E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 οι νεκροί από το ατύχημα στην εμπορική αμαξοστοιχία στη Βουλγαρία

Δεκάδες οι τραυματίες

Δημοσίευση 10/12/2016 | 19:27

7 οι νεκροί από το ατύχημα στην εμπορική αμαξοστοιχία στη Βουλγαρία

Στους 7 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μια εμπορική αμαξοστοιχία η οποία εκτροχιάστηκε σήμερα, καταστρέφοντας το κέντρο ενός χωριού στη βορειοανατολική Βουλγαρία. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα. Η έκρηξη ισοπέδωσε τον σιδηροδρομικό σταθμό, διοικητικά κτίρια και περίπου 20 σπίτια της κοινότητας Χιτρίνο, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν επίσης περίπου 30 κτίρια.

Το χωριό έχει σχεδόν ερημωθεί, καθώς οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση όλων των κατοίκων για λόγους ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της αρχής Πολιτικής Προστασίας, Νικολάι Νικολόφ, επιβεβαίωσε ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

«Δεν αναζητάμε κανέναν πλέον κάτω από τα χαλάσματα» συμπλήρωσε ο ίδιος.Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Πέταρ Μοσκόφ, ανέφερε ότι «29 (άνθρωποι) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, 9 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα, υποβλήθηκαν επίσης σε εξετάσεις, πρόσθεσε.Η περιφερειακή επιθεώρηση Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει καταγραφεί αύξηση των επιπέδων ρύπων στην ατμόσφαιρα πέραν του σύνηθες. Τα αέρια, που μεταφέρονταν στις δεξαμενές, ιδιαίτερα το διοξείδιο του άνθρακα, διασκορπίστηκαν από τον αέρα.

Η αρχή πολιτικής προστασίας προχώρησε σήμερα το απόγευμα στην απομάκρυνση και των 1000 κατοίκων του χωριού που είχαν παραμείνει εκεί μετά την μερική εκκένωση νωρίτερα το πρωί.

«Πρέπει να αδειάσουμε τις δεξαμενές που μετέφεραν προπυλένιο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση» εξήγησε ο Νικολόφ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 0537 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας στον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στο κέντρο της Χιτρίνο, μιας φτωχής κοινότητας. Μια επιβατική αμαξοστοιχία που ανέμενε τη σειρά της για να εισέλθει στον σιδηροδρομικό σταθμό γλύτωσε για λίγο από την έκρηξη.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ όπως και πολλοί υπουργοί μετέβησαν στο σημείο της τραγωδίας, ενώ οι αρχές κήρυξαν τη Δευτέρα ημέρα εθνικού πένθους.

Το τρένο μετέφερε 20 δεξαμενές με αέριο προπυλένιο και τέσσερις δεξαμενές με προπάνιο- βουτάνιο συνολικού βάρους 200 τόνων. Είχε προορισμό το Ρουσέ.

Οι αρχές ανέκριναν τους οδηγούς του τρένου και εκπροσώπους της διαχειρίστριας εταιρείας Bulmarket, ωστόσο τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Περιστατικά με εκτροχιασμούς εμπορικών αμαξοστοιχιών σημειώνονται συχνά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βουλγαρίας, που είναι απαρχαιωμένο, δεν χρηματοδοτείται επαρκώς, ενώ καταγράφονται συχνά κλοπές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.