E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 οι νεκροί από το ατύχημα στην εμπορική αμαξοστοιχία στη Βουλγαρία

Δεκάδες οι τραυματίες

Δημοσίευση 10/12/2016 | 19:27

7 οι νεκροί από το ατύχημα στην εμπορική αμαξοστοιχία στη Βουλγαρία

Στους 7 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μια εμπορική αμαξοστοιχία η οποία εκτροχιάστηκε σήμερα, καταστρέφοντας το κέντρο ενός χωριού στη βορειοανατολική Βουλγαρία. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα. Η έκρηξη ισοπέδωσε τον σιδηροδρομικό σταθμό, διοικητικά κτίρια και περίπου 20 σπίτια της κοινότητας Χιτρίνο, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν επίσης περίπου 30 κτίρια.

Το χωριό έχει σχεδόν ερημωθεί, καθώς οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση όλων των κατοίκων για λόγους ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της αρχής Πολιτικής Προστασίας, Νικολάι Νικολόφ, επιβεβαίωσε ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

«Δεν αναζητάμε κανέναν πλέον κάτω από τα χαλάσματα» συμπλήρωσε ο ίδιος.Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Πέταρ Μοσκόφ, ανέφερε ότι «29 (άνθρωποι) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, 9 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα, υποβλήθηκαν επίσης σε εξετάσεις, πρόσθεσε.Η περιφερειακή επιθεώρηση Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει καταγραφεί αύξηση των επιπέδων ρύπων στην ατμόσφαιρα πέραν του σύνηθες. Τα αέρια, που μεταφέρονταν στις δεξαμενές, ιδιαίτερα το διοξείδιο του άνθρακα, διασκορπίστηκαν από τον αέρα.

Η αρχή πολιτικής προστασίας προχώρησε σήμερα το απόγευμα στην απομάκρυνση και των 1000 κατοίκων του χωριού που είχαν παραμείνει εκεί μετά την μερική εκκένωση νωρίτερα το πρωί.

«Πρέπει να αδειάσουμε τις δεξαμενές που μετέφεραν προπυλένιο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση» εξήγησε ο Νικολόφ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 0537 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας στον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στο κέντρο της Χιτρίνο, μιας φτωχής κοινότητας. Μια επιβατική αμαξοστοιχία που ανέμενε τη σειρά της για να εισέλθει στον σιδηροδρομικό σταθμό γλύτωσε για λίγο από την έκρηξη.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ όπως και πολλοί υπουργοί μετέβησαν στο σημείο της τραγωδίας, ενώ οι αρχές κήρυξαν τη Δευτέρα ημέρα εθνικού πένθους.

Το τρένο μετέφερε 20 δεξαμενές με αέριο προπυλένιο και τέσσερις δεξαμενές με προπάνιο- βουτάνιο συνολικού βάρους 200 τόνων. Είχε προορισμό το Ρουσέ.

Οι αρχές ανέκριναν τους οδηγούς του τρένου και εκπροσώπους της διαχειρίστριας εταιρείας Bulmarket, ωστόσο τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Περιστατικά με εκτροχιασμούς εμπορικών αμαξοστοιχιών σημειώνονται συχνά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βουλγαρίας, που είναι απαρχαιωμένο, δεν χρηματοδοτείται επαρκώς, ενώ καταγράφονται συχνά κλοπές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες 388 νέες κάμερες για κόκκινα φανάρια στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα τεθούν σε λειτουργία οι νέες κάμερες, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην Αττάλεια: Βγήκαν στο περβάζι για να σωθούν, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Οι δύο διασωθέντες είχαν εισπνεύσει καπνό και αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για εξετάσεις

Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.