E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπείρα απατεώνων παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ για να κάνουν κλοπές

Είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν επτά συμπολίτες μας

Δημοσίευση 9/12/2016 | 19:09

Σπείρα απατεώνων παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ για να κάνουν κλοπές

Σπείρα απατεώνων είχε δημιουργήσει νέα μέθοδο για να αποσπά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες. Παρουσιάζονταν στα σπίτια ηλικιωμένων σε περιοχές της Πέλλας και της Δράμας παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα ότι θα επισκευάσουν βλάβες στον τάχα ελαττωματικό ηλεκτρολογικό πίνακα οι οποίες θα προκαλούσαν δήθεν βραχυκύκλωμα ή πυρκαγιά.

Το κόλπο ήταν ότι έβαζαν τους ανυποψίαστους ενοίκους να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην κινδυνεύσουν από τυχόν... σπινθήρες. Για να γίνουν πιο πειστικοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με κάποιον συνεργό τους που παρίστανε τον προϊστάμενό τους και επιβεβαίωνε τις ενέργειές τους σε όποιους τις αμφισβητούσαν!

Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν πού βρίσκεται ό,τι είχε αξία, απομόνωναν τα συνήθως ηλικιωμένα θύματα σε σημείο που να μην έχουν ορατότητα στα τιμαλφή τους και οι συνεργοί τους αναλάμβαναν να τα αρπάξουν.

Η σπείρα αποτελούνταν από επτά άνδρες και δυο γυναίκες ηλικίας 24 ως 56 χρόνων και κατάφερε από τον Ιούλιο του 2015 να κλέψουν μετρητά και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ από έξι σπίτια στην Πέλλα και ένα στη Δράμα! Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Γιαννιτσών που ερευνούν αν οι ίδιοι έχουν διαπράξει και άλλες.

Τα εννέα μέλη της σεπίρας δεν συνελήφθησαν καθώς έχει παρέλθει το αυτόφορο. Σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην πλατεία Κάνιγγος ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρικό πατίνι που εξερράγη

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συντονισμένες προσπάθειες για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ενοίκων - 40χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εγκαύματα στα άκρα

Βίντεο αποκαλύπτει την άτακτη πορεία φλεγόμενου αυτοκινήτου που κατέληξε σε κολόνα της ΔΕΗ στη Βούλα

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το αυτοκίνητο, που φαίνεται να ανάφτηκε από βραχυκύκλωμα, έπεσε πάνω στην κολόνα προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην περιοχή

Τα ζευγάρια των «32» του Μουντιάλ και οι ημερομηνίες των αγώνων

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συμπληρώθηκε το παζλ της φάσης των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Τα 16 ζευγάρια των νοκ-άουτ και οι ημερομηνίες των αγώνων

Η Μέση Ανατολή στα πρόθυρα νέου γενικευμένου πολέμου – Η συμφωνία ΗΠΑ‑Ιράν καταρρέει

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η αλληλουχία νέων στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σε συνδυασμό με την ένταση στον Λίβανο, φέρνει εκ νέου την περιοχή «στο κόκκινο»

Τροχαίο με νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Οδηγός απανθρακώθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοιχίο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Ανδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά

Μουντιάλ 2026: Τριάρα Αργεντινής με Μέσι, κορυφή για Αγγλία‑Κολομβία και ιστορική Λ.Δ. Κονγκό

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η Αργεντινή έκανε το 3/3 με νέα γκολάρα του Μέσι, ενώ Αγγλία και Κολομβία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους και η Λ.Δ. Κονγκό έγραψε ιστορία με πρόκριση στους «32».

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ21

WRC Ραλλυ Ακρόπολις 2026: Τραυματισμός Πληρώματος, διακόπηκε και το Μαίναλο 2

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Τραυματισμό του τουρκικού πληρώματος των Τουρκάν/Αλμπαϊρακ είχαμε λίγο πριν το τέλος της τρίτης ημέρας όταν το αγωνιστικό τους προσγειώθηκε με το εμπρός μέρος έπειτα από άλμα.

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας