E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά

Δημοσίευση 11/12/2016 | 15:22

Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής». Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι η Τουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.

Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»: Λυγίζει και ξεσπά η αδελφή της Μυρτούς που έχασε τη ζωή της στο Αργοστόλι

Ελλάδα 16.04.2026
«Οι φταίχτες να πληρώσουν», λέει η αδελφή της 19χρονης - Δείτε το βίντεο

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους

Κόσμος 16.04.2026
Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Κυψέλη: Ούτε τσιμέντο, ούτε αθηναϊκός σχιστόλιθος – Τι ήταν τελικά το υλικό που πλημμύρισε τους δρόμους

Ελλάδα 16.04.2026
Λόγω της διαρροής του υλικού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεκόπη

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε σπηλιά στα Φαλάσαρνα ‑ Εντοπίστηκε χωρίς ρούχα

Ελλάδα 16.04.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλία Φαλάσαρνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τραγωδία στον Ισημερινό: Πάνω από 10 νεκροί μετά την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Κόσμος 16.04.2026
Το δυστύχημα στον Ισημερινό έγινε κοντά στη Μογιετούρο, στην επαρχία Ασουάι των Ανδεων. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20.

«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»

Κόσμος 16.04.2026
«Δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα πτήσεις να ακυρώνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ

Νέο ραντεβού ΗΠΑ ‑ Ιράν: «Αυξάνονται οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου» λέει το Reuters

Κόσμος 16.04.2026
Οι εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις για ειρήνη στον Λίβανο - «Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρουν οι ΗΠΑ

Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες»

Ελλάδα 16.04.2026
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»

Ο Μαμντάνι ξεκινά να υλοποιεί τα σχέδιά του για φορολόγηση των πλουσίων

Κόσμος 16.04.2026
Τι προβλέπει ο φόρος «pied-à-terre» για πολυτελείς κατοικίες εκατομμυριούχων στη Νέα Υόρκη

Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο χώρο οικοδομής

Ελλάδα 16.04.2026
Φέρεται να βρέθηκε σημείωμα στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή