E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 οι νεκροί από το ατύχημα στην εμπορική αμαξοστοιχία στη Βουλγαρία

Δεκάδες οι τραυματίες

Δημοσίευση 10/12/2016 | 19:27

7 οι νεκροί από το ατύχημα στην εμπορική αμαξοστοιχία στη Βουλγαρία

Στους 7 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μια εμπορική αμαξοστοιχία η οποία εκτροχιάστηκε σήμερα, καταστρέφοντας το κέντρο ενός χωριού στη βορειοανατολική Βουλγαρία. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα. Η έκρηξη ισοπέδωσε τον σιδηροδρομικό σταθμό, διοικητικά κτίρια και περίπου 20 σπίτια της κοινότητας Χιτρίνο, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν επίσης περίπου 30 κτίρια.

Το χωριό έχει σχεδόν ερημωθεί, καθώς οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση όλων των κατοίκων για λόγους ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της αρχής Πολιτικής Προστασίας, Νικολάι Νικολόφ, επιβεβαίωσε ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

«Δεν αναζητάμε κανέναν πλέον κάτω από τα χαλάσματα» συμπλήρωσε ο ίδιος.Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Πέταρ Μοσκόφ, ανέφερε ότι «29 (άνθρωποι) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, 9 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα, υποβλήθηκαν επίσης σε εξετάσεις, πρόσθεσε.Η περιφερειακή επιθεώρηση Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει καταγραφεί αύξηση των επιπέδων ρύπων στην ατμόσφαιρα πέραν του σύνηθες. Τα αέρια, που μεταφέρονταν στις δεξαμενές, ιδιαίτερα το διοξείδιο του άνθρακα, διασκορπίστηκαν από τον αέρα.

Η αρχή πολιτικής προστασίας προχώρησε σήμερα το απόγευμα στην απομάκρυνση και των 1000 κατοίκων του χωριού που είχαν παραμείνει εκεί μετά την μερική εκκένωση νωρίτερα το πρωί.

«Πρέπει να αδειάσουμε τις δεξαμενές που μετέφεραν προπυλένιο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση» εξήγησε ο Νικολόφ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 0537 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας στον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στο κέντρο της Χιτρίνο, μιας φτωχής κοινότητας. Μια επιβατική αμαξοστοιχία που ανέμενε τη σειρά της για να εισέλθει στον σιδηροδρομικό σταθμό γλύτωσε για λίγο από την έκρηξη.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ όπως και πολλοί υπουργοί μετέβησαν στο σημείο της τραγωδίας, ενώ οι αρχές κήρυξαν τη Δευτέρα ημέρα εθνικού πένθους.

Το τρένο μετέφερε 20 δεξαμενές με αέριο προπυλένιο και τέσσερις δεξαμενές με προπάνιο- βουτάνιο συνολικού βάρους 200 τόνων. Είχε προορισμό το Ρουσέ.

Οι αρχές ανέκριναν τους οδηγούς του τρένου και εκπροσώπους της διαχειρίστριας εταιρείας Bulmarket, ωστόσο τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Περιστατικά με εκτροχιασμούς εμπορικών αμαξοστοιχιών σημειώνονται συχνά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βουλγαρίας, που είναι απαρχαιωμένο, δεν χρηματοδοτείται επαρκώς, ενώ καταγράφονται συχνά κλοπές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα 17.02.2026
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του

Εντυπωσιακό gala κινεζικής πρωτοχρονιάς ‑ Ανθρωποειδή ρομπότ χορεύουν και κάνουν… κουνγκ φου ‑ Βίντεο

Κόσμος 17.02.2026
Τέσσερις νεοφυείς εταιρείες ρομποτικής παρουσίασαν τα ανθρωποειδή ρομπότ τους στο γκαλά, ένα τηλεοπτικό γεγονός με τεράστια απήχηση, που συχνά συγκρίνεται με το Super Bowl στις Ηνωμένες Πολιτείες

Βόλος: Πιστόλι κρότου εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα, λίγα μέτρα από την ακτή

Ελλάδα 17.02.2026
Το όπλο εντόπισε ιδιώτης στην περιοχή Σουτράλι Αγριάς

Κατέρρευσε κτίριο της στρατιωτικής αστυνομίας στην Αγία Πετρούπολη

Κόσμος 17.02.2026
Δύο νεκροί, αναφορές για έκρηξη και αγνοούμενους

Γραμματέας σχολείου στις ΗΠΑ έκανε σeξ με δύο μαθητές, την ξυλοκόπησε ο σύζυγός της όταν την έκανε τσακωτή

Κόσμος 17.02.2026
Η παντρεμένη γραμματέας με τον έναν εκ των μαθητών έκανε σeξ τουλάχιστον πέντε φορές πριν συλληφθεί

Τόνι Μπλερ: Από πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Senior Advisor στον όμιλο Antenna

Ελλάδα 17.02.2026
Η δήλωση του προέδρου του ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, για τη συνεργασία τους

Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: «Δεν ήταν μπροστά ο Αλκέτ Ριζάι»

Ελλάδα 17.02.2026
Το βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής Jesse Jackson

Κόσμος 17.02.2026
Ήταν δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ