E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπείρα απατεώνων παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ για να κάνουν κλοπές

Είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν επτά συμπολίτες μας

Δημοσίευση 9/12/2016 | 19:09

Σπείρα απατεώνων παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ για να κάνουν κλοπές

Σπείρα απατεώνων είχε δημιουργήσει νέα μέθοδο για να αποσπά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες. Παρουσιάζονταν στα σπίτια ηλικιωμένων σε περιοχές της Πέλλας και της Δράμας παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα ότι θα επισκευάσουν βλάβες στον τάχα ελαττωματικό ηλεκτρολογικό πίνακα οι οποίες θα προκαλούσαν δήθεν βραχυκύκλωμα ή πυρκαγιά.

Το κόλπο ήταν ότι έβαζαν τους ανυποψίαστους ενοίκους να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην κινδυνεύσουν από τυχόν... σπινθήρες. Για να γίνουν πιο πειστικοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με κάποιον συνεργό τους που παρίστανε τον προϊστάμενό τους και επιβεβαίωνε τις ενέργειές τους σε όποιους τις αμφισβητούσαν!

Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν πού βρίσκεται ό,τι είχε αξία, απομόνωναν τα συνήθως ηλικιωμένα θύματα σε σημείο που να μην έχουν ορατότητα στα τιμαλφή τους και οι συνεργοί τους αναλάμβαναν να τα αρπάξουν.

Η σπείρα αποτελούνταν από επτά άνδρες και δυο γυναίκες ηλικίας 24 ως 56 χρόνων και κατάφερε από τον Ιούλιο του 2015 να κλέψουν μετρητά και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ από έξι σπίτια στην Πέλλα και ένα στη Δράμα! Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Γιαννιτσών που ερευνούν αν οι ίδιοι έχουν διαπράξει και άλλες.

Τα εννέα μέλη της σεπίρας δεν συνελήφθησαν καθώς έχει παρέλθει το αυτόφορο. Σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Συγκίνηση στο Μουντιάλ: Ο Νούνο ντα Κόστα ξέσπασε σε δάκρυα στην αγκαλιά της οικογένειάς του

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Η συγκινητική αγκαλιά με τη σύζυγο και το παιδί του μετά τον αποκλεισμό του Πράσινου Ακρωτηρίου κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

Ελλάδα 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

Κόσμος 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

Κόσμος 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο