E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 οι νεκροί από το ατύχημα στην εμπορική αμαξοστοιχία στη Βουλγαρία

Δεκάδες οι τραυματίες

Δημοσίευση 10/12/2016 | 19:27

7 οι νεκροί από το ατύχημα στην εμπορική αμαξοστοιχία στη Βουλγαρία

Στους 7 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μια εμπορική αμαξοστοιχία η οποία εκτροχιάστηκε σήμερα, καταστρέφοντας το κέντρο ενός χωριού στη βορειοανατολική Βουλγαρία. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα. Η έκρηξη ισοπέδωσε τον σιδηροδρομικό σταθμό, διοικητικά κτίρια και περίπου 20 σπίτια της κοινότητας Χιτρίνο, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν επίσης περίπου 30 κτίρια.

Το χωριό έχει σχεδόν ερημωθεί, καθώς οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση όλων των κατοίκων για λόγους ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της αρχής Πολιτικής Προστασίας, Νικολάι Νικολόφ, επιβεβαίωσε ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

«Δεν αναζητάμε κανέναν πλέον κάτω από τα χαλάσματα» συμπλήρωσε ο ίδιος.Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Πέταρ Μοσκόφ, ανέφερε ότι «29 (άνθρωποι) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, 9 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα, υποβλήθηκαν επίσης σε εξετάσεις, πρόσθεσε.Η περιφερειακή επιθεώρηση Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει καταγραφεί αύξηση των επιπέδων ρύπων στην ατμόσφαιρα πέραν του σύνηθες. Τα αέρια, που μεταφέρονταν στις δεξαμενές, ιδιαίτερα το διοξείδιο του άνθρακα, διασκορπίστηκαν από τον αέρα.

Η αρχή πολιτικής προστασίας προχώρησε σήμερα το απόγευμα στην απομάκρυνση και των 1000 κατοίκων του χωριού που είχαν παραμείνει εκεί μετά την μερική εκκένωση νωρίτερα το πρωί.

«Πρέπει να αδειάσουμε τις δεξαμενές που μετέφεραν προπυλένιο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση» εξήγησε ο Νικολόφ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 0537 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας στον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στο κέντρο της Χιτρίνο, μιας φτωχής κοινότητας. Μια επιβατική αμαξοστοιχία που ανέμενε τη σειρά της για να εισέλθει στον σιδηροδρομικό σταθμό γλύτωσε για λίγο από την έκρηξη.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ όπως και πολλοί υπουργοί μετέβησαν στο σημείο της τραγωδίας, ενώ οι αρχές κήρυξαν τη Δευτέρα ημέρα εθνικού πένθους.

Το τρένο μετέφερε 20 δεξαμενές με αέριο προπυλένιο και τέσσερις δεξαμενές με προπάνιο- βουτάνιο συνολικού βάρους 200 τόνων. Είχε προορισμό το Ρουσέ.

Οι αρχές ανέκριναν τους οδηγούς του τρένου και εκπροσώπους της διαχειρίστριας εταιρείας Bulmarket, ωστόσο τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Περιστατικά με εκτροχιασμούς εμπορικών αμαξοστοιχιών σημειώνονται συχνά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βουλγαρίας, που είναι απαρχαιωμένο, δεν χρηματοδοτείται επαρκώς, ενώ καταγράφονται συχνά κλοπές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνατος Μαραντόνα: Κόλαφος ο εισαγγελέας κατά της ιατρικής ομάδας

Κόσμος 15.04.2026
Υψηλοί τόνοι στη νέα δίκη στην Αργεντινή

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν είναι κοντά στο τέλος

Κόσμος 15.04.2026
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για συνολική συμφωνία

«Την έχουμε παρατήσει μόνη της» ‑ SMS και βίντεο καίνε τους τρεις συλληφθέντες

Ελλάδα 15.04.2026
Από την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ότι ένας εκ των τριών νεαρών τη μετέφερε, ενώ οι άλλοι δύο ακολουθούσαν

Κεφαλονιά: Συνελήφθη και τρίτος για τον θάνατο της 19χρονης – Εξελίξεις στην υπόθεση

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές προχώρησαν σε νέα σύλληψη στο Αργοστόλι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 19χρονη

Κοσμικός «χορός θανάτου»: Δύο γιγάντιες μαύρες τρύπες θα συγκρουστούν σε λιγότερο από 100 χρόνια

Tech + Science Χτες
Αστρονόμοι εντόπισαν ισχυρές ενδείξεις για ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στο σύμπαν: δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που κινούνται σε εξαιρετικά κοντινή τροχιά, λίγο πριν από μια πιθανή κοσμική συγχώνευση

Πολωνία: Bουλευτής σηκώνει στη Βουλή σημαία του Ισραήλ με σβάστικα – «Διαπράττει γενοκτονία»

Κόσμος Χτες
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή της Πολωνίας η ενέργεια βουλευτή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να υψώσει ισραηλινή σημαία με ναζιστική σβάστικα, προκαλώντας οργή εντός και εκτός κοινοβουλίου

Μυτιλήνη: Στο «κόκκινο» οι αγρότες εξαιτίας του αφθώδους πυρετoύ ‑ Απέκλεισαν το λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό και την οικονομική ασφυξία που, όπως καταγγέλλουν, απειλεί την επιβίωσή τους

Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα ‑ Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Οικονομία Χτες
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση ‑ Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Οικονομία Χτες
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή