε εξέλιξη 10ήμερη δράση με πρωτοβουλία από τη Ρόδο

Αίγιο: Βρέθηκε πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι ‑ Εξετάζονται «θαμμένα» στοιχεία

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Το νέο δεδομένο εγείρει το ερώτημα για το αν θα μπορούσε εκεί να έχουν «θαφτεί» τα στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά: Εντοπίστηκε καλλιέργεια του ενοικιαστή με ναρκωτικά

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του ενοικιαστή

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη